Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

22258
#Horus nieaktywny
9 sierpnia 2022r. o 12:47
a to ciekawe...
bo to nie kto inny jak Bujak zapraszał na mównicę milicjantów ...
to nie kto inny jak ''związkowcy zapraszali w swoje szeregi byłych milicjantów ...

czy to było w ramach ''dekomunizacji'' ? ;D

Dopisane 09.08.2022r. o godz. 12:47:

pomyśl zanim coś napiszesz ...;D
ja w tym czasie poobieram nadal wczoraj zerwane jabłuszka bo zima ''dzięki'' piSSdzielcom zapowiada się ciężka więc warto zwłaszcza w tym roku zabezpieczyć się we własne przetwory ...
zwłaszcza że mus jabłkowy za niewielki słoiczek w ''biedrze '' trzeba wywalić 6.99 złocisza...
a tu mamy własne ...nieskalane chemią ...:D
no chyba że tą z Osłej...;D ale ta według ''ekspertów'' nie szkodzi zdrowiu...;D

zaglądam od czasu do czasu więc nie ma pośpiechu...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Mondry niezalogowany
9 sierpnia 2022r. o 12:49
M21W2 napisał(a): Tak Zbigniew Bujak jest w mojej opinii autorytetem w sprawach Solidarności .

Panie Lucjanie i po co?
po co wodę na młyn?
Przecież w tym wątku nie o wodę chodzi, a o wylewanie pomyj.
18442
PIS-PO-PRL
9 sierpnia 2022r. o 12:54
Zamykam temat, a kto się wyłamie ten kolega mariana :D

Nie ma odpadanych

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
9 sierpnia 2022r. o 14:07
prawda boli?...ma boleć ...;D
a kto zarzuci mi kłamstwo ten zdrajca i antypolak...;D

Dopisane 09.08.2022r. o godz. 13:56:

nie ma?
czyli piszę prawdę ...

Dopisane 09.08.2022r. o godz. 14:07:

''Wysokie ceny prądu i gazu to jeden z problemów, przed którymi stają właściciele firm. Możliwe, że to właśnie rosnące koszty były kroplą, która przelała czarę goryczy w przypadku browaru Brok w Koszalinie. Zostanie on bowiem zamknięty.
Browar Brok w Koszalinie, który działa od 150 lat, zostanie wkrótce zamknięty. Pracę stracić ma 80 osób. Placówka od 13 lat należy do firmy Van Pur. To polski producent piwa, który posiada łącznie około 10 marek.''

kiedyś browar chcieli zamknąć Duńczycy...im się nie udało to zamknęli piSSdzielskie ''rządy''

czy tam nie było ''związków '' spod szyldu ''s'' ?...nie protestowali?
nie bronili zakładu?
a może teraz znajdzie się jakiś piSSLmski ''łobajtek'' i kupi? ..czyli dostanie za symboliczną złotówkę ...

a może ''s'' tak jak kiedyś kupiła sobie hotel Bałtyk teraz kupi sobie browarek ...;D
14240
M21W2
9 sierpnia 2022r. o 14:47
PIS-PO-PRL napisał(a): Zamykam temat, a kto się wyłamie ten kolega mariana :D

Nie ma odpadanych

Przepraszam Pana Mondrego i Ciebie PRL-u ale nie mogę się powstrzymać aby mojemu " ulubionemu koledze " nie zadać
pytania .
Januszku , dlaczego Solidarność popierała milicjantów , kim oni byli i do czego dążyli .
Stać ciebie manipulancie na napisanie prawdy ? .
18442
PIS-PO-PRL
9 sierpnia 2022r. o 14:58
M21W2 napisał(a): Przepraszam Pana Mondrego i Ciebie PRL-u

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
9 sierpnia 2022r. o 15:11
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): Zamykam temat, a kto się wyłamie ten kolega mariana :D

Nie ma odpadanych

Przepraszam Pana Mondrego i Ciebie PRL-u ale nie mogę się powstrzymać aby mojemu " ulubionemu koledze " nie zadać
pytania .
Januszku , dlaczego Solidarność popierała milicjantów , kim oni byli i do czego dążyli .
Stać ciebie manipulancie na napisanie prawdy ? .

myślę że ty napiszesz prawdę ...w końcu ...

Dopisane 09.08.2022r. o godz. 15:11:

godzinka drzemki więc masz czas ...myśl co napiszesz ...bez propagandy...;D
~~Popielata Jodła niezalogowany
9 sierpnia 2022r. o 15:24
ot ,cały egipcjanin ,zapadł w drzemkę
ma wszystkich i wszystko głęboko w głębocku
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy