Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Działacze opozycji antykomunistycznej odznaczeni przez prezydenta
~~Dwainhen niezalogowany
29 października 2022r. o 0:33
I better, perhaps, shall keep silent
https://nightsinatlanta.com
https://xxxlover.info
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowofioletowy Jarząb niezalogowany
29 października 2022r. o 0:38
Tyko wojewoda, myślałem, że wyślą Piotrowicza - on najbardziej zasłużony, czolowy obrońca 'dzialaczy'.
~~Ceglastobrązowy Czarny niezalogowany
29 października 2022r. o 0:55
Wszystkie te medale, krzyże przez czas pierwszego PRL-u zostały tak upaprane nadaniami różnym zasłużonym dla władzy ludowej, że dziś normalny, świadomy tego upaprania człowiek raczej by odmówił przyjęcia takiego odznaczenia. Jednakowoż blaszka błyszczy....
~~Horus niezalogowany
29 października 2022r. o 7:57
nie zapominajmy o wstążce z orłem do to ''budyń'' dał ostatnio szalonemu antkowi...
to tak w nawiązaniu do wczorajszego programu o teoriach antonia i wypadku ''tutki''

8''baniek '' za raport NIAR-u ...raport którego praktycznie nie ma bo antoś wykroił z niego to co mu nie pasowało...

''zasłońcie rolety!!!!!....snajperzy!!!!!!'' ;D ;D ;D ...i zwiał ...;D
a tam ,w ''ruskim błocie'' leżał jego prezydent....
~~Trawiasta Liatra niezalogowany
29 października 2022r. o 9:21
Panowie opozycjoniści historia
Bolesławca toczy też
tu i teraz .
Walka o wolność i godność trwa
nadal .

Pan Piotr Roman burzy obóz koncentracyjny KL Gross Rosen
Bunzlau I , Bunzlau II na ulicy
Staroszkolnej i ul Orlej .
Niemcy z Piotrem Romanem ,
mają w tym miejscu zbudować mieszkańcom
miasta
Sklepy ! ! i bary .

~~TSawicki niezalogowany
29 października 2022r. o 10:15

,,Czas się opamiętać "

Czas się opamiętać
Kiedyś jak był ubek,
to wiedzieli kto to.
Wyglądał jak czubek,
i był też idiotą.

Partia go kochała,
on ją jeszcze bardziej.
Takich głupków chciała,
choć miała w pogardzie.

Tak przez długie lata,
rządziła rozumem.
Czasem wzięła bata,
i tłumiła dumę.

Dzieliła bananem,
cytrusem na święta.
By władzy kochanej,
ktoś dobroć pamiętał.

A jak bunt się znudził,
za rządy łaskawe.
Strzelali do ludzi,
kończąc tym zabawę.

Podobny cykl zmierza,
w postępie szalonym.
Są wielkie przymierza,
lecz czas już stracony.

Czas się opamiętać,
nim nadzieja padnie.
Mogą jeszcze święta,
wyglądać tak ładnie…

...a nie wypinać piersi po bezwartościowe blachy...i od kogo...

14240
M21W2
29 października 2022r. o 11:08
Zaczepiony przez mojego " ulubieńca " Janusza , opozycjonisyty komunistycznego o pseudonimie Horus , miałem napisać tak jak na to zasługiwał przed ujawieniem że jest synem wpływowego mundurowego komunisty .
Wezwany do dyrektora szkoły przez komunistycznego dyrektora tatuś doprowadził do tego że jego synuś Januszek był inaczej traktowany , to zostawię bez komentarza .

Januszku nie będę ci zarzucał kłamstw i insynuacji , potraktuję ciebie jak opozycjnista antykomunistyczny , opozycjonistę komunistycznego .
Mający względy w szkole nie wiesz że tylko wyjątkowa szuja opiera swój komentarz na jednym słowie wyrwanym z kontekstu , względy wyrobione przez mundurowego tatusia bardzo negatywnie wpłynęły na twój rozwój i dorosłe życie .

Oto pełne zdanie które oszust forumowy przeczytał : - Do 4 IX 1989 rozpracowywany przez p. V RUSW w Bolesławcu w ramach SOR krypt. Nawrót.

Opozycjonisto komunistyczny skrót RUSW to Rejonowy Urząd Spraw Wewnętrznych w skrócie , BEZPIEKA .
SOR - Sporawy Operacyjnego Rozpoznania , obecnie mogę się tylko domyślać dlaczego bezpieka rozpracowując działaczy z Bolesławca nadała tej operacji kryptonim Nawrót , mogło to być związane z ujawnieniem się , mogło być związane ze wzmożoną działalnością w drugiej połowie 1982 roku .

Posty pisane w tym temacie pokazują wzmożoną działalność podziemnej opozycji komunistycznej , nie dziwi mnie to , Bolesławiec był " wylęgarnią " komunistów , pokłosie , odprysk tego mamy do dziś .

Pozdrawiam podziemie opozycji komunistycznej .

Wylewajcie swoje " pomyje " , żyjecie w częściowo wolnej i demokratycznej Polsce gdzie jest zapewniona wolność słowa i wyznania , jest tylko małe ale , część wolności ogranicza nam lewcka UE a wolność wyznania chce ograniczyć polskie lewactwo wspierane przez mocno lewicujące PO .

Dopisane 29.10.2022r. o godz. 10:44:

Mały błąd - w drugiej połowie lat osiemdziesiątych .

Dopisane 29.10.2022r. o godz. 10:53:

~~Żółtobrunatna Malina napisał(a): Dla mnie, dużo podróżującego w czasach komuny po Dolnym Śląsku Bolesławiec był gniazdem komuny i w czasie kiedy w innych miastach były rozruchy to tu było "wsi wesoła wsi spokojna".

Dodam , był gniazdem komuny , bezpieki i ORMO , dlatego historycy z szacunkiem i uznaniem odnoszą się do działaczy opozycji antykomunistycznej , dowody tej działalności są w archiwach i stronach IPN .
Potomkowie tamtego Bolesławca , Bolesławca komuny , bezpieki i ORMO są bardzo aktywni obecnie .

Dopisane 29.10.2022r. o godz. 11:08:

~~Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Wielosił rogaty napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): IPN , tak trudno Tobie zrozumieć , nikt bez zgody nie ma prawa pisać o innej osobie nie publicznej - RODO .

Masz krótką i wyborczą pamięć . Dlaczego więc o PanuM pisałeś z nazwiska ?
no i tu Lucuś nie ma nic do powiedzenia...
a taki był gadatliwy...;D

Pan M , Przemysław Moszczyński kandydując na prezydenta Bolesławca jest osobą publiczną , ja wyrażając zgodę na piśmie na publikację moich danych na ich stronach upubliczniłem część swoich danych .
Myślę że w żadnym sądzie bym nie wygrał z publikującymi moje udostępnione dane , tak samo jak ci odznaczeni wymienieni z imienia i nazwiska przez Bolec .

Januszku , dziecko , jak opublikowałem twoje dane , wal do Sądu , wal do Sądu z pozwem na Pana M , podał twoje dane na początku tego roku , zagroziłeś jemu sądem , i co , i nic .
Powodzenia .
~~200 tyś sam cowid niezalogowany
29 października 2022r. o 11:19
Stary grzyb z Ocic wczoraj PISał ,,IPN , tak trudno Tobie zrozumieć , nikt bez zgody nie ma prawa pisać o innej osobie nie publicznej - RODO .''

Starzec dzisiaj ,,Januszku , dziecko , jak opublikowałem twoje dane , wal do Sądu ''.
Stary sklerotyku skończ tworzyć te bazgroły , groby waszych pisowskich ofiar idź posprzątaj .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.