PanM napisał(a): Do kogo się modlisz ? Przecież katolicki bóg ponoć dał ludziom wolną wolę. Nikomu do tej pory nie pomagał. Skupiał się jedynie na karach i straszeniu.
Pomódl się aby zniknął PiS i żeby kler siedział tylko w kościołach. Pomódl się aby wyznacznikiem poziomu życia był wkład pracy a nie udział w kościelno politycznych koteriach .
Zanim zdecydowałem odpowiedzieć z ciekawości przeczytałem kilka twoich postów . Jakiś taki wiecznie zacietrzewiony się wydajesz. Gniew i upór, z jakim bronisz swoich racji jest nieadekwatny do sytuacji. Wydaje się, że łatwo Cię sprowokować.Więcej pogody ducha człowieku. Zanim zaczniesz pouczać innych "uprzatnij własne podwórko" bo z tego co czytam to z własnymi znajomymi/kolegami nie wyjaśniłeś pewnych kwestii. Z tym Horusem to chyba dawno razem nie wypiłeś wspólnego piwa a wychodzi mi na to, że wcześniej musieliście się kolegować. Przez jakiś głupi remont ( kafelki czy co tam sobie wypominacie) kłucie się od dłuższego czasu . Nie wnikam czy poszło o rozliczenie, fuszerkę czy co tam się zadziało. Jedno jest pewne nienawiść to nie jest uczucie które służy budowaniu dobrych relacji .
Ps.
A ja wierzę w Boga i się tego nie wstydzę.