Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Spacer po starych cmentarzach naszego powiatu
~~Pomarańczowy Kielichowiec niezalogowany
1 listopada 2022r. o 10:52
To nasza historia domagamy się szacunku dla naszych grobów na Ukrainie i Rosji a sami nie szanujemy
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Wesoły Romek niezalogowany
1 listopada 2022r. o 12:09
Do autora tego tekstu, czy wie , że te wredne "komuniści" dostali zgpdę na likwidację tego cmentarza przy Gancarskiej? tak samo jak KK dostał zgodę od ewangelików na adaptację kościoła przy Zamkowej?. Za gówniarza często byłem na tym cmentarzu, grobowce zabudowane "kapliczkami" a w nich super freski były, żal było na tą likwidację patrzeć ale kamieniarze zarobili na tym, sam widziałem jak wywozili wózkami obeliski, by je ciąć na nowe nagrobki. byłem parę lat temu w tym "parku" nawet zrobiłem fotkę gdzie widać było zapadlisko i dziurę do grobowca od ul. Gancarskiej.
~~Szkarłatnoczerwona Sośnica niezalogowany
1 listopada 2022r. o 12:27
Jeszcze w 1972 roku były tam od strony Biedronki wysokie, czarne nagrobki chyba z marmuru.
1 listopada 2022r. o 12:34
~~Szkarłatnoczerwona Sośnica napisał(a): Jeszcze w 1972 roku były tam od strony Biedronki wysokie, czarne nagrobki chyba z marmuru.

Jeśli czarne to nie marmur tylko czarny granit :) wiem co piszę :) w 78 roku pracowałem w BZKB :)
~~ed niezalogowany
1 listopada 2022r. o 13:59
~~Dariusz Gołębiewski niezalogowany
1 listopada 2022r. o 14:21
~~Wesoły Romek napisał(a): Do autora tego tekstu, czy wie , że te wredne "komuniści" dostali zgpdę na likwidację tego cmentarza przy Gancarskiej? tak samo jak KK dostał zgodę od ewangelików na adaptację kościoła przy Zamkowej?. Za gówniarza często byłem na tym cmentarzu, grobowce zabudowane "kapliczkami" a w nich super freski były, żal było na tą likwidację patrzeć ale kamieniarze zarobili na tym, sam widziałem jak wywozili wózkami obeliski, by je ciąć na nowe nagrobki. byłem parę lat temu w tym "parku" nawet zrobiłem fotkę gdzie widać było zapadlisko i dziurę do grobowca od ul. Gancarskiej.

Na temat likwidacji tego cmentarza planuję osobny artykuł.
~~Płoworudy Wiąz niezalogowany
1 listopada 2022r. o 14:56
Ale w czym problem niech UE czy Niemcy dadzą kasę to można o to zadbać. A jeszcze lepiej przenieś w jedno miejsce.
1 listopada 2022r. o 15:42
~~Płoworudy Wiąz napisał(a): Ale w czym problem niech UE czy Niemcy dadzą kasę to można o to zadbać. A jeszcze lepiej przenieś w jedno miejsce.

O czym Ty pierdzielisz? co chcesz przenosić?. Przyjedź do Olsztyna i zrób spacer po wsiach od strony Olsztynka, w każdej jest cmentarz z I Wojny Światowej na których leżą Niemcy i Rosjanie ,i nikt tego nie planuje przenosić. W Olsztynie jest obelisk i tablica którą Niemcy postawili poległym Rosjanom, i jeszcze "bezczelnie" napisali. "W hołdzie tym którzy zginęli z dala od rodzinnych stron".
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.