Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Szymon Pogoda złożył kwiaty pod tablicą upamiętniającą katastrofę smoleńską
11445
PanM
11 kwietnia 2022r. o 18:54
M21W2 napisał(a): Przemku , co jest w tej drugiej wersji takiego co Ciebie przekonało że jest to jakikolwiek dowód winy pilotów .
Powtarzam , dlaczego Putin nie wyraził zgody na zwrot wraku za rządów jego człowieka w Warszawie .
To że PiS naiwnie obiecał że odzyska wrak przy pomocy instytucji unijnych było ich dziecinną naiwnością .
Symulacje komputerowe to żaden dowód , dziś na pytanie dziennikarza TVN , kto jest według Macierewicza winny
katastrofy odpowiedział - nasza komisja miała za zadanie podać przyczyny , od ustalenia winnych jest prokuratura .
Jest to olbrzymia różnica w stosunku do komisji Anodiny i Milera , ci zastąpili prokuratorów i Sąd , wydali wyrok .
Wyrok zgodny z tym co przekazał w dniu katastrofy Putin - Tuskowi .

Dopisane 11.04.2022r. o godz. 18:07:
Ktoś napisał: ~~Bolecnauta napisał(a): Ten M21 po raz kolejny pokazuje jakim jest tłumokiem. Błaźnił się w sprawach covida teraz w sprawie tego wypadku. Jeden i drugi przypadek pokazuje jasno z jaką przyjemnością liże dupę władzy. A o AWS nie trzeba wiele pisać bo to ta sama banda przekrętów która przefarbował się by oszukiwać i kraść tak jak Solidarność

Słowa podnóżka Putina są dla mnie komplementem - dziękuję .

Komisja w której ekspertem był Lasek przedstawiła raport który jest spójny i pozbawiony dodatkowych domniemań i domysłów. Ponad to w internecie jest cały lot od startu do wypadku sekunda po sekundzie.Każdy ma możliwość wysłuchania . Jakie wnioski wyciągnie to zależy czy ufa wiedzy czy wierze.
Wiedza pokazuje wypadek wiara wskazuje na zamach.
WINA PILOTÓW -- kto ponosi winę za wypadek samochodu ? Kierowca czy dyspozytor ? Kierowca czy prezenter pogody w TV ? Nawet gdy kierowcy upierdliwa teściowa siedząca obok ryje bułę to i tak jego wina.
ZWROT WRAKU TUPOLEWA - Putin to zamordysta i bandyta ale nie dziwny czlowiek . Wrak jest u niego a nasz " SUPEREXPERT ANTONI " wynalazł dowody na wybuch. Co by było gdyby te szczątki były w łapach Macierewicza ? Każdy kawałek nasączony by był substancjami wybuchowymi.
SYMULACJA KOMPUTEROWA - to wizualizacja dla amatorów aby widzieli to co jest w zapisie skrzynek.
Słuchałem to wiele razy i jest tam urywek o Błasiku. Stewardessa pyta go / na per ty/ czy ma ochotę na jeszcze jedną puszkę piwa.Potem Błasik w kabinie mówi do pilotów " ZMIEŚCISZ SIĘ "
Co w " sterylnej kabinie " pilotów robiła stewardessa , kierownik protokołu Kazana i Gen Błasik ?
KONKLUZJA - nikt ani komisja Millera , ani komisja MAC Anodiny ani podkomisja Macierewicza nie podważa nic poza ostatnimi sekundami lotu .
Wyraźnie słychać jak ruscy kazali im nie lądować. Skoro nasi się uparli to ci przekazywali to co słychać. Dlaczego piloci po usłyszeniu alarmu PUUL AP nie reagowali ? Tusk lub Putin im kazali ?
Najważniejsze - DLACZEGO ANTONI M NIE ZOSTAŁ I OSOBIŚCIE NIE OGLĄDAŁ SKUTKÓW WYPADKU ?
DLACZEGO PRZEZ 12 LAT NIKT Z PODKOMISJI ANI RAZU TAM NIE POJECHAŁ. Mimo że nasi prokuratorzy uczestniczyli w badaniach i co ciekawe jako pierwsi odsłuchali skrzynkę.
Raz jeszcze -- KTO PILOTOWAŁ SAMOLOT ? Putin , Tusk czy trzech Polskich pilotów wojskowych ?
Między lądowaniem Antonowa i wypadkiem do lądowania podchodził ruski samolot i się wycofał
Efekt -- ruski żyje nasi nie.

Zastosowana autokorekta

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bolecnauta niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 18:59
Były wybuchy? Dlaczego słychać rozmowy a wybuchów jakoś nie.
14240
M21W2
11 kwietnia 2022r. o 19:06
Przemku odpowiedz mi na jedno zasadnicze pytanie , dlaczego Rosjanie nie dopuścili do sprawdzenia zawartości
czarnych skrzynek przez polskich prokuratorów .
Ty wierzysz Rosjanom ja nie , dzięki za dyskusję , nie widzę powodu do dalszej , znam Twoje stanowisko , Ty moje .
Jak zapewne zauważyłeś masz większe poparcie od anonimowych trolli jak ja , niech tak zostanie .
Dobranoc.
11445
PanM
11 kwietnia 2022r. o 19:09
Lucjan -- pytanie było do posła Szymona Pogody nie do Ciebie.
To nie Ty głosujesz w sejmie. Twoje zdanie mnie ani chyba nikogo nie interesuje.
Jak pan poseł będzie w tej sprawie głosował gdyż ten raport nie zawiera żadnych dowodów. To tylko insynuacje i fantazje Antoniego M.
Tak komisja kosztowała sporo milionów i chyba coś w zamian się nam należy.
Pamiętasz jak panią z kiosku gnoili za paragon za 20 groszy ? Pamiętasz jak sklepikarza szmacili z wode mineralną / sklep w likwidacji/Pamiętasz jak w Legnicy zgruzowali piekarza bo chleb rozdawał ?
Pamiętasz nagrody rządu Szydło po 80 tys ? Bo im sięone po prostu należały ?
Pamiętasz na koniec NSZZ SOLIDARNOŚĆ która miała bronić interesu WSZYSTKICH ROBOTNIKÓW ?
Przepoczwarzyła się w AWS " niezdarność " i wraz z rządem robi z ludzi pracy szmaciarzy.
Lucjan / PUK PUK RZECZYWISTOŚĆ !!!/ związek zawodowy wraz z rządem -- Ty nie grzmisz na alarm ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
11 kwietnia 2022r. o 19:13
Ale z ciebie du/r/eń. Nawet nie wiesz ile to teorii spłodził chory umysł szalonego Antoniego. I znowu wiejesz jak niepyszny. Ale to dzięki takim jak ty idi/o/tom Macierewicz okradał to państwo tyle lat. Tak jak wspomniany przez ciebie AWS.
11 kwietnia 2022r. o 19:16
To było do Lucjana ale on już zwiał bo chłopina nie ma i tak nic sensownego do powiedzenia.
~~Zzieleniały Zawilec niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 19:20
Jak taki ktoś jak PanM mówi że zamach to ściema, to już samo to mówi, że jednak zamach był możliwy. Wszyscy wiemy kto to PanM...
11445
PanM
11 kwietnia 2022r. o 19:21
M21W2 napisał(a): Przemku odpowiedz mi na jedno zasadnicze pytanie , dlaczego Rosjanie nie dopuścili do sprawdzenia zawartości
czarnych skrzynek przez polskich prokuratorów .
Ty wierzysz Rosjanom ja nie , dzięki za dyskusję , nie widzę powodu do dalszej , znam Twoje stanowisko , Ty moje .
Jak zapewne zauważyłeś masz większe poparcie od anonimowych trolli jak ja , niech tak zostanie .
Dobranoc.

Powyżej masz napisane że Polscy prokuratorzy pierwsi słuchali skrzynek. Tyle że ruscy nie chcieli im dać w łapy oryginału i musieli sobie zrobić kopie. Kopia od oryginału nie różni się ani o 1/10 sekundy.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza