~~horus napisał(a): No i widzisz kmiocie jak wąska jest twoja wiedza? A sam Korwin? ZMS to co to było? a Stronnictwo Demokratyczne czym było jak nie spółką -córką PZPR
Sporo nauki przed tobą lub proś Horusa o linki.
M21W2 napisał(a): Wesołek napisał : - "Lucek, i co dumny jesteś z tego, że stoisz w jednym szeregu z byłymi czerwonymi dziadami jak Piotrowicz ,który oskarżał opozycjonistów, i z takim Kujdą kapusiem SB :)"
Jasiu jak Ty mnie tam postawiłeś to " duma " aż mnie rozpiera .
Jasieńku znasz nazwiska sędziów Sądu Najwyższego skazujących opozycjonistów wspierających PO .
Mówi ci coś nazwisko Józef Iwulski, ponadto ,sprawach karnych stanu wojennego było siedmioro (
Płóciennik, Rysińska, Siuchniński, Steckiewicz, Rychlicki, Buliński).
Za czyich rządów powołani zostali na sędziów Sądu Najwyższego .
Skoro nie było w Polsce dekomunizacji drogi Jasiu nie ma sensu dalsza dyskusja w tym temacie .
Dopisane 14.06.2022r. o godz. 19:37:Ktoś napisał: ~~horus napisał(a): No i widzisz kmiocie jak wąska jest twoja wiedza? A sam Korwin? ZMS to co to było? a Stronnictwo Demokratyczne czym było jak nie spółką -córką PZPR
Sporo nauki przed tobą lub proś Horusa o linki.
A ty KMIOCIE widzisz że piszę o członkach PZPR , dodaj że Korwin chodził do przedszkola , tam dyrektorką była członkini
PSL .
KMIOCIE , Kuroń też był w ZMS i PZPR , to jego nie dyskwalifikuje jako zasłużonego opozycjonisty .
~~Horus napisał(a): ponad 1000 sędziów nawet jak byli w PZPR ale przed 89 nie podlegało dekomunizacji...co innego sprzątaczki ...tym poobcinano emerytury...
tak wyglądała ta ''dekomunizacja'' wg. piSS
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał:
Dopisane 14.06.2022r. o godz. 19:56:KMIOCIE Horusie , nie wiem czy jesteś trollem podrubą , czy oryginałem , dobrej nocy życzę .
Oryginał zalogowany dostałby adekwatniejsza odpowiedź , w niedzielę przewidywana " parówa "
No i po raz wtóry pokazujesz swoje prostactwo. Nie są ważne dla ciebie fakty ,normalna wymiana poglądów tylko osobista wojna. Już teraz zapowiadasz kolejne wyzwiska. Jak można traktować cię poważnie?
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): ponad 1000 sędziów nawet jak byli w PZPR ale przed 89 nie podlegało dekomunizacji...co innego sprzątaczki ...tym poobcinano emerytury...
tak wyglądała ta ''dekomunizacja'' wg. piSS
Ciekawe kto miał przeprowadzić dekomunizacje przed 89 , nie było , nie ma i nie będzie dekomunizacji ,
czym według ciebie różni się sprzątaczka z MSW z wysoką emerytura od sprzątaczki w szkole z głodową emeryturą , potrafisz odpowiedzieć ? .