Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

XXX zjazd ''S'' czyli ''towarzystwa wzajemnej adoracji''

~~Wesoły Romek niezalogowany
10 czerwca 2022r. o 8:25
Horus napisał(a): no i właśnie o to chodziło od początku ...
jedyna ''idea'' tego ''związku'' to hasełko ''Teraz Ku...a My''

patrząc na to po latach ,od czasu kiedy to ''solidaruchy'' wyrazili zgodę na to by prezydentem został gen. Jaruzelski już wtedy było widoczne że chodzi tylko i wyłącznie o układy...
co się stało kiedy przestała istnieć PZPR?....zaczęli się żreć między sobą...
i ludzie przejrzeli na oczy ...wystarczyły cztery lata by do władzy wróciło SLD.... a ''solidaruchy''?
4-5% poparcia...;D

no i min. dzięki temu z tego wielkiego w tamtych czasach związku dzisiaj zostały jakieś ''odpady''
najgorsze jest to że dla Polski są nadal ''toksyczne'' ale wiedzą jednocześnie że mają oparcie we ''władzy'' równie ''toksycznej '' jak oni więc czują się bezkarni...

i kiedy dzisiaj zwykły robotnik ma problemy finansowe ,ma problemy z zakupieniem węgla co te tłumoki robią?
bawią się po hotelach ...od Bałtyku po Tatry...;D

teraz kiedy zabrakło ''ruskiego'' węgla co robią?...milczą ...
a co robi nie(rząd) ?...proponuje zbieranie chrustu...

taką Polskę ''wywalczyła '' ta cała ''s'' ;D

Janusz, jak trafisz na tą książkę to kup i przeczytaj, jak sprzedawczyki z "S", walczyli jak pierwszy raz ta książka się ukazała w Polsce by ją zablokować, do dzisiaj tych milionów $ nie rozliczyli co od CIA dostali :)jest nawet jak naciskało CIA na Mossad, by im podrzucili swojego agenta w Polsce bo ich SB śledzi. I tak szedł Bolęsa ulicą, przypadkowo wszedł do kościoła na spotkanie z "przypadkowym" księdzem który potem został jego kapelanem :) Ten co napisał tą książkę wiedział o czym pisze miał dostęp do najtajniejszych raportów.
https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/204000/204713/221800-352x500.jpg
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
10 czerwca 2022r. o 12:28
nie ma sprawy Jasiek...
sprawdzę jak przyjedziemy bo teraz mykamy do polskiego Kauflandu :D

Dopisane 10.06.2022r. o godz. 12:28:

Jasiek ...sprawdziłem ale książka nie jest dostępna w sprzedaży ...nie ma jej też w PDF
ale z ciekawości będę szukał chociaż o tym że CIA maczała paluszki w tej ''s'' już czytałem...
nie tylko oni zresztą ...Mossad i STASI ...
STASI zresztą miała tam swojego znanego agenta w bliskim kierownictwie ''solidaruchów''

''Henryk '' mu było...
~~świeżak niezalogowany
10 czerwca 2022r. o 12:58
Wtrącę w dyskusję. Jak lubicie książki o tej tematyce polecam Wojciecha Sumińskiego - seria książek niebezpieczne związki ... Andrzeja Leppera, Bronisława Komorowskiego, Sławomira Petelickiego, Donalda Tuska.
22258
#Horus nieaktywny
10 czerwca 2022r. o 13:45
a jest coś o niebezpiecznych związkach starego i młodego Morawieckiego?
a jest coś o niebezpiecznych związkach szalonego antonia''drona''

bo jak mam czytać o tych o których wspominasz kiedy ty nic nie wspominasz o drugiej stronie?
~~świeżak niezalogowany
10 czerwca 2022r. o 13:54
Horus napisał(a): a jest coś o niebezpiecznych związkach starego i młodego Morawieckiego?

bo jak mam czytać o tych o których wspominasz kiedy ty nic nie wspominasz o drugiej stronie?

Też bym chętnie poczytał na ten temat. Podrzuć jakieś tytuły, przerobię i podyskutujemy .
Ps. Nie chciałem Cię w żaden sposób prowokować, po prostu zaproponowałem moim zdaniem ciekawe lektury a ty jakiś przewrażliwiony jesteś .
~~felicjan emeryt niezalogowany
10 czerwca 2022r. o 14:01
Pozwolę też się wtrącić: szkoda że Sumiński w swoich seriach nie pisze niebezpiecznych związkach Kaczyńskiego, śp. Morawieckiego, Kujdy, Piotrowicza itd. .
Co do Solidarności jakoś jej nie widać a mamy problemy z cenami węgla, nawozów, paliw zresztą wszystkiego, gdzie się podziewa przew. Duda, Kolorz od górnictwa czyżby się byczyli w ,, Bałtyku ''. W 2015 r. przed wyborami prezydenckimi i parlamentami wszędzie ich było pełno zwłaszcza w kopalniach.
22258
#Horus nieaktywny
10 czerwca 2022r. o 14:35
~~świeżak napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): a jest coś o niebezpiecznych związkach starego i młodego Morawieckiego?

Też bym chętnie poczytał na ten temat. Podrzuć jakieś tytuły, przerobię i podyskutujemy .
Ps. Nie chciałem Cię w żaden sposób prowokować, po prostu zaproponowałem moim zdaniem ciekawe lektury a ty jakiś przewrażliwiony jesteś .

absolutnie nie odebrałem tego jako prowokację ...
szczerze mówiąc lekko się uśmiechnąłem widząc te nazwiska które się pojawiły we wpisie...
ale co do ''przewrażliwienia'' to są tu lepsi niż ja...bez urazy ale jak sam wspominasz jesteś ''świeżak'' i sam to z czasem dostrzeżesz...

słyszałeś kiedyś lub czytałeś o czymś takim jak Open Society Foundations ?
pytam bo dla kilku tu obecnych będzie to ''obrzydliwość'' :D

co do Sumlińskiego ...mam jedną książkę o Jedwabnem...
co do Morawieckich ... mam książkę Piątka o Macierewiczu...chociaż nie wiem czy ją jeszcze faktycznie mam mam bo przechodzi z rąk do rąk wśród znajomych...;D

~~Yogi niezalogowany
10 czerwca 2022r. o 14:43
Pio Piątek to dobry pisarz pisze ile może dobry dobry.
Przepraszam że się wtrąciłem
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza