~~Blond Aster napisał(a): i co w związku z tym niusem
~~Horus napisał(a): ile zarabiały na tym procederze lekarze w sumie mnie nie interesuje bo jak mogli ''doić'' za przyzwoleniem ministra tzw. ''zdrowia'' to byli by idio.ta.mi gdyby z tego nie korzystali ...
mnie np. po wczorajszym dniu bardziej interesuje ile na tym zarabiały szpitale w tym nasz lokalny...
a skoro zarabiały to dlaczego aby skorzystać z aparatu dooplera trzeba całe dnie spędzać w Lubinie?
czyżby bolesławieckiego szpitala nie było stać na wydanie około 50 000 zł na zakup aparatu ?
owszem w mieście jest...w szpitalu przy Tysiąclecia ale...
kolejka jak tasiemiec bo ...pracuje tylko jeden lekarz...
tak ...masz rację ...
chwilowo skończyło się dla niech swoiste ''eldorado'' ale już zapowiadają że testem na stan ''epidemii'' będzie wrzesień i kolejne miesiące...
i co?...kto znowu na tym będzie zarabiał? ...nie wiem na tą chwilę ale wiem kto będzie poszkodowany...
ewentualny pacjent...
Polacy jako pacjenci przychodni czy szpitali widzą niejednokrotnie jakie to ''szambo''
~~Horus napisał(a): myślę że i jednym i drugim było to na rękę ...
no może dziennikarzy w pewien sposób ''ratuje'' to że oni pewne sprawy mieli częściowo narzucone przez redakcje ale przecież za każdy artykuł do gazety mieli płacone...a więc niczym ''wyrobnicy'' czym więcej -nawet jak głupio - pisali tym większa kasiora...
teraz jest podobne z tym konfliktem na wschodzie...
wczoraj się nasłuchałem tak skrajnych opinii o jednym i drugim że momentami nie mogłem się powstrzymać od śmiechu ...
ale mimo wszystko w tym narodzie jest jeszcze jakaś część ludzi rozsądnych...