~~Ogarnijcie się napisał(a):Ktoś napisał: ~~Różowoczerwona Sośnica napisał(a): Moze nie zgadzam sie z Nowakiem w niektórych kwestiach moze jest nieco kontrowersyjny ale z to on wymyslił gliniade i nie dziwię się ze moze byc wściekły z tego powodu ze ktos sobie ot tak po prostu opatentował. Nie wiem czy ktokolwiek kojarzy Pana Gwizdałę z Glinoludami?
Gliniana jest organizowana w różnych miastach polski i świata od tak dawna ze jeszcze Nowaka na świecie nie było, nie ulegaj propagandzie, a pierwsze gliniany w bolcu organizował Urząd Marszałkowski za nim przejął to Nowak
~~Pazerni robią szopki napisał(a): Wstyd , nasze miasto odwiedza pełno turystów , a glina show jest przede wszystkim po to aby się wspólnie bawić , dzieci malując się gliną, naprawdę są szczęśliwe i im się to podoba . Przez takie pazerne osoby , zazdroszczące i te , którym zależy tylko na kasie , mało …. Są tak puste w środku , ze jeszcze utrudniają organizowanie takiej imprezy innym ! Wszyscy tracą !! Moim zdaniem jest to niemoralne , skandaliczne , pozbawione szacunku zachowanie ! Żal mi ,,tych ludzi „ . Przykro mi , ze taka zawiść w nich jest , jak to mówią , w takich okolicznościach właśnie wychodzi jakim kto jest człowiekiem . Nie wiem czy chciałabym brać udział w paradzie z takim organizatorem . Pokazał nam teraz jakim jest człowiekiem , chyba dopiero teraz ściągnął maskę , bo mu nikt nie zapłacił … a jego brak pokory , jest ponad miarę .
Wszyscy patrzą tylko na pieniądze …
Glina show powinna łączyć , dzieci się świetnie bawią , byłam już nie raz na imprezie organizowanej przez Panią Grażynę . Jest świetna , ciepła kobieta , która nie jeden cios w jej stronę odepchnęła , przez zazdroszczące osoby . Robi to przede wszystkim z miłości i dobrych intencji dla Bolesławian !
Nie chcemy skandalu ! Niech się wynoszą indziej zakłócać spokój !!!
~~Ogarnijcie się napisał(a):Ktoś napisał: ~~Różowoczerwona Sośnica napisał(a): Moze nie zgadzam sie z Nowakiem w niektórych kwestiach moze jest nieco kontrowersyjny ale z to on wymyslił gliniade i nie dziwię się ze moze byc wściekły z tego powodu ze ktos sobie ot tak po prostu opatentował. Nie wiem czy ktokolwiek kojarzy Pana Gwizdałę z Glinoludami?
Gliniana jest organizowana w różnych miastach polski i świata od tak dawna ze jeszcze Nowaka na świecie nie było, nie ulegaj propagandzie, a pierwsze gliniany w bolcu organizował Urząd Marszałkowski za nim przejął to Nowak
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pazerni robią szopki napisał(a): Wstyd , nasze miasto odwiedza pełno turystów , a glina show jest przede wszystkim po to aby się wspólnie bawić , dzieci malując się gliną, naprawdę są szczęśliwe i im się to podoba . Przez takie pazerne osoby , zazdroszczące i te , którym zależy tylko na kasie , mało …. Są tak puste w środku , ze jeszcze utrudniają organizowanie takiej imprezy innym ! Wszyscy tracą !! Moim zdaniem jest to niemoralne , skandaliczne , pozbawione szacunku zachowanie ! Żal mi ,,tych ludzi „ . Przykro mi , ze taka zawiść w nich jest , jak to mówią , w takich okolicznościach właśnie wychodzi jakim kto jest człowiekiem . Nie wiem czy chciałabym brać udział w paradzie z takim organizatorem . Pokazał nam teraz jakim jest człowiekiem , chyba dopiero teraz ściągnął maskę , bo mu nikt nie zapłacił … a jego brak pokory , jest ponad miarę .
Wszyscy patrzą tylko na pieniądze …
Glina show powinna łączyć , dzieci się świetnie bawią , byłam już nie raz na imprezie organizowanej przez Panią Grażynę . Jest świetna , ciepła kobieta , która nie jeden cios w jej stronę odepchnęła , przez zazdroszczące osoby . Robi to przede wszystkim z miłości i dobrych intencji dla Bolesławian !
Nie chcemy skandalu ! Niech się wynoszą indziej zakłócać spokój !!!
Chyba nie zna pani otoczki całej sprawy. A więc po kolei:
1. Twórcą Glinoludów jest Bogdan Nowak.
2. Nowakowi zamarzyła się kariera polityczna, dla której to Glinoludy mogły być mocną odskocznią. Dlatego zastartował na stołek Prezydenta Miasta i chciał zorganizować Gliniadę z niesamowitym rozmachem oceniając jej koszt na 30-50 tys zł
3. Car naszego miasta nie lubi mieć (a tym bardziej wzmacniać) konkurencji, więc z oczywistych przyczyn kasy na taka imprezę "nie miał". W zamian znalazł podobną na "Hiszpańskie niedźwiedzie", polegającą na przemarszu kilku kuglarzy z Hiszpanii, o czym chyba już tylko ja pamiętam, i kilka przestraszonych przez niedźwiedzie dzieci.
4. Potem trwała przepychanka czy miasto da pieniądze na porządną Gliniadę, czy Nowak jeśli chce porządnej imprezy, to niech ją zasponsoruje.
5. Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta. Znalazł się ktoś, kto zaoferował się smarować ludzi gliną, nie siląc się na jakiś tam wyraz artystyczny, co może być atrakcyjne właściwie tylko dla małych dzieci, które jak powszechnie wiadomo lubią bawić się w błotku. Zachwycone są też ich mamusie o podobnie dziecięcej mentalności.
I to chyba tyle w temacie Gliniady.
Zastosowana autokorekta