✴️W kwietniu 2022 r. produkty tłuszczowe podrożały o 51,4 proc. rok do roku.
✴️Drób zdrożał o 45 proc., wieprzowina o 28,7 proc. a wołowina – o 27 proc.
✴️Pieczywo - o 28,1 proc. rok do roku
✴️Pomidory - o 62,8 proc., kapusta o 52,4 proc., ogórki o 37,2 proc
Czyli wizja miski z ryżem coraz bardziej realna . Ciekawe co GUS włożył do koszyka jak liczył inflację. Musztardę i ocet .?
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.