Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Pandemio trwaj!

13926
qwax_
6 maja 2022r. o 21:00
Medycy otrzymywali nawet ponad 40 tysięcy złotych miesięcznie samych dodatków za leczenie osób z COVID.
Dodatki były otrzymywane za potencjalny kontakt z osobą podejrzaną o chorowanie na covid na podstawie oświadczenia, a czas kontaktu z osobą potencjalnie zakażoną wynosił godzinę na miesiąc!!
Takie "ciekawostki" wynikają z opublikowanego raportu NIK w Szczecinie.
Tutaj pełny raport:
https://www.nik.gov.pl/kontrole/I/21/002/LSZ/
A tu analiza najważniejszych "ciekawostek" z tego raportu :)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Blond Aster niezalogowany
6 maja 2022r. o 22:11
i co w związku z tym niusem
13926
qwax_
6 maja 2022r. o 22:40
~~Blond Aster napisał(a): i co w związku z tym niusem

W sumie to nie tak ciekawe jak rozstanie Cichopek z Hakielem, ale może kogoś zainteresuje, jakie robiono "przewałki" na covidzie. I jakie od jesieni robić będą znowu ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Horus niezalogowany
7 maja 2022r. o 7:44
ile zarabiały na tym procederze lekarze w sumie mnie nie interesuje bo jak mogli ''doić'' za przyzwoleniem ministra tzw. ''zdrowia'' to byli by idio.ta.mi gdyby z tego nie korzystali ...
mnie np. po wczorajszym dniu bardziej interesuje ile na tym zarabiały szpitale w tym nasz lokalny...
a skoro zarabiały to dlaczego aby skorzystać z aparatu dooplera trzeba całe dnie spędzać w Lubinie?
czyżby bolesławieckiego szpitala nie było stać na wydanie około 50 000 zł na zakup aparatu ?
owszem w mieście jest...w szpitalu przy Tysiąclecia ale...
kolejka jak tasiemiec bo ...pracuje tylko jeden lekarz...

tak ...masz rację ...
chwilowo skończyło się dla niech swoiste ''eldorado'' ale już zapowiadają że testem na stan ''epidemii'' będzie wrzesień i kolejne miesiące...

i co?...kto znowu na tym będzie zarabiał? ...nie wiem na tą chwilę ale wiem kto będzie poszkodowany...
ewentualny pacjent...
Polacy jako pacjenci przychodni czy szpitali widzą niejednokrotnie jakie to ''szambo''
~~Horus niezalogowany
7 maja 2022r. o 7:45
z lekka zmieniła mi się ''koncepcja'' więc pojawił się pewien błąd ale mam to gdzieś...;D
~~Pinochet niezalogowany
7 maja 2022r. o 7:57
~~Horus napisał(a): ile zarabiały na tym procederze lekarze w sumie mnie nie interesuje bo jak mogli ''doić'' za przyzwoleniem ministra tzw. ''zdrowia'' to byli by idio.ta.mi gdyby z tego nie korzystali ...
mnie np. po wczorajszym dniu bardziej interesuje ile na tym zarabiały szpitale w tym nasz lokalny...
a skoro zarabiały to dlaczego aby skorzystać z aparatu dooplera trzeba całe dnie spędzać w Lubinie?
czyżby bolesławieckiego szpitala nie było stać na wydanie około 50 000 zł na zakup aparatu ?
owszem w mieście jest...w szpitalu przy Tysiąclecia ale...
kolejka jak tasiemiec bo ...pracuje tylko jeden lekarz...

tak ...masz rację ...
chwilowo skończyło się dla niech swoiste ''eldorado'' ale już zapowiadają że testem na stan ''epidemii'' będzie wrzesień i kolejne miesiące...

i co?...kto znowu na tym będzie zarabiał? ...nie wiem na tą chwilę ale wiem kto będzie poszkodowany...
ewentualny pacjent...
Polacy jako pacjenci przychodni czy szpitali widzą niejednokrotnie jakie to ''szambo''

No i cały aparat państwowy pilnował ten stan rzeczy,a sprzedajni(ewentualnie głupi) dziennikarze popierali. Gdzie jest znachor z Ocic?
~~Horus niezalogowany
7 maja 2022r. o 8:04
myślę że i jednym i drugim było to na rękę ...
no może dziennikarzy w pewien sposób ''ratuje'' to że oni pewne sprawy mieli częściowo narzucone przez redakcje ale przecież za każdy artykuł do gazety mieli płacone...a więc niczym ''wyrobnicy'' czym więcej -nawet jak głupio - pisali tym większa kasiora...
teraz jest podobne z tym konfliktem na wschodzie...
wczoraj się nasłuchałem tak skrajnych opinii o jednym i drugim że momentami nie mogłem się powstrzymać od śmiechu ...
ale mimo wszystko w tym narodzie jest jeszcze jakaś część ludzi rozsądnych...
~~J 23 niezalogowany
7 maja 2022r. o 8:26
~~Horus napisał(a): myślę że i jednym i drugim było to na rękę ...
no może dziennikarzy w pewien sposób ''ratuje'' to że oni pewne sprawy mieli częściowo narzucone przez redakcje ale przecież za każdy artykuł do gazety mieli płacone...a więc niczym ''wyrobnicy'' czym więcej -nawet jak głupio - pisali tym większa kasiora...
teraz jest podobne z tym konfliktem na wschodzie...
wczoraj się nasłuchałem tak skrajnych opinii o jednym i drugim że momentami nie mogłem się powstrzymać od śmiechu ...
ale mimo wszystko w tym narodzie jest jeszcze jakaś część ludzi rozsądnych...

Janusz nie przejmuj się ,większość polaków wie że was tam w Ukrainie kwiatami witają .Reszta szczeka na was ,jak NATO na Putina
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.