Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Działacze opozycji antykomunistycznej odznaczeni przez prezydenta
14240
M21W2
29 października 2022r. o 22:08
~~Horus napisał(a): pisz Lucuś ...pisz...;D ...czytam...
a to na odświeżenie pamięci ...;D

Jurko61 22 października 2022r. o 23:28
Nie ośmieszaj się pajacu , Rysiu nazywany Dziadkiem był jedynym który pokonał Rębajłe , a drugi Dziadek czyli Zbyszek z Żar leworęczny wagi ciężkiej pracował u mnie przez dwa lata , nie ma ich już wśród nas , Patryk jak ci to coś mówi był u mnie w Hamburgu również pracował który dołączył do Dziadków, w karciochy grało się na Brzozowej u kogo ………?
kto miał strzelnicę przy sklepie chemicznym na Swierczewskiego „florku” , kto miał wyłączność na podrabianie kart , i jak to robił ??? , jak funkcjonował system ogrywania takich „florków” jak ty „Tyldo” , kto sprzedaje browarka na rynku przy straży pożarnej i miał ładną żonę blondynkę sprzedającą w własnej lodziarni lody , i gdzie ………?
Za kasę takich „florków” pół domu postawiłem w 1993 roku na Jemiołowej , a ty mi tu piszesz „ Tyldo”
że mnie na szatnie nie było stać………

Powtarzam o Jurku dyskutuj z Jurkiem , nigdy nie grałem w karty , jak Jurek się do tego przyznał jego sprawa .
Nie mam zielonego pojęcia kto jest kim w jego wpisie , poza jednym Rembajło to były bokser BKS-u , pracował u Jurka przez jakiś czas , spotkałem się z nim było to jak mnie pamięć nie myli pod koniec lat dziewięćdziesiątych pochwalił mi się na jaki samochód zarobił u Jurka , dziwił się że ja nie chcę jechać do Niemiec tylko zapi....lam prowadząc na targowisku kiosk rolno spożywczy .

Dopisane 29.10.2022r. o godz. 21:43:

Horusie co w tych wpisach jest naganne , to są fakty odnajdę mój wpis po którym Zbyszek mnie zablokował

Dopisane 29.10.2022r. o godz. 21:58:

Lucjan Złotkowski
19 stycznia 2017
·
Grono odbiorców: Twoi znajomi
Zbigniew Złotkowski Nawet komuniści w najgorszych latach 50tych nie pomyśleli o tym żeby zabrać tytuł Marszałka Piłsudzkiemu (choć go nienawidzieli )a Macierewicz tak . ( Brat ubolewa nad tym że Macierewicz chce pozbawić stopni Generalskich Jaruzelskiego i Kiszczaka - powyżej pisownia oryginalna .) Zbyszku Marszałek Piłsudski pognał sowietów z pod Warszawy pod Moskwę , Generał Jaruzelski którego bronisz przyszedł z sowietami z Moskwy do Polski, był ich sługą i sojusznikiem . Jakbyś choć trochę liznął historii to byś wiedział że lata 1945-57 to najgorszy okres Stalinizmu , czystek, mordów politycznych , osadzania i skazywania na śmierć Polskich Oficerów walczących o wolną i niepodległą Ojczyznę . Do dziś rodziny poszukują ich mogił , wielu odnaleziono w zbiorowych mogiłach na Powązkach na tzw. Łączce , byli też tacy których wywieziono i skazywano na śmierć w Moskwie . Mord Katyński i nazwisko Marszałka Piłsudskiego wymazano z historii , o tych tematach to nawet mówić nie było wolno . Powiedz to rodzinom stoczniowców ,górników kopalni Wujek , matce Przemyka, Popiełuszki i innym matkom , żonom i dzieciom prawie stu ofiar stanu wojennego .Krytykuj władzę PiS-u masz do tego w demokratycznym kraju prawo ale aby odwoływać się do historii najpierw ją poznaj , lub skorzystaj z Twojego ulubionego sloganu - nie wracajmy do przeszłości choć ja jestem innego zdania - o przeszłości należy pamiętać i wyciągać z niej wnioski i naukę , daj sobie spokój z naśladowaniem Mazgały ,a może Mazguły

Dopisane 29.10.2022r. o godz. 22:08:

~~Horus napisał(a): łżesz...jest to i nie tylko to na twoim profilu ...dowody...

Lucjan Złotkowski 23 grudnia 2016
·
Zbliżają się święta i niechlubna rocznica o której nie wspomnę , mam nadzieję że dotrę do adresata, on / ona zdobędą się na chwilę refleksji , zadumy i przemyślą swoje postępowanie . Nie idźcie tą drogą ona prowadzi w ślepy zaułek .

a to już ze stycznia 2017

Lucjan Złotkowski
·
Z głębokim żalem i smutkiem informuję że mój bratanek Przemysław Złotkowski krytyk PiS obrońca KOD-u i demokracji usunął mnie z grona znajomych , przypuszczalny powód - krytyka wpisu jego ojca a mojego brata Zbigniewa Złotkowskiego który stwierdził że w latach 50- dziesiątych było lepiej i nikt nie represjonował opozycji .

i ty tu lamenty podnosisz jak ktoś pisze o was kiedy ty sam pchasz tą swoją gębę w prywatne życie innych?
od dawna wiem że masz całkiem solidnie ''zryty beret'' ;D

Nie mogę na to nie odpowiedzieć adekwatnie , szmaciarzu Horusie kto tu włazi w prywatne życie innych , jakim śmieciem trzeba być by robić to co ty , podłym gnojkiem .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jasnoszara Kobea niezalogowany
29 października 2022r. o 22:20
Lechu w. chciałby mieć w klapie jeszcze jakiś order,
Ale PiS-owce uwzięli się na niego i nic mu nie przypinają
~~Horus niezalogowany
29 października 2022r. o 22:24
więc zastanów się Lucusiu jakim ty jesteś gnojkiem skoro na ogólnodostępnych portalach opisujesz ludzi ze swojej rodziny ...
i jakim gnojkiem sam jesteś byś teraz miał czelność by mnie coś takiego przypisywać...;D

~~Horus niezalogowany
29 października 2022r. o 22:43
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a
od dawna wiem że masz całkiem solidnie ''zryty beret'' ;D

Nie mogę na to nie odpowiedzieć adekwatnie , szmaciarzu Horusie kto tu włazi w prywatne życie innych , jakim śmieciem trzeba być by robić to co ty , podłym gnojkiem .

ach te twoje ''adekwatnie'' ...;D ...strasznie ubogie masz słownictwo skoro tak to jedno się do ciebie przykleiło ...erudyto...;D
powiedz mi tu Lucuś tylko szybko bo ''szkiełko ''oglądam i mi przeszkadzasz...
co ja bym wiedział o jakichś ''sandałach'' gdyby ktoś kto was zana o tym nie napisał?
co ja bym wiedział o twoich ''akcjach'' na mieszkanie gdybyś sam o nich nie napisał?
co ja bym wiedział o twoim licznym rodzeństwie o którym sam pisałeś że była was niezła gromada...;D
co ja bym wiedział o tym że gdzieś tam się starałeś o lokum ale się nie udało i musiałeś biedaku zimą w zawieruchę popierdzielać motorkiem ...;D
skąd znam twojego emaila?...ano sam go tutaj publicznie podałeś ...;D
teraz opisujesz sprawę z Gariem a to że go lubię jest dla ciebie powodem do okazania kolejnego pokładu nienawiści...
co bym wiedział o tych dwóch młodych ludziach gdyby nie ty?
co bym wiedział o Przemku gdyby nie twój idio.ty.czny wpis?

tak że chłopie naprawdę weź sobie wbij do tej tępej łepetyny moją radę ...mniej emocji ...;D
jesteś tak jak ten twój Żyd Kornel ;D ...wiecznie pokrzywdzony i wszyscy wokoło winni a ty ''kryształowy'' ;D

a jesteś bufonem i megalomanem w jednym...;D
~~Niebieski Rabarbar niezalogowany
30 października 2022r. o 11:31
dlaczego nikt za zbrodnie czasów komuny nie odpowiedział skoro trzeba było z nimi walczyć
~~daj ciumka niezalogowany
30 października 2022r. o 11:33
~~Niebieski Rabarbar napisał(a): dlaczego nikt za zbrodnie czasów komuny nie odpowiedział skoro trzeba było z nimi walczyć

Prokurator Piotrowicz ich oskarżał.
~~Horus niezalogowany
30 października 2022r. o 11:59
poważnie?...a on twierdzi że nawet ich bronił ...;D

„Ślubuję uroczyście na powierzonym mi stanowisku sędziego (prokuratora) przyczyniać się w moim zakresie działania ze wszystkich sił do ugruntowania wolności, niepodległości i potęgi demokratycznego Państwa Polskiego, któremu wierności zawsze dochowam; ochraniać i umacniać ład, oparty na społecznych, gospodarczych i politycznych zasadach ustrojowych Polski Ludowej, strzec niezłomnie przepisów prawa, mając wszystkich obywateli w równym poszanowaniu; umacniać poszanowanie prawa i wierność dla demokratycznego Państwa Polskiego; obowiązki mojego urzędu wypełniać gorliwie i sumiennie, sprawiedliwość wymierzać bezstronnie według mego sumienia i zgodnie z przepisami prawa, ''

'' Nie brałem udziału w działaniach bezprawnych. Wykonywałem swoje obowiązki z wielkim zaangażowaniem, powiedziałbym nawet - czasem z poświęceniem.''

Kryże...;D ...pełen ''poświęcenia'' i ''oddania'' ...;D

a teraz mamy nowych''poświęcających'' się ''ideologicznie'' np. Nawacki ...
ten to dopiero jest ''oddany '' ...;D
14240
M21W2
30 października 2022r. o 14:09
~~Horus napisał(a): więc zastanów się Lucusiu jakim ty jesteś gnojkiem skoro na ogólnodostępnych portalach opisujesz ludzi ze swojej rodziny ...
i jakim gnojkiem sam jesteś byś teraz miał czelność by mnie coś takiego przypisywać...;D

Ale z ciebie tuman , gdzie ten opis , co za tępak . Druga sprawa kim trzeba być aby naśladować komunistyczną bezpieką , grzebać na mojej stronie Fb , kopiować i wklejać , P****Ą to mało powiedziane .
Ś*****u Horusie rady zachowaj dla siebie , nie zaczepiaj nie będziesz musiał jęczeć PLOTKARZU .
Co za id, jota wszędzie widzi Morawieckiego , jakaś ciągła obsesja prześladująca chorego .?
Jak to jest prawda co ktoś tu pisze jak powiadasz użyłem słów jakie ktoś o tobie pisze , było też że jesteś męską dz***ą , jak ty wierzysz w sandały ja wierzę w to co o tobie piszą .
Było też coś o ruskiej k****e i inne takie , taka dyskusja ci odpowiada , dostosowałem się .

Jak coś piszesz co ja podałem nie mam żadnej pretensji , mam liczne rodzeństwo , ty miałeś mundurowego wpływowego ojca dzięki któremu nauczyciele patrzyli łaskawym okiem na synalka Januszka .

Garia możesz nawet pokochać , sprawisz mi radość , pasujecie do siebie jak ulał , te gwiazdki lubi twój kolega a mój brat .

Powtarzam pytanie , takiej dyskusji potrzebujesz ? ,

Wszystko co wiesz zawdzięczasz swoim esbeckim ciągotkom , wychowaniem przez mundurowego z PRL-u .
Zapomniałem o wujku majorze czy pułkowniku sam nie byłeś pewien o którym pisałeś jako komunistycznym karierowiczu , czyżby kierowała tobą nienawiść do wujka ? oficera , tatuś tylko podoficer .
Przechwałki o budowie domu okazały się adaptacją strychu , to prawda czy tylko ktoś tak napisał ? .

Nie chciałem tego pisać , odpisałem w twoim stylu , jak sprawiło ci to przyjemność to bardzo się cieszę .

Pozdrawiam i miłego popołudnia życzę , popołudnia z plotkami które uwielbiasz .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.