Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Szymon Pogoda złożył kwiaty pod tablicą upamiętniającą katastrofę smoleńską
~~Plotkara niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 19:23
~~Zzieleniały Zawilec napisał(a): Jak taki ktoś jak PanM mówi że zamach to ściema, to już samo to mówi, że jednak zamach był możliwy. Wszyscy wiemy kto to PanM...

Ja jeszcze nie wiem a ciekawość mnie rozwala.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
11 kwietnia 2022r. o 19:47
~~Bolecnauta napisał(a): Ale z ciebie du/r/eń. Nawet nie wiesz ile to teorii spłodził chory umysł szalonego Antoniego. I znowu wiejesz jak niepyszny. Ale to dzięki takim jak ty idi/o/tom Macierewicz okradał to państwo tyle lat. Tak jak wspomniany przez ciebie AWS.

PanM napisał(a): Lucjan -- pytanie było do posła Szymona Pogody nie do Ciebie.
To nie Ty głosujesz w sejmie. Twoje zdanie mnie ani chyba nikogo nie interesuje.
Jak pan poseł będzie w tej sprawie głosował gdyż ten raport nie zawiera żadnych dowodów. To tylko insynuacje i fantazje Antoniego M.
Tak komisja kosztowała sporo milionów i chyba coś w zamian się nam należy.
Pamiętasz jak panią z kiosku gnoili za paragon za 20 groszy ? Pamiętasz jak sklepikarza szmacili z wode mineralną / sklep w likwidacji/Pamiętasz jak w Legnicy zgruzowali piekarza bo chleb rozdawał ?
Pamiętasz nagrody rządu Szydło po 80 tys ? Bo im sięone po prostu należały ?
Pamiętasz na koniec NSZZ SOLIDARNOŚĆ która miała bronić interesu WSZYSTKICH ROBOTNIKÓW ?
Przepoczwarzyła się w AWS " niezdarność " i wraz z rządem robi z ludzi pracy szmaciarzy.
Lucjan / PUK PUK RZECZYWISTOŚĆ !!!/ związek zawodowy wraz z rządem -- Ty nie grzmisz na alarm ?

Przepraszam myślałem że nadal prowadzisz dyskusję ze mną .
Co do AWS , pamiętam naszą dyskusję w tym temacie w cztery oczy , wszystko Ci powiedziałem , łącznie z tym że zakończyłem swoją działalność w Solidarności jesienią 1989 .
Powiedziałem Tobie też jak bardzo krytycznie oceniam dwóch pierwszych po 1989 r jej przewodniczących to jest Wałęsy
i Krzaklewskiego .
Moją cenną pamiątkę , legitymację członkowską wraz z listem oddałem Krzaklewskiemu , nie odpisał .
Ile razy będziesz jeszcze żądał aby ok.7% członków obecnej Solidarności reprezentowało wszystkich .
Ogólnie w związkach jest ok 12% pracowników , jest też Związek Pracodawców , to coś dla Ciebie ,
zgłoś swoje pretensje do nich .

PUK- PUK zapoznaj się z aktualną sytuacją , Solidarność jest w sporze z Rządem , odmówili udziału
w Radzie Dialogu Społecznego w 2020 roku .

Dopisane 11.04.2022r. o godz. 19:43:

~~Bolecnauta napisał(a): To było do Lucjana ale on już zwiał bo chłopina nie ma i tak nic sensownego do powiedzenia.

Dobrze że Ty masz , piszesz dużo a nawet bardzo dużo , a jak sensownie , fiu -fiu .

Dopisane 11.04.2022r. o godz. 19:47:

Tak na zakończenie , PanM ma możliwość zadać pytanie Panu Posłowi w jego biurze .
Przemku zarób to , odwagi .
~~Platynowa Morwa niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 20:17
Pan nie Pogoda wykonal to tylko i wylacznie pod dyktat polityczny
~~Rudobrązowy Dziurawiec niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 20:39
M21W2 napisał(a): Przemku odpowiedz mi na jedno zasadnicze pytanie , dlaczego Rosjanie nie dopuścili do sprawdzenia zawartości
czarnych skrzynek przez polskich prokuratorów .
Ty wierzysz Rosjanom ja nie , dzięki za dyskusję , nie widzę powodu do dalszej , znam Twoje stanowisko , Ty moje .
Jak zapewne zauważyłeś masz większe poparcie od anonimowych trolli jak ja , niech tak zostanie .
Dobranoc.

Dla przypomnienia . Pomimo wiedzy o zbrodni sowieckiej dokonanej na polskich oficerach w Katyniu rządy Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii nie były zainteresowane nadawaniem sprawie rozgłosu. Ważniejsza niż los jeńców armii sojuszniczej była trwałość militarno-politycznego sojuszu ze Stalinem w wojnie z Hitlerem. Poczytajcie jaki udział w tuszowani tej zbrodni miały władze Ukrainy :-). Dopiero 5 maja 1994 roku zastępca szefa Służby Bezpieczeństwa Ukrainy gen. Andrij Chomicz przekazał polskim władzom listę więźniów zamordowanych na terenie Ukraińskiej SRS w ramach Zbrodni Katyńskiej – tzw. listę ukraińską.
~~J23 niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 20:41
Rudobrązowy Dziurawiec to sem ja J23 :-)
Wiesz co to takiego ukr. 14-та Стрілецька Дивізія Зброї СС, niem. 14. Waffen-Grenadier-Division der SS ?
SS-Galizien: Jedna z najbardziej zbrodniczych formacji II wojny światowej. II wojna światowa. Byli jedną z najbardziej zbrodniczych formacji militarnych w dziejach. Dziś hasła głoszone przez zbrodniarzy z SS-Galizien znów stają się mottem przewodnim współczesnych ukraińskich nacjonalistów.Korzenie 14. Dywizji Grenadierów SS, nazywanej także 1 dywizją ukraińską lub SS-Galizien, sięgają roku 1929 r.
Wstępem do bestialskich zbrodni popełnianych z entuzjazmem przez późniejszych zbrodniarzy z SS-Galizien była działalność dywersyjna i terrorystyczna OUN na terenie II RP. Opierała się ona na sloganie programowym: „Na słowne argumenty żaden Polak nie będzie wrażliwy, na terror wszyscy". Faktycznie, wbrew przyjętej przez inne organizacje ukraińskie polityce zbliżenia z Polakami, OUN przeprowadził szereg zbrodniczych zamachów i akcji dywersyjnych skierowanych przeciw polskim funkcjonariuszom państwowym. Już 6 marca 1929 r., a więc zaledwie miesiąc po wielkim kongresie zjednoczeniowym, grupa aktywistów OUN napadła na lwowskiego listonosza Franciszka Kochanowskiego. Napadom i zastraszeniom Polaków realizowanym przez Ukraińską Organizację Wojskową w ramach hasła „Wygnajmy Lachów za San" towarzyszyły liczne akcje sabotażowe w polskich obiektach administracyjnych. Szczególnie narażona na działalność ukraińskich nacjonalistów była infrastruktura transportowa: tory kolejowe, mosty, urzędy pocztowe, słupy telefoniczne, słupy energetyczne czy posterunki policji państwowej. W artykule „Pacyfikacja w Małopolsce Wschodniej na forum Ligi Narodów", zamieszczonym w Zeszytach Historycznych, Jan Pisuliński przypomina, że w statystykach policyjnych z okresu między lipcem a październikiem 1930 r. odnotowanych zostało aż 186 aktów terroru.
~~Lucjan niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 21:13
J23 , przypomnij nam jeszcze od kiedy Ukraina przestała być republiką ZSRR .
~~Kogut niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 21:47
~~Platynowa Morwa napisał(a): Pan nie Pogoda wykonal to tylko i wylacznie pod dyktat polityczny

Pana Pogodę interesuje najbardziej Polska, za mało myśli o Mini Mikronie i o Niemcach, którzy myślą tylko o ojro
~~J23 niezalogowany
11 kwietnia 2022r. o 22:23
Interpelacja nr 14224

do prezesa Rady Ministrów

w sprawie reakcji rządu Polski na narastanie zjawiska antypolonizmu na Ukrainie w postaci gloryfikacji S. Bandery, OUN i UPA - sprawców ludobójstwa ludności polskiej na Kresach II RP w latach 1943-1944

O ile jednak z Niemcami i Rosjanami rozmawiamy o historii w sposób otwarty, to w stosunku do Ukraińców unikamy tego tematu. Uważamy, że kwestia niepodległości naszego wschodniego sąsiada ciągle wymaga licznych zabiegów, które są ważniejsze od szczerej rozmowy o historii.

Czas jednak w tym wypadku nie goi ran, a wprost przeciwnie - doprowadza do ich zaognienia. Ekipa prezydenta Wiktora Juszczenki próbuje budować etos niepodległej Ukrainy na legendzie bojowników z UPA, a my milcząco to akceptujemy, nie mówiąc głośno całej prawdy. Nasze stosunki buduje się więc na pewnego rodzaju historycznym fałszu, przez co cierpi ich autentyczność. Coś, co nie jest oparte na prawdzie, nie może być szczere, wiarygodne i przez to trwałe. Ta rozbieżność między historią i polityką nabrzmiewa i kiedyś wybuchnie. Być może nawet doprowadzając do bardzo poważnego kryzysu w kontaktach politycznych.

Stosując podwójną miarę w artykułowaniu problemów historycznych wobec Niemców i Rosjan z jednej strony, a Ukraińców z drugiej, powodujemy, że cała nasza polityka jest niewiarygodna i przez to niepoważna, a w konsekwencji nieskuteczna.

Wobec powyższego oraz wobec konstytucyjnych kompetencji Pana Premiera, jako głównego ośrodka prowadzącego polską politykę zagraniczną, zwracam się do Pana Premiera z następującymi pytaniami:

1. Jakie kroki polski rząd podjął lub podejmie w najbliższym czasie, aby powstrzymać narastającą falę antypolonizmu na Ukrainie w postaci gloryfikacji autorów ludobójstwa ludności polskiej?

2. Czy Pan Premier zamierza podjąć stosowne działania na forum Unii Europejskiej i innych organizacji międzynarodowych, które doprowadzą do jednoznacznego potępienia zbrodni ukraińskich szowinistów na ludności polskiej i innych narodowości?

3. Jakie działania podejmuje polski wymiar sprawiedliwości, aby doprowadzić do osądzenia i skazania winnych rzezi na Krasach II RP w latach 1943-1944?

Z wyrazami szacunku

Poseł Bogusław Kowalski
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
REKLAMA Zapraszamy