~~Obywatel Szwajcarii napisał(a): To jest Skandal , Ukraińcy bez podstawowej opieki medycznej w Polsce . Gdzie ja żyje .
~~Ciemnozielony Limnantes napisał(a):Ktoś napisał: ~~Obywatel Szwajcarii napisał(a): To jest Skandal , Ukraińcy bez podstawowej opieki medycznej w Polsce . Gdzie ja żyje .
Uciekli przed wojną, co możesz o tym wiedzieć siedząc przed komputerkiem. Zero empatii. Sam/a możesz się znaleźć w podobnej sytuacji, gdyż nikt nie dał nam gwarancji, że wojny u nas nie będzie. Życzę ci powodzenia gdzieś w Rumunii z małymi dziećmi i bez znajomości języka, z miejscem zamieszkania w wiejskiej świetlicy na rozkładanych łóżkach w obecności ok. 30-50 nieznajomych ludzi. A jak Ci się dzieci rozchorują i nie będziesz miał podstawowej opieki medycznej, to z pewnością spotkasz na swojej drodze właśnie takiego, który ironicznie podsumuję: "Polacy bez podstawowej opieki medycznej. Gdzie ja żyje..." Co siejemy, to zbieramy, jeśli nie my, to nasze dzieci będą zbierać po nas nasze duchowe plony. Zanim zaczniesz wpływać na opinię społeczną poprzez media, zastanów się, gdyż życie to bumerang: co dajesz z siebie, to otrzymujesz z powrotem.
~~Burawy Wawrzynek napisał(a): Wielkie halo! Polacy z Polski już od dawna...
~~Obywatel Szwajcarii napisał(a): To jest Skandal , Ukraińcy bez podstawowej opieki medycznej w Polsce . Gdzie ja żyje .
~~Kasztanowoczerwona Hortensja napisał(a): Zobaczycie jak ten system pierdyknie z wielkim hukiem, władza się zawinie, zero odpowiedzialności, a my dostaniemy po dupie. Przypominam jak chcieli ustawy o bezkarności, pamiętacie. Ktoś kto jest czysty nie wymyślą takich przepisów. A co z takiej ustawy miałoby społeczeństwo, chyba nic. Najpierw był forsowany wirus na mega skalę, potem maski, potem szpryca, strach i lęk. Wszystko w tv odpowiednio podane. Teraz nowy strach o nazwie wojna i szerokie spektrum wokół niej. I znowu strach, zwłoki, ruiny, wszystko podane w odpowiedni sposób przez tv. Nie twierdzę że tam się nic nie dzieje ale dmuchanie tego tematu w taki sposób jak robi to tv to chyba przesada. Obiektywnie patrząc na wszystkim można zrobić kasę więc nasi włodarze wykorzystują swoje 5 minut. Wiedzą że to jest ich moment.Przy tym wszystkim mają gdzieś obywateli. Przykre to wszystko.
Trzeba jeszcze poczytać jak przedstawiają wojnę w ua inne media w innych krajach i wtedy będziemy mieli pełen obraz sytuacji.