Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kto jest najlepszym kandydatem na wójta? - SONDA
~~wow niezalogowany
19 lipca 2022r. o 9:48
A peowiec na ormowca.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Nadzieja matka niezalogowany
19 lipca 2022r. o 10:18
~~Nadzieją matka napisał(a): Być może niektórzy sądzą ze wybranie Pana z PiS, czyli Pana Chałki na rok będzie czymś co go zmobilizuje na wpływanie w posła na opiekę nad gminą, takie homonto mu założy się, "bo jeśli nic nie załatwisz to cie za 1,5 roku spuscimy". Więc należy sobie wyjaśnić jedno....nikomu bardziej jak komuś z rodzinnego kręgu nie będzie bardziej zależało na zaangażowaniu w swoich. Pan Chałki jest osobą, która zalicza pewien etap kariery politycznej i kilkuletni etap w gminie jak najbardziej zapisze się w jego CV złota zgłoską, ale mieszkańcy nie woleliby kogoś długoterminowego? Poza tym niedługo (1,5) wybory polityczne i Pan Chałka nie zechce będąc już znudzony ciągłymi oczekiwaniami mieszkańców nie do spełnienia odpocząć i przeskoczyć na nowe tory poza gminna szara rzeczywistość. Pozdrawiam naiwnych, którzy już widzą Pana Chałke zamieszkujacego w gminie. No chyba że gminą wybuduje dom dla swojego dygnitarza jako kwaterę służbową, kto bogatemu zabroni prawda?

~~Nadzieja matka niezalogowany
19 lipca 2022r. o 10:26
przepraszam kandydata i jego wyborców za podanie nazwiska przez Ch a nie samo H...powinno być Pana Halki - z wyrazami szacunku
~~Don Vito niezalogowany
19 lipca 2022r. o 11:34
Młody jest to sam sobie wybuduje dom.
Stawiam na Pana Hałkę.
Jak będzie miał dobre kontakty z posłem Pogodą to i nowy budynek Gminy postawi razem z służbowym mieszkaniami dla pracowników.
Zrealizuje mój pomysł, który to sobie Rysiek przywłaszczył .
~~Smolisty Krwawnik niezalogowany
19 lipca 2022r. o 11:45
~~Don Vito napisał(a): Młody jest to sam sobie wybuduje dom.
Stawiam na Pana Hałkę.
Jak będzie miał dobre kontakty z posłem Pogodą to i nowy budynek Gminy postawi razem z służbowym mieszkaniami dla pracowników.

Przydupasie to hałka jest budowlańcem ? Pogoda to meble skręcał ale żeby domy budował ...???
Od tego gorąca w dekiel ci yebie.
~~Tymek niezalogowany
19 lipca 2022r. o 13:47
~~Don Vito napisał(a): Młody jest to sam sobie wybuduje dom.
Stawiam na Pana Hałkę.

Właśnie....dobre kontakty z kimś tam ...politycznym, a jak nie będzie miał bo politycznie poseł przestanie być posłem, to wójt zamieszka w służbowo zaadaptowanym strychu
~~Tymek niezalogowany
19 lipca 2022r. o 13:57
~~Dyl-ekonomik napisał(a): Dla kogo obcy, dla tego obcy, a dla mnie znajomy.
Nikt tak do końca nie zna wszystkich kandydatów, np. z Kawką nigdy nie rozmawiałem osobiście a mieszkam w gminie prawie tyle co on, z Lidką i Ewą rozmawiałem kilka razy, gdybym miał do wyboru Ewą i Lidkę, stawiam na Lidkę. Bo z rodziny rolniczej i zna nasze potrzeby bardziej jak Ewa.
Niestety młodego Patryka znam niedługo, ale zrobił na mnie dobre wrażenie, ma mój głos.
Pozdrawiam

Nie zrozumiałeś. Chodzi o to, że ktoś z rodzinnej wsi emocjonalnie jest bardziej związany, jest lokalnym patriotą, "bliższa ciąlu koszula" , będzie mu bardziej zależało na gminie. Taki ktoś z zewnątrz łatwiej zauroczy, bo tajemniczy...ale ile to przykładów można podać, kiedys kandydat z Peru dobrze wyglądający i mówiący o mało co prezydentem RP by został...wójtem powinien zostać ktoś ze swoich. BASTA...Pan Halka w razie czegoś niespotykanego po prostu może udać się na długotrwałe L4 hipotetycznie zakładam, opuści wieś na zawsze, a swojak , co najwyżej będzie rejterowal jak to już się zdarzylo
~~Cappuccino niezalogowany
19 lipca 2022r. o 14:04
Rzekomo kandydat na Wójta planuje nowy budynek dla gminy, ktoś wspomina że nawet z mieszkaniami dla urzędników...hm...w 2 turze obieca sanatorium w Borówkach, albo Studziance , dla grzybiarzy na bank...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMA Zapraszamy