Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Działacze opozycji antykomunistycznej odznaczeni przez prezydenta
~~Trawiasta Liatra niezalogowany
29 października 2022r. o 19:00
Polecam autorski program , film
pana Zdzisława Abramowicza ,

„ Echa przeszłości -
Wyzwolenie Bolesławca „

Pan Abramowicz przenosi nas
w czasy II wojny światowej ,
na
miejsce mordu i kaźni więźniów ,
niemieckiego obozu koncentracyjnego KL Gross Rosen
Bunzlau I , położonego na ulicy Staroszkolnej w Bolesławcu .

Autor przenosi widzów na płac obozowy kacetu , przedstawiając dokumenty , mapy , oprowadzając
opowiada o tragedii Polaków
i Żydów zamordowanych w tym miejscu .
Gorąco polecam dla miłośników
historii , i historii Holocaustu .
Reklama

anonim, 2022-10-29 00:43
Cytuj Zgłoś nadużycie
Korupcja !
Korupcja !

anonim, 2022-10-29 00:58
Cytuj Zgłoś nadużycie
Walec Romana Piotra rozjechał
historię Holocaustu .

anonim, 2022-10-29 01:26
Cytuj Zgłoś nadużycie
Pan Piotr Roman , Prezydent Miasta
publicznie propaguje nazizm ,
reprezentując państwo Polskie .

Czy cokolwiek zrozumieliśmy
z tamtej historii ?
Czy jesteśmy gotowi , realnie
przeciwstawić się złu ?

anonim (hjJhy), 2022-10-29 03:47
Cytuj Zgłoś nadużycie
Obwodnica w Bożejowicach przydałaby się i Nowej Wsi Kraśnickiej.

Olo (ANymB8), 2022-10-29 08:28
Cytuj Zgłoś nadużycie
A dlaczego nie w internecie? Prywata ?

anonim (vkcQK), 2022-10-29 09:00
Cytuj Zgłoś nadużycie
Finał sprawy ul Staroszkolnej !! , wyburzenia obozu koncentracyjnego
KL Gross Rosen ,Bunzlau I
16 listopada 2022 r ,
Ramzaptatz - Umschlagplatz rampa
kolejowa dla więźniów kacetów .
Niemiecki Vendo Park - płac apelowy
KL Gross Rosen
sala kina
Forum , 16 listopad 2022 roku .
Piotr Roman głosi publicznie idee
nazizmu w Bolesławcu .

anonim (vkcQK), 2022-10-29 09:07
Cytuj Zgłoś nadużycie
Tak prywata
i korupcja , korupcja , korupcja !!
Piotra Romana
wyjaśni
swoje
intencje wyburzenia obozu koncentracyjnego na Staroszkolnej .

W tle północna obwodnica miasta , jej
przebieg i wykupiona ziemia pod tę
inwestycję .

anonim (vkcQK), 2022-10-29 16:39
Cytuj Zgłoś nadużycie
Pan Tomasz Gabrysiak
przedstawi
nowe dokumenty „ historyczne „ aby

IPN , CBA , Prokuratura Krajowa ,
zrozumiały
intencje wyburzenia obozu
koncentracyjnego KL Gross Rosen na ulicy
Staroszkolnej .
Prezentacja kino Forum
16 listopada 2022 r .

Pan Karol Stasik , był w sprawie
wyburzenia obozu koncentracyjnego ,na ulicy Staroszkolnej
bardzo ostrym hamulcowym ! ! !

Sprawa nabrała przyspieszenia
kiedy urząd starosty , objął
pan Tomasz Gabrysiak .

Wówczas pojawiło się wiele koncepcji
inwestycyjnych dla tego terenu które
wielokrotnie , na sesjach RM prezentował pan Roman Piotr .

anonim (vkcQK), 2022-10-29 17:58
Cytuj Zgłoś nadużycie
Dlaczego
ulica Staroszkolna
jest
tak istotna w tej układance
historyczno - finansowej , czy tylko
finansowej
pana Romana Piotra ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnofioletowy Kopytnik niezalogowany
29 października 2022r. o 19:11
Ja mam stodołę rozpadającą się którą jakiś dziwny czlowiek wpisał do rejestru zabytków ,i nie mam prawa jej zburzyć ani zmienić jej wyglądu zewnętrznego ,a tu proszę wyburzyli cały obóz koncentracyjny i to zgodnie z prawem .

Zastosowana autokorekta

14240
M21W2
29 października 2022r. o 20:25
~~Srebrny miłorząb napisał(a): Lucek jak to z tobą jest bo nie nadążam za twoimi myślami i tym na jakiej podstawie masz się tu za kogoś któremu należą się medale i ordery. Przecież ty nawet jednego dnia nie spędziłeś w ośrodku dla internowanych a twoi koledzy Frasyniuk czy Pinior siedzieli w więzieniach. A dzisiaj wielu z tamtych ludzi a są to twoi dawni koledzy ujawniają wasze dawne mroczne tajemnice. A ty brniesz w swoje kłamstwa i chyba mylisz że ktoś ci uwierzy. Sam zdradziłeś swojego wodza dla innego więc jesteś zwykłym odszczepieńcem.

Kim ty jesteś historykiem , książkę piszesz ? , zapraszam na Karpecką uzyskasz pełne informacje na mój temat ,
Dla mnie jesteś pisarzem sloganów , hejterem .
Hejter – określenie osoby, która publikuje w internecie agresywne, obraźliwe lub skrajnie krytyczne komentarze pozbawione rzeczowej argumentacji i wygłaszane pod adresem konkretnej osoby .

Gdzie mam doszukać się w twoim komentarzu rzeczowej argumentacji , nie siedział w więzieniu , nie był internowany to argumenty w stylu , nie byłeś w niewoli nie zastrzelili ciebie , co z tego że walczyłeś przez całą wojnę , jaki z ciebie bohater .
Frasyniuk , milioner , lata w więzieniu i nagle po 1989 roku właściciel wielkiej firmy transportowej , nie mnie a jemu koledzy zadają pytanie , Włodek co się z tobą stało , Włodek wytłumacz się skąd u ciebie nagle taki majątek . Dziś żałujemy że po odbyciu przez niego kary zaprosiliśmy jego do Bolesławca , zorganizowaliśmy spotkanie z nim , ugościli w Priniaworze .
Osobiście spotykałem się z nim we Wrocławiu utrzymując ścisłą współpracę z nim jako przewodniczącym naszego regionu .
Pinior obecnie skazany na 1,5 roku więzienia za poświadczenie nieprawdy w zeznaniach majątkowych .

Były senator Józef Pinior został skazany na 1,5 roku więzienia za poświadczenie nieprawdy w zeznaniach majątkowych. Jego były asystent za korupcję usłyszał wyrok 5 lat więzienia. Sąd Rejonowy we Wrocławiu nie zawiesił im warunkowo wykonania tych kar.

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/8233915,jozef-pinior-wyro-poswiadczenie-nieprawdy.html

Ci twoi bohaterowie zasługują na medale , gratuluję " bystrości " umysłu i wiedzy o działaczach solidaruchach , karierowiczach .

Dopisane 29.10.2022r. o godz. 20:24:

~~Limba złocista napisał(a): Kto ma ochotę niech wejdzie na FB Lucusia i spróbuje skrytykować Solidarność za cokolwiek . Przekonacie się sami jak szybko znikniecie z jego znajomych. To samo jest z jego braciszkiem który jak się okazuje a co sam potwierdził oszustwo ma we krwi. Człowiek bezwstydny i przy zerowej ambicji .

Jesteś podłym kłamcą , nie usunąłem ani jednej osoby z grona znajomych , kim trzeba być aby pisać oszczerstwa mnie usunęło kilkunastu znajomych w tym Jan J , Pan M , innych nie wymieniam nie są uczestnikami dyskusji na forum , masz odwagę hejtować miej odwagę zaprosić do grona znajomych , przekonasz się jakim oszustem jesteś , jak masz odwagę podaj kim jesteś ja ciebie zaproszę do dyskusji o Solidarność .
Znam twoją odpowiedź , odpowiesz - nie chcę mieć takich znajomych jak ty lub coś w tym stylu .

Dopisane 29.10.2022r. o godz. 20:25:

Limba ty masz ambicje , ambitnie oczerniasz .
~~horus niezalogowany
29 października 2022r. o 20:26
To teraz oni nie są twoimi kolegami? Nigdzie nie czytałem by jakiś sąd postawił zarzuty Frasyniukowi za wyłudzenia lub oszustwa a staremu Morawieckiemu zarzucano to i jakoś ci to nie przeszkadza.
~~zniesmaczony niezalogowany
29 października 2022r. o 20:30
Lucek ja byłem na twoim FB. Nawet tam wyciągasz głupku sprawy rodzinne. Na jednym ze zdjęć pozujesz pod pomnikiem na którym jest napis zło dobrem zwyciężaj. Jak to wygląda teraz kiedy sam tutaj siejesz zło?
14240
M21W2
29 października 2022r. o 20:31
~~horus napisał(a): To teraz oni nie są twoimi kolegami? Nigdzie nie czytałem by jakiś sąd postawił zarzuty Frasyniukowi za wyłudzenia lub oszustwa a staremu Morawieckiemu zarzucano to i jakoś ci to nie przeszkadza.

Podaj źródło przeczytam i odpowiem , jesteś mało wiarygodny to po pierwsze po drugie zarzut to nie wyrok , o ile dobrze pamiętam odpisujesz podobnie odnośnie twoich idoli .
~~antyfan Lucka niezalogowany
29 października 2022r. o 20:44
Napisz mi tu czy stary Morawiecki miał katolicki pogrzeb .No taki z księdzem .
14240
M21W2
29 października 2022r. o 20:50
~~zniesmaczony napisał(a): Lucek ja byłem na twoim FB. Nawet tam wyciągasz głupku sprawy rodzinne. Na jednym ze zdjęć pozujesz pod pomnikiem na którym jest napis zło dobrem zwyciężaj. Jak to wygląda teraz kiedy sam tutaj siejesz zło?

Tak , jakieś 7-8 lat temu odpowiedziałem synowi siostry na zadane pytanie na Fb co mnie podzieliło ze Zbyszkiem , był to jedyny temat rodzinny założony nie prze ze mnie , czy żałuję że odpowiedziałem , tak żałuję , w naszą dyskusję włączyli się hejterzy tacy jak Ty .

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza