~~Lucjan napisał(a): Janusz, bardzo dobrze że Solidarność milczy, po latach pojawi się kolejny "Horus"by wylewać na nich swoje pomyje. Nie jedz grochu z kapustą, przestaniesz smrodzić, oszczerstwa i obelgi ludzi dpracy w czasach PRL weszły ci w krew czy może to rodzinne . Przypnę, z inicjatywy polskiej inteligencji powstał KOR, co ty masz wspólnego z inteligencją pokazujesz każdym wpisem. Przerwa , wymieniam rynny , czas popracować.
Horus napisał(a): monotematyczny? ...a ty ?...jak siebie byś określił?
ale co ja poradzę jak każdy temat -żeby był najbardziej nośny, najbardziej na czasie - ty natychmiast spłycisz ...;D
jaki jest twój ''światopogląd'' jeśli ty nie tylko o polskiej rzeczywistości nie potrafisz pisać a bierzesz się -a przynajmniej tak ci się wydaje- za geopolitykę ?
ja ''monotematyczny''? nawiązuję do historii, przypominam o ''wałach'' i oszustwach ''yankee'' a ty co? piejesz z zachwytu nad ''ukrami'' i ich ''sukcesami''
ja przypominam powody strajków ''solidaruchów'' a tym były np. zbyt małe kotlety w zakładowej stołówce a ty co?...nie odnosisz się do tego że nawet przez kotleta zakład stawał by w konsekwencji takich zachowań później upaść?
nie przejmuj się ...moja ''monotematyczność'' ;D ma związek z tym co mnie interesuje i o czym czytam...a jeśli ci to nie pasuje masz proste wyjście -nie czytaj ...
ale to takich jak ty przerasta...trudno-musisz z tym żyć...;D
Jurko61 napisał(a): Horus napisał(a): monotematyczny? ...a ty ?...jak siebie byś określił?
ale co ja poradzę jak każdy temat -żeby był najbardziej nośny, najbardziej na czasie - ty natychmiast spłycisz ...;D
jaki jest twój ''światopogląd'' jeśli ty nie tylko o polskiej rzeczywistości nie potrafisz pisać a bierzesz się -a przynajmniej tak ci się wydaje- za geopolitykę ?
ja ''monotematyczny''? nawiązuję do historii, przypominam o ''wałach'' i oszustwach ''yankee'' a ty co? piejesz z zachwytu nad ''ukrami'' i ich ''sukcesami''
ja przypominam powody strajków ''solidaruchów'' a tym były np. zbyt małe kotlety w zakładowej stołówce a ty co?...nie odnosisz się do tego że nawet przez kotleta zakład stawał by w konsekwencji takich zachowań później upaść?
nie przejmuj się ...moja ''monotematyczność'' ;D ma związek z tym co mnie interesuje i o czym czytam...a jeśli ci to nie pasuje masz proste wyjście -nie czytaj ...
Horus napisał(a): widzę że współpraca między braćmi niczym przy magdalenkowym stole...kwitnie...;D
a co ty przeżyłeś ''osobiście''?
spierdzieliłeś z kraju bo nie chciałeś tu zostać a teraz tych co zostali wyzywasz od ''ciot'' ...myślę że chociaż jeden wyjątek robisz ....;D
to że oglądasz TVN to wiem bo sam pisałeś że oglądasz ''szkiełko kontaktowe'' szkoda tylko że nic z tego nie kumasz...
o co chodzi z tą klawiaturą?...o co chodzi z tą tyldą?
chcesz powiedzieć że to nie była twoja klawiatura?...nie twoja ręka?
naiwniak z ciebie jeśli uważasz że ktoś ci w to uwierzy...;D
to nie tylko błąd w niemieckiej literce ale składnia i określenie ''ciota'' cię zdekonspirowały i ośmieszyły jak to słusznie ktoś zauważył ....napiszesz że to Horus? ;D
cieniutki Bolek z ciebie ...;D
Lucuś też ...propagandzista całą gębą ...przesiąkł Urbanem aż miło...
ale zupki regeneracyjne w Wizowie wpierdzielał aż miło ...
jemu tam wielkość kotleta nie przeszkadzała ...zawsze to był jednak jakiś kawałem mięska...;D
teraz on wymienia rynny i myśli czy jednak strajkować a ja pilnuję jabłek bo dusimy je na szarlotkę ...
ot taki kaprys nam przyszedł do głowy...
a ty Jurunia?...wybierasz się do Norwegii czy tylko na plac by pozamiatać? ;D
Horus napisał(a):Ktoś napisał: Jurko61 napisał(a): Horus napisał(a): monotematyczny? ...a ty ?...jak siebie byś określił?
Piszesz Januszku „ja czytam” , przypuszczam a nawet jestem pewien iż każdy czyta ,
jest jedna różnica , jeden przeżył to osobiście , a drugi czytał ,
jak bym oglądał tylko Rosyjską telewizję i Polski TVN24 też bym zachowywał się jak ty Januszku.
Co do uwagi z klawiaturą , znów się popisałeś z pod Tyldy za Jurka wykonałeś pracę ,
Jaki ty płytki jesteś Januszku……………D
Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:17:I nie używaj tłumacza Januszek bo nie zawsze prawidłowo to brzmi , jak coś rzuć mi na priv
przetłumaczę bez pobrania opłat , Du Polnische Schmutzige Schwein aus Dolne Młyny………D
Coś tam umiem po germańsku -:)-:)Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:34:Aby ciekawiej było jak zapytasz byłego DDR-ka o Polską Solidarność , większość odpowiada Januszku
„diese polnische Kampfsolidarität hat uns Freiheit gegeben“ , jakiś pozytywny znak pozostawiła w Europie
ta niedobra Solidarność .
co ty tam ''szprechasz''? widzę że alfabecik jakby zdziebko inny niż polski...;D
powiedz mi skoro taki z ciebie fachowiec jakim się zrobiłeś produkując tu swoje CV to dlaczego nie wracasz do Polski tylko rżniesz ''folksdojcza''?
w górnictwie dobre zarobki ,deputaty ...a może nawet na jakiś strajk byś się pod koniec życia złapał i kto wie?...może byś nawet dostał ''ordera''? ;D
a ty nie wracasz ,pracujesz u Niemca i na Niemca?
złotówki ci śmierdzą? wolisz ojro ? czy po prostu boisz się wracać bo tu przyszło by ci chrust po lasach zbierać ...;D
(lecę zamieszać jabłuszka ...)Dopisane 21.06.2022r. o godz. 09:56:sorki ..dłuższa przerwa bo sąsiedzi wołają nas do ogródka na kawę...
wybaczycie mi? ;D
a zresztą ...guzik mnie to obchodzi ...;D
~~Polak napisał(a): Jurunia pracujesz u szwabów i dla szwaba. Pracujesz u szwabów i im podnosisz PKB a pracujesz dla szwaba bo płacisz mu za dzierżawę. Dlaczego nie wracasz do Polski by pracować dla jej dobra a przecież tu też byś mógł wydzierżawić sobie kawałek terenu i prowadzić szrociarnię . Twój brat walczył o Polskę a ty z niej uciekłeś . Teraz o tych co tu jednak zostali piszesz że to cioty.