Horus napisał(a): Farma trolli w Ministerstwie Sprawiedliwości: co ustalił UODO ws. wycieku danych sędziów
''Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych Jan Nowak dostał już pierwsze wyjaśnienia w sprawie farmy trolli w Ministerstwie Sprawiedliwości: z samego resortu i z Krajowej Rady Sądownictwa. O działania Urzędu pytał Rzecznik Praw Obywatelskich.
Chodzi o sprawę farmy trolli w Ministerstwie Sprawiedliwości czyli o zorganizowany proceder szkalowania w mediach społecznościowych sędziów nieprzychylnych rządowej reformie wymiaru sprawiedliwości. Sprawa zakończyła się na razie dymisją wiceministra sprawiedliwości Łukasza Piebiaka i utratą stanowisk i delegacji kilku sędziów zatrudnionych w resorcie i KRS.
Portal Onet.pl ujawnił, że od czerwca 2018 roku wiceminister sprawiedliwości Łukasz Piebiak koordynował akcję mającą na celu skompromitowanie co najmniej 20 sędziów sprzeciwiających się zmianom w wymiarze sprawiedliwości, w tym prezesa „Iustitii" Krystiana Markiewicza, poprzez publikację anonimowych historii zawierających plotki oraz pogłoski na temat ich życia prywatnego.
Zdaniem Rzecznika Praw Obywatelskich sprawa ta nie ma tylko moralnego wydźwięku – nosi bowiem znamiona poważnych naruszeń prawa. Informacje kolportowane o sędziach mogły bowiem pochodzić z teczek osobowych sędziów. ''
;D
~~Jasnoczerwony Ogórecznik napisał(a): A wy ruSSkie trolliki, tj.:
- Ciemnoróżowy Rozpław
- bazyliszek
- Pomocna dłoń
- Pomarańczowobrązowa Lobelia
Pięknie się zdemaskowaliście wy klauny haha, im więcej piszecie tym bardziej udowadniacie, że nie jesteście Polakami, tylko ruSS-mańskimi kmiotami co nieudolnie próbują trollować, ale ja was znam wy frајerzy, przede mną się nie ukryjecie. Jedyne czego o was nie wiem, to tego, ile kopiejek bierzecie za każdy jeden wasz idiotyczny wpis.
~~Jasnoczerwony Ogórecznik napisał(a): A wy ruSSkie trolliki, tj.:
- Ciemnoróżowy Rozpław
- bazyliszek
- Pomocna dłoń
Pięknie się zdemaskowaliście wy klauny haha, im więcej piszecie tym bardziej udowadniacie, że nie jesteście Polakami, tylko ruSS-mańskimi kmiotami co nieudolnie próbują trollować, ale ja was znam wy frајerzy, przede mną się nie ukryjecie. Jedyne czego o was nie wiem, to tego, ile kopiejek bierzecie za każdy jeden wasz idiotyczny wpis.
~~co za qtas napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasnoczerwony Ogórecznik napisał(a): A wy ruSSkie trolliki, tj.:
- Ciemnoróżowy Rozpław
- bazyliszek
- Pomocna dłoń
Guślarz , ojciec z Rosji alimenty przysyła ?
~~Pomocna dłoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasnoczerwony Ogórecznik napisał(a): A wy ruSSkie trolliki, tj.:
- Ciemnoróżowy Rozpław
- bazyliszek
- Pomocna dłoń
Spokojnie kolego , zrób sobie ziółka , najlepiej melisę , połóż się na łóżko ,i się nie bój , pod łóżkiem nie siedzi Putin zapewniam Cię , lodówkę też możesz otworzyć nie wyskoczą ruskie trole .leż sobie spokojnie nic Ci nie grozi .Przyjdzie lekarz zrobi zastrzyk i zapisze leki , wszystko będzie dobrze .