Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

45 lat temu doszło do protestów robotniczych m.in. w Radomiu, Ursusie i Płocku. Czerwiec ’76

22258
#Horus nieaktywny
21 czerwca 2022r. o 12:36
Jurcio co ty tu wypisujesz jakieś ''filipiki'' o darmowych jabłkach? ...ty wieśniak z krwi i kości nie wiesz że to jeszcze nie sezon?...to ja -chłopak z miasta ;D - muszę ci to tłumaczyć?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Żółtawordzawa Wierzba niezalogowany
21 czerwca 2022r. o 12:56
Horus napisał(a): Jurcio co ty tu wypisujesz jakieś ''filipiki'' o darmowych jabłkach? ...ty wieśniak z krwi i kości nie wiesz że to jeszcze nie sezon?...to ja -chłopak z miasta ;D - muszę ci to tłumaczyć?

Ty.............musisz zawsze, czyli zawsze musisz.........taka twoja natura?
22258
#Horus nieaktywny
21 czerwca 2022r. o 12:58
personalnie nie zaczepiany niczego nie muszę ...;D
czy ja go zapraszałem do tematu?...nie...ale on musi...;D
~~Wesoły Romek niezalogowany
21 czerwca 2022r. o 14:41
Horus napisał(a): Jurcio co ty tu wypisujesz jakieś ''filipiki'' o darmowych jabłkach? ...ty wieśniak z krwi i kości nie wiesz że to jeszcze nie sezon?...to ja -chłopak z miasta ;D - muszę ci to tłumaczyć?

Co się dziwisz, za Bugiem prędzej owoce dojrzewają :)
~~Jurko61 niezalogowany
21 czerwca 2022r. o 14:47
~~Polak napisał(a): Jurunia pracujesz u szwabów i dla szwaba. Pracujesz u szwabów i im podnosisz PKB a pracujesz dla szwaba bo płacisz mu za dzierżawę. Dlaczego nie wracasz do Polski by pracować dla jej dobra a przecież tu też byś mógł wydzierżawić sobie kawałek terenu i prowadzić szrociarnię . Twój brat walczył o Polskę a ty z niej uciekłeś . Teraz o tych co tu jednak zostali piszesz że to cioty.

Nie wracam do Polski by za takich „fircykow“
przez przypadkowe zapomnienie nie popaść
w kolizję z prawem , a tu spokój płac zamiatam euroki
na konto wpływają , rencinka tuż tuż , a brat nie walczył tylko o Polskę , walczył o wolność i demokracje by takie Fircyki jak ty i Januszek swobodnie pierdoły pisać mogły nie ponosząc konsekwencji .
A Januszek jest ok???
On tez Du…..ko Niemcowi napełnił Eurasami , jak
wykonywał niewolniczą pracę budowlaną .
A ty nie pracowałeś u Niemca ???
Jak okłamiesz do wiesz co ????

~~Jurko61 niezalogowany
21 czerwca 2022r. o 17:06

A to już te w skrzynkach z zeszłego roku wszystkie wyjudaszyłeś ???
A sąd niby miałem wiedzieć …………D

22258
#Horus nieaktywny
21 czerwca 2022r. o 19:09
nie bredź...nie mam warunków by przechowywać jabłka w skrzynkach ...

Dopisane 21.06.2022r. o godz. 19:09:

chyba czas na kolejną odsłonę nowych wiadomości często dla niektórych nieznanych...

''1 lipca 1980 r. władze PRL ogłosiły podwyżkę cen niektórych artykułów mięsnych i wędlin. Jej dolegliwość była tym większa, że zostały nią objęte również bufety i stołówki pracownicze. To była kropla, która przelała czarę goryczy. Do rangi symbolu urosła scena, która rozegrała się w stołówce Wytwórni Sprzętu Komunikacyjnego w Świdniku 8 lipca 1980 r., kiedy to jeden z robotników rzucił kotlet mielony na ziemię, stwierdzając, że ten nie dość, iż jest taki drogi, to do tego taki mały.''

później był Mielec Poznań ,Tarnów ....później był Ursus...
i tak przez ''przerwy w pracy'' czyli strajki osłabiały się fabryczki i zakłady by później ogłaszać bankructwa i upadki ...

a co było przyczyną ?...za mały kotlet...;D

cdn. ale już z innego źródełka...chwilowo to tajemnica ale będzie o Korneliszu i tym jak żądał trójpodziału władzy...
chcecie jeszcze dzisiaj czy napięcie ma narastać jak u Hitchcock'a...;D
18442
PIS-PO-PRL
21 czerwca 2022r. o 19:34
Dawaj… przecież wiemy że nie wytrzymasz.
Jedyne miejsce gdzie narasta ciśnienie to twoja żyłka… więc dawaj, bo jeszcze pęknie :D

PIS=PO=PRL
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy