Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

45 lat temu doszło do protestów robotniczych m.in. w Radomiu, Ursusie i Płocku. Czerwiec ’76

~~Jan niezalogowany
21 czerwca 2022r. o 8:56
~~Lucjan napisał(a): Janusz, bardzo dobrze że Solidarność milczy, po latach pojawi się kolejny "Horus"by wylewać na nich swoje pomyje. Nie jedz grochu z kapustą, przestaniesz smrodzić, oszczerstwa i obelgi ludzi dpracy w czasach PRL weszły ci w krew czy może to rodzinne . Przypnę, z inicjatywy polskiej inteligencji powstał KOR, co ty masz wspólnego z inteligencją pokazujesz każdym wpisem. Przerwa , wymieniam rynny , czas popracować.

Ty se lepiej wymień klepki w tej pustej łepetynie trolu z Ocic .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
20886
#Jurko61 nieaktywny
21 czerwca 2022r. o 9:34
Horus napisał(a): monotematyczny? ...a ty ?...jak siebie byś określił?
ale co ja poradzę jak każdy temat -żeby był najbardziej nośny, najbardziej na czasie - ty natychmiast spłycisz ...;D
jaki jest twój ''światopogląd'' jeśli ty nie tylko o polskiej rzeczywistości nie potrafisz pisać a bierzesz się -a przynajmniej tak ci się wydaje- za geopolitykę ?
ja ''monotematyczny''? nawiązuję do historii, przypominam o ''wałach'' i oszustwach ''yankee'' a ty co? piejesz z zachwytu nad ''ukrami'' i ich ''sukcesami''
ja przypominam powody strajków ''solidaruchów'' a tym były np. zbyt małe kotlety w zakładowej stołówce a ty co?...nie odnosisz się do tego że nawet przez kotleta zakład stawał by w konsekwencji takich zachowań później upaść?
nie przejmuj się ...moja ''monotematyczność'' ;D ma związek z tym co mnie interesuje i o czym czytam...a jeśli ci to nie pasuje masz proste wyjście -nie czytaj ...
ale to takich jak ty przerasta...trudno-musisz z tym żyć...;D

Piszesz Januszku „ja czytam” , przypuszczam a nawet jestem pewien iż każdy czyta ,
jest jedna różnica , jeden przeżył to osobiście , a drugi czytał ,
jak bym oglądał tylko Rosyjską telewizję i Polski TVN24 też bym zachowywał się jak ty Januszku.
Co do uwagi z klawiaturą , znów się popisałeś z pod Tyldy za Jurka wykonałeś pracę ,
Jaki ty płytki jesteś Januszku……………D

Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:17:

I nie używaj tłumacza Januszek bo nie zawsze prawidłowo to brzmi , jak coś rzuć mi na priv
przetłumaczę bez pobrania opłat , Du Polnische Schmutzige Schwein aus Dolne Młyny………D
Coś tam umiem po germańsku -:)-:)

Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:34:

Aby ciekawiej było jak zapytasz byłego DDR-ka o Polską Solidarność , większość odpowiada Januszku
„diese polnische Kampfsolidarität hat uns Freiheit gegeben“ , jakiś pozytywny znak pozostawiła w Europie
ta niedobra Solidarność .
22258
#Horus nieaktywny
21 czerwca 2022r. o 9:38
widzę że współpraca między braćmi niczym przy magdalenkowym stole...kwitnie...;D
a co ty przeżyłeś ''osobiście''?
spierdzieliłeś z kraju bo nie chciałeś tu zostać a teraz tych co zostali wyzywasz od ''ciot'' ...myślę że chociaż jeden wyjątek robisz ....;D
to że oglądasz TVN to wiem bo sam pisałeś że oglądasz ''szkiełko kontaktowe'' szkoda tylko że nic z tego nie kumasz...
o co chodzi z tą klawiaturą?...o co chodzi z tą tyldą?
chcesz powiedzieć że to nie była twoja klawiatura?...nie twoja ręka?
naiwniak z ciebie jeśli uważasz że ktoś ci w to uwierzy...;D
to nie tylko błąd w niemieckiej literce ale składnia i określenie ''ciota'' cię zdekonspirowały i ośmieszyły jak to słusznie ktoś zauważył ....napiszesz że to Horus? ;D

cieniutki Bolek z ciebie ...;D
Lucuś też ...propagandzista całą gębą ...przesiąkł Urbanem aż miło...
ale zupki regeneracyjne w Wizowie wpierdzielał aż miło ...
jemu tam wielkość kotleta nie przeszkadzała ...zawsze to był jednak jakiś kawałem mięska...;D

teraz on wymienia rynny i myśli czy jednak strajkować a ja pilnuję jabłek bo dusimy je na szarlotkę ...
ot taki kaprys nam przyszedł do głowy...

a ty Jurunia?...wybierasz się do Norwegii czy tylko na plac by pozamiatać? ;D

18442
PIS-PO-PRL
21 czerwca 2022r. o 9:48
Te marian… ale powiedz, tak szczerze… marzy ci sie żeby ktoś wyszedł protestować prawda?
Sam odbytu nie ruszysz, bo wyjdzie odwrotnie niż byś chciał, już to przerabialiśmy, więc czekasz… niby psioczysz na tamte strajki… ale jednak marzy ci się obalanie władzy i podobne strajki dzisiaj.

Typowy marian :D

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
21 czerwca 2022r. o 9:56
Jurko61 napisał(a): Horus napisał(a): monotematyczny? ...a ty ?...jak siebie byś określił?
ale co ja poradzę jak każdy temat -żeby był najbardziej nośny, najbardziej na czasie - ty natychmiast spłycisz ...;D
jaki jest twój ''światopogląd'' jeśli ty nie tylko o polskiej rzeczywistości nie potrafisz pisać a bierzesz się -a przynajmniej tak ci się wydaje- za geopolitykę ?
ja ''monotematyczny''? nawiązuję do historii, przypominam o ''wałach'' i oszustwach ''yankee'' a ty co? piejesz z zachwytu nad ''ukrami'' i ich ''sukcesami''
ja przypominam powody strajków ''solidaruchów'' a tym były np. zbyt małe kotlety w zakładowej stołówce a ty co?...nie odnosisz się do tego że nawet przez kotleta zakład stawał by w konsekwencji takich zachowań później upaść?
nie przejmuj się ...moja ''monotematyczność'' ;D ma związek z tym co mnie interesuje i o czym czytam...a jeśli ci to nie pasuje masz proste wyjście -nie czytaj ...

Piszesz Januszku „ja czytam” , przypuszczam a nawet jestem pewien iż każdy czyta ,
jak bym oglądał tylko Rosyjską telewizję i Polski TVN24 też bym zachowywał się jak ty Januszku.
Co do uwagi z klawiaturą , znów się popisałeś z pod Tyldy za Jurka wykonałeś pracę ,
Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:17:I nie używaj tłumacza Januszek bo nie zawsze prawidłowo to brzmi , jak coś rzuć mi na priv
przetłumaczę bez pobrania opłat , Du Polnische Schmutzige Schwein aus Dolne Młyny………D
Coś tam umiem po germańsku -:)-:)Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:34:Aby ciekawiej było jak zapytasz byłego DDR-ka o Polską Solidarność , większość odpowiada Januszku
„diese polnische Kampfsolidarität hat uns Freiheit gegeben“ , jakiś pozytywny znak pozostawiła w Europie
co ty tam ''szprechasz''? widzę że alfabecik jakby zdziebko inny niż polski...;D
powiedz mi skoro taki z ciebie fachowiec jakim się zrobiłeś produkując tu swoje CV to dlaczego nie wracasz do Polski tylko rżniesz ''folksdojcza''?
w górnictwie dobre zarobki ,deputaty ...a może nawet na jakiś strajk byś się pod koniec życia złapał i kto wie?...może byś nawet dostał ''ordera''? ;D
a ty nie wracasz ,pracujesz u Niemca i na Niemca?
złotówki ci śmierdzą? wolisz ojro ? czy po prostu boisz się wracać bo tu przyszło by ci chrust po lasach zbierać ...;D

(lecę zamieszać jabłuszka ...)

Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:56:

sorki ..dłuższa przerwa bo sąsiedzi wołają nas do ogródka na kawę...
wybaczycie mi? ;D
a zresztą ...guzik mnie to obchodzi ...;D
20886
#Jurko61 nieaktywny
21 czerwca 2022r. o 11:49
Horus napisał(a): widzę że współpraca między braćmi niczym przy magdalenkowym stole...kwitnie...;D
a co ty przeżyłeś ''osobiście''?
spierdzieliłeś z kraju bo nie chciałeś tu zostać a teraz tych co zostali wyzywasz od ''ciot'' ...myślę że chociaż jeden wyjątek robisz ....;D
to że oglądasz TVN to wiem bo sam pisałeś że oglądasz ''szkiełko kontaktowe'' szkoda tylko że nic z tego nie kumasz...
o co chodzi z tą klawiaturą?...o co chodzi z tą tyldą?
chcesz powiedzieć że to nie była twoja klawiatura?...nie twoja ręka?
naiwniak z ciebie jeśli uważasz że ktoś ci w to uwierzy...;D
to nie tylko błąd w niemieckiej literce ale składnia i określenie ''ciota'' cię zdekonspirowały i ośmieszyły jak to słusznie ktoś zauważył ....napiszesz że to Horus? ;D

cieniutki Bolek z ciebie ...;D
Lucuś też ...propagandzista całą gębą ...przesiąkł Urbanem aż miło...
ale zupki regeneracyjne w Wizowie wpierdzielał aż miło ...
jemu tam wielkość kotleta nie przeszkadzała ...zawsze to był jednak jakiś kawałem mięska...;D

teraz on wymienia rynny i myśli czy jednak strajkować a ja pilnuję jabłek bo dusimy je na szarlotkę ...
ot taki kaprys nam przyszedł do głowy...

a ty Jurunia?...wybierasz się do Norwegii czy tylko na plac by pozamiatać? ;D

Czytaj ze zrozumieniem i powoli bez stresu Januszek ,
„jeden przeżył to osobiście” ?????
napisałbym ja przeżyłem osobiście , odnosiło by się do jednej osoby………D
odnośnie TV Rassija i TVN24 , ponownie muszę za ucho wytargać ,
nie zauważyłem wzmianki iż kompletnie nie oglądam , Januszku rozumiem twoje rozkojarzenie ,
wiesz kawka, darmowe jabłka od sąsiada na szarlotkę , ogródek itp , itd.
wyluzuj gumkę Jasiek …………D

Dopisane 21.06.2022r. o godz. 11:49:

Horus napisał(a):
Ktoś napisał: Jurko61 napisał(a): Horus napisał(a): monotematyczny? ...a ty ?...jak siebie byś określił?

Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:17:I nie używaj tłumacza Januszek bo nie zawsze prawidłowo to brzmi , jak coś rzuć mi na priv
Coś tam umiem po germańsku -:)-:)Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:34:Aby ciekawiej było jak zapytasz byłego DDR-ka o Polską Solidarność , większość odpowiada Januszku
co ty tam ''szprechasz''? widzę że alfabecik jakby zdziebko inny niż polski...;D
powiedz mi skoro taki z ciebie fachowiec jakim się zrobiłeś produkując tu swoje CV to dlaczego nie wracasz do Polski tylko rżniesz ''folksdojcza''?
w górnictwie dobre zarobki ,deputaty ...a może nawet na jakiś strajk byś się pod koniec życia złapał i kto wie?...może byś nawet dostał ''ordera''? ;D
a ty nie wracasz ,pracujesz u Niemca i na Niemca?
złotówki ci śmierdzą? wolisz ojro ? czy po prostu boisz się wracać bo tu przyszło by ci chrust po lasach zbierać ...;D

(lecę zamieszać jabłuszka ...)Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:56:sorki ..dłuższa przerwa bo sąsiedzi wołają nas do ogródka na kawę...
wybaczycie mi? ;D
a zresztą ...guzik mnie to obchodzi ...;D

Wyprowadzę z lekkiego błędu Januszek twoje zapędy ,
Pracuje w Niemczech nie u Niemca , tylko u siebie jak tu niektórzy nazwali mam Schrott Platz??
Zamiatam by nie wyglądało jak w chlewiku u ?????? Ujmijmy to „Mariana”
By wyjaśnić różnicę twojego powrotu z pracy od Niemca , a moje osiedlenie się na ziemi Niemieckiej
jest jasna , tłumanków nie rozumiejących ich mowy tu nie potrzeba ……………D
~~Polak niezalogowany
21 czerwca 2022r. o 12:16
Jurunia pracujesz u szwabów i dla szwaba. Pracujesz u szwabów i im podnosisz PKB a pracujesz dla szwaba bo płacisz mu za dzierżawę. Dlaczego nie wracasz do Polski by pracować dla jej dobra a przecież tu też byś mógł wydzierżawić sobie kawałek terenu i prowadzić szrociarnię . Twój brat walczył o Polskę a ty z niej uciekłeś . Teraz o tych co tu jednak zostali piszesz że to cioty.
~~rafciu niezalogowany
21 czerwca 2022r. o 12:19
~~Polak napisał(a): Jurunia pracujesz u szwabów i dla szwaba. Pracujesz u szwabów i im podnosisz PKB a pracujesz dla szwaba bo płacisz mu za dzierżawę. Dlaczego nie wracasz do Polski by pracować dla jej dobra a przecież tu też byś mógł wydzierżawić sobie kawałek terenu i prowadzić szrociarnię . Twój brat walczył o Polskę a ty z niej uciekłeś . Teraz o tych co tu jednak zostali piszesz że to cioty.

Dobrze zacząłeś ale źle skończyłeś
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza