Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Bajraktar

~~Buraczkowy Rannik niezalogowany
19 marca 2022r. o 16:11
W Tomaszowie mieszka gość który ma 90 lat. Jak banderowcy napadli na wieś w której mieszkał wraz z ojcem schowali się do kopca z ziemniakami. przez słomę widział jak do płotu przywiązali jego ciężarną siostrę i zrobili jej ; cesarkę . Konała do rana. Ojciec postradał zmysły i wkrótce zmarł. I tak się złożyło , że dzisiaj go spotkałem na polnej drodze na spacerze. Zapytałem co sądzi o wojnie i pomocy. Spojrzał mi w oczy i powiedział. Nienawiścią nie można żyć . Pamiętać trzeba, przekazywać to następnym pokoleniom, ale w tej sytuacji należy się zachowywać jak Polacy. Pomagać, i jeszcze bardziej pomagać. Sam przeżyłem gehennę ale tych zbrodniarzy już kto inny rozliczył. Jak patrzę na kobiety
i małe dzieci to serce mi chce pęknąć z rozpaczy. Mimo małej emerytury robię zakupy i wkładam do koszyka z pomocą. Bo tak po prostu po ludzku trzeba. Uścisnął mi rękę i ze łzami w oczach odszedł.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~J23 niezalogowany
19 marca 2022r. o 16:15
Prawdziwy Chrześcijanin - nadstawił drugi policzek.
~~Beata niezalogowany
19 marca 2022r. o 16:17
W 1943roku była II wojna światowa, dzisiaj ludzie na Ukrainie giną w kolejce do sklepu.
Bez odbioru.
~~Ciemnoturkusowy Mamutowiec niezalogowany
19 marca 2022r. o 16:19
~~Beata napisał(a): W 1943roku była II wojna światowa, dzisiaj ludzie na Ukrainie giną w kolejce do sklepu.
Bez odbioru.

Pilnuj męża bo wdzięczność dziewczyn z Ukrainy jest naprawdę ogromna :-) .
~~Bolesławianin niezalogowany
19 marca 2022r. o 16:20
W Polsce nie ma faszystów tylko są i/d/i/o/c/i .Dziwnym trafem Ci sami co im propaganda w sprawie pandemi mózgi wyprała .Teraz nowa pralka i nowy proszek do prania pod nazwą dobrzy banderowcy ,źli Rosjanie mózgi im pierze . Nie jestem czuły na los ludzki , jestem za granicą a moje mieszkanie na ten okres udostępniłem Ukraince z dziećmi .Ale wiem co robili Ukraińcy z Polakami w czasie wojny , zamordowalj mi dziadka i wiem że teraz dla Ukraińców to bohaterzy , stawiają im pomniki i dają za wzór młodzieży .Wiem także co robili Ukraińcy po 2014 roku z rosyjskojęzycznym i mieszkańcami wschodu Ukrainy .Nie kibicuje komikowi w wojnie z Rosją .Już jeden banderowiec w lecie zeszłego roku zęby stracił z wychwalanie bandery i chwalenie się mordami na Rosjanach .Jak wrócę do Polski i znowu trafię na takiego , zrobię to samo .Normalnym Ukraińcom z mojej strony nic nie grozi .A z ba/rana/mi co im TV mózgi wyprała dyskutował nie będę .Amen
~~Horus niezalogowany
19 marca 2022r. o 16:23
co ty nie powiesz?....w kolejce do sklepu?

a ci co położyli się spać i nad ranem bezbronnych wyciągano z łóżek by ich bestialsko zarżnąć czemu byli winni?
~~Horus niezalogowany
19 marca 2022r. o 16:25
to znowu do Beci było...
temat na tyle chwytliwy że nie ''zdanżam'' ;D
~~sowtys tumaszowa niezalogowany
19 marca 2022r. o 16:29
~~Buraczkowy Rannik napisał(a): W Tomaszowie mieszka gość który ma 90 lat. Jak banderowcy napadli na wieś w której mieszkał wraz z ojcem schowali się do kopca z ziemniakami. przez słomę widział jak do płotu przywiązali jego ciężarną siostrę i zrobili jej ; cesarkę . Konała do rana. Ojciec postradał zmysły i wkrótce zmarł. I tak się złożyło , że dzisiaj go spotkałem na polnej drodze na spacerze. Zapytałem co sądzi o wojnie i pomocy. Spojrzał mi w oczy i powiedział. Nienawiścią nie można żyć . Pamiętać trzeba, przekazywać to następnym pokoleniom, ale w tej sytuacji należy się zachowywać jak Polacy. Pomagać, i jeszcze bardziej pomagać. Sam przeżyłem gehennę ale tych zbrodniarzy już kto inny rozliczył. Jak patrzę na kobiety
i małe dzieci to serce mi chce pęknąć z rozpaczy. Mimo małej emerytury robię zakupy i wkładam do koszyka z pomocą. Bo tak po prostu po ludzku trzeba. Uścisnął mi rękę i ze łzami w oczach odszedł.
kłamstwo i propaganda .mieszkam tu od urodzenia i nikogo takiego tu nie ma.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza