Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ikona Matki Boskiej Bolesławieckiej
~~Granatowoczarna Calibrachoa niezalogowany
5 czerwca 2022r. o 22:43
Bardzo piękna ikona.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Czarna lilia niezalogowany
6 czerwca 2022r. o 1:29
~~Niebieskozielony Dereń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Bolecnauta napisał(a): Przyjemnie i ładnie to wygląda

Jest bardzo podobna do mojej byłej. Miała dobre serce, nie potrafiła odmówić.

Bajka głosi, że ona również. No i zaciążyła. Ale znalazła frajera, który zdesperowany poleciał na pannę z brzuchem.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
6 czerwca 2022r. o 7:29
~~religioznaFca napisał(a): Patrząc na fotkę zastanawiam się czy jest to deska do krojenia czy nie . Bo jeśli do krojenia to ojojoj
W tym temacie powinien się wypowiedzieć niejaki tytoń.

A dlaczego akurat ja? Pogadaj ze swoim księdzem. Masz jakiś problem związany wiarą, porusz go w trakcie spowiedzi. Wizerunki świętych to szeroki temat. Generalnie ważniejszy jest sposób, w jaki do nich podchodzimy, niż to jak zostały wykonane. Nie modlimy się do wizerunków a do Boga. Świętych zaś prosimy o wstawiennictwo.
W naturze mamy zaszyty szamanizm. Szukamy lepszych modlitw, świętych medalików, lepszych kapłanów, którzy autostradą zaprowadzą nas do nieba. A nasza droga do świętości zależy przede wszystkim od nas, od naszych decyzji, naszych postępków. Wszystko obok może nam w tym pomóc, ale i czasem zaszkodzić. Przede wszystkim używajmy rozumu. Jeśli go nie wyłączymy i będziemy go słuchać, to przyjmując podstawową prawdę o Bogu (jest jeden Bóg), będziemy wiedzieć jak żyć. Niby proste. A jednak tak trudno to większości z nas pojąć. A dlaczego. Głównie to zasługa Szatana, którego siła wciąż rośnie.
22258
#Horus nieaktywny
6 czerwca 2022r. o 7:38
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~religioznaFca napisał(a) Nie modlimy się do wizerunków a do Boga. Świętych zaś prosimy o wstawiennictwo.
Głównie to zasługa Szatana, którego siła wciąż rośnie.

to po co w kościołach tyle obrazów ,tyle posążków?
po co tyle symboliki?
piszesz o Szatanie i jego rosnącej sile...słusznie tylko czym lub kim jest w końcu ten Szatan?
tak się niekiedy zastanawiam czy ktoś wie co mną kierowało kiedy zakładałem temat o atakującym Szatanie...;D
i czy to był Szatan?...jak myślisz?
6 czerwca 2022r. o 7:52
Nie wiem co tobą kieruje. Co masz w sercu. Jakie masz pobudki. Mogę co najwyżej spekulować. Czy to dobrze, czy źle, ze założyłeś ten temat? Może i dobrze. O wierze trzeba rozmawiać. Ale też należy to robić z poszanowaniem Boga. A z tym, sam wiesz, różnie tu bywa. Wielu tu piszących zostało sprowokowanych do grzesznych wypowiedzi, pewnie i ze mną włącznie.
Ja cię nie oceniam, a jedynie przedstawiam swój punkt widzenia na to, co piszesz. Możesz się z nim zgodzić lub nie, Bóg dał ci rozum i wolną wolę. Korzystaj z OBU tych darów.
22258
#Horus nieaktywny
6 czerwca 2022r. o 8:11
korzystam...
ale czy to ''dar boga''? czym jest ''rozum''? w szerokim pojęciu to wiedza...
sam ją nabyłem ...
''wolna wola''? tak ...czuję że ją mam ...
pomimo tego że chcesz mi na siłę coś narzucić...;D
6 czerwca 2022r. o 8:15
Na siłę powiadasz...
Delikatna perswazja to nie siła :-P
22258
#Horus nieaktywny
6 czerwca 2022r. o 8:25
perswazja?
to raczej manipulacja...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!