Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Do kogo strzelać ?

~~Ochrowy Niecierpek niezalogowany
10 maja 2022r. o 19:36
PanM napisał(a): Do kogo strzelać w razie co ?
Wielu moich znajomych którzy służyli w wojsku Polskim przed 04 czerwca 1989 rokiem ma poważny dylemat.
Przysięga na wierność Ojczyźnie jakakolwiek by ona nie była rzecz święta.
Tymczasem w tamtym minionym okresie żołnierz przysięgał bronić granic i być wiernym sojusznikowi.Z grubsza brzmiało
to tak
" Przysięgam strzec PRL przed zakusami imperializmu , stać na straży władzy ludowej w braterskim przymierzu z armią Radziecką.'
Czy ktoś wie aby ta przysięga była odwołana.?

Zastanawiasz się czy w razie czego strzelać do Polaków czy do kacapów?
Ja tam nie mam wątpliwości, kacap zawsze był moim wrogiem.
Ale taki Horus to na pewno będzie strzelał do Polaków.
W wojsku byłem i skrzynkę amunicji przez AK47 przepuściłem, ubiegając głupie wpisy kacapskich trolli.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
10 maja 2022r. o 19:38
~~Zielonożółty Mak napisał(a): Ty nawet głupi nie jesteś.

jednego artykułu OD POCZĄTKU DO KOŃCA przeczytać nie potrafi, ale przylazł i tu.
paciorek i spać... bo jutro szkoła i nauka literek cie czeka :))

PIS=PO=PRL
~~Radek lord niezalogowany
10 maja 2022r. o 19:50
PanM napisał(a): Do kogo strzelać w razie co ?
Wielu moich znajomych którzy służyli w wojsku Polskim przed 04 czerwca 1989 rokiem ma poważny dylemat.
Tymczasem w tamtym minionym okresie żołnierz przysięgał bronić granic i być wiernym sojusznikowi.Z grubsza brzmiało
to tak
" Przysięgam strzec PRL przed zakusami imperializmu , stać na straży władzy ludowej w braterskim przymierzu z armią Radziecką.'

Wielu moich znajomych, podobnie jak i ja, po prostu ten akapit pominęło/przemilczało. To wywoływało furię politruków, ale jest faktem.
A Panm?? Pozostaje wierny ;)
18442
PIS-PO-PRL
10 maja 2022r. o 19:59

synek... coś obiecałeś tatusiowi prawda?
Za głUpi na czytanie artykułów i na dotrzymywanie obietnic widzę jesteś.

To cie wyręczę... i będę ignorował twoje wysr_wy. Tylko się podpisuj... bo nie obiecam, że zignoruję ileś tam twoich kwiatuszkowych wcieleń. Jedna ruska onuca, a jaki sztuczny tłum potrafi zrobić
Będziesz się podpisywał? chociaż tyle dla tatusia zrób... wiem że jak poproszę o więcej to się pogubisz :D

Do svidaniya tovarishch

PIS=PO=PRL
~~ciemnej masie po kiełbasie niezalogowany
12 maja 2022r. o 1:35
~~Radek lord napisał(a): PanM napisał(a): Do kogo strzelać w razie co ?
to tak

Wielu moich znajomych, podobnie jak i ja, po prostu ten akapit pominęło/przemilczało. To wywoływało furię politruków, ale jest faktem.
A Panm?? Pozostaje wierny ;)
Komu wierny ? Plantatorowi .
~~Jann Winiecki Pan Bymber niezalogowany
12 maja 2022r. o 2:19
Co to za człowiek, co to za człowiek. .
~~Biały Winobluszcz niezalogowany
12 maja 2022r. o 6:48
Wiem doskonale do kogo Ja i moi synowie byśmy strzelali , Wiem doskonale kto wymordował połowę mojej rodziny na Wołyniu , Wiem doskonale kto teraz im stawia pomniki ,Wiem doskonale dla kogo teraz Bandera i SS Galizien są bohaterami , Wiem doskonale kto teraz naprawdę dokonuje mordów na cywilach zgodnie ze swoją tradycją .Wiem doskonale kto ma aktualnie żądania terytorialne wobec Polsi
~~Biały Winobluszcz niezalogowany
12 maja 2022r. o 6:52
Wiem doskonale do kogo Ja i moi synowie byśmy strzelali , Wiem doskonale kto wymordował połowę mojej rodziny na Wołyniu , Wiem doskonale kto teraz im stawia pomniki ,Wiem doskonale dla kogo teraz Bandera i SS Galizien są bohaterami , Wiem doskonale kto teraz naprawdę dokonuje mordów na cywilach zgodnie ze swoją tradycją .Wiem doskonale kto ma aktualnie żądania terytorialne wobec Polski.Wiem doskonale że Ci Polacy którzy by stanęli po ich stronie ,nie mają prawa nazywać się Polakami ,i byli by potraktowani przez nas tak jak Ci zbrodniarze .Amen
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.