Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zasłużeni działacze opozycji antykomunistycznej z Bolesławca odznaczeni medalami
~~Płowobrunatna Firletka niezalogowany
17 listopada 2022r. o 12:42
~~Ciekawska napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Prawda bolesna napisał(a): Przewrót był potrzebny i oczekiwany . Obalenie komuny jak najbardziej.
" ALE NIE O TAKIE POLSKIE MY WALCZYLI "
Wy się teraz odznaczacie a my nasze dzieci wnuki i prawnuki będziemy spłacać burdel który po sobie zostawiacie.
Nie pomoże tu ani Bóg , ani honor ani ojczyzna.

Bolesną prawdą jest to że nie masz zielonego pojęcia o tym do czego dążyli działacze opozycji antykomunistycznej .
Przypomnę jak zapomniałeś o jaką Polskę walczono :

" Opozycja polityczna w PRL (również: opozycja demokratyczna, opozycja antykomunistyczna) – partie polityczne, organizacje, grupy i środowiska społeczne dążące do obalenia lub zreformowania niedemokratycznego systemu władzy w Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej w latach 1945–1989."

Po 1989 roku to już inny temat , my obywatele Rzeczypospolitej Polskiej w demokratycznych wyborach powierzaliśmy nasz los politykom układu okrągłostołowego , w większości to rządy liberałów i postkomunistów .

Kto według pana jest tu dobry a kto zły ? Czy jest taka recepta że liberał jest dobry lub zły? To samo dotyczy postkomunisty lub prawicowca. Czytałem pana wpisy wcześniej i wydaje mi się że najbardziej tu chodzi o religijność.
Solidarność zaprzedała interesy prostych ludzi. To oni ją wynieśli do władzy a dzisiaj muszą walczyć o byle jaką pracę za byle jakie pieniądze. Nawet jak ktoś ma bardzo wysokie kwalifikacje przy zmianie pracy musi zaczynać od minimalnej krajowej. Czyja to wina ? Postkomunistów , lewaków , liberałów czy prawicowców ?

Masz dużo pytań, które mijają się z prawdą lub są zanieczyszczone nieprawdą lub niezrozumieniem.
Pytanie jak wytłumaczyć że ktoś nie jest wielbłądem chodź według pytającego pytany jest określony jako wielbłąd w 100 procentach?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Koralowy Wiesiołek niezalogowany
17 listopada 2022r. o 12:59
Prawdziwych ludzi zniszczyli firma oznacza swoich co jesz to mają więc fajnie ta scieme pooglądać polska to kłamstwo
14240
M21W2
17 listopada 2022r. o 13:02
Pani " Ciekawska " , ja tylko napisałem komu powierzaliśmy władzę , Pani natomiast zaczyna swój wpis od insynuacji .
Nie znajdzie Pani ani jednego mojego wpisu dotyczącego wiary , nie interesuje mnie co się Pani wydaje , dla mnie jest to wybór indywidualny każdego człowieka , czyżby Pani insynuowała że katolik to coś gorszego , parafrazując Kaczyńskiego - katolik to gorszy sort ? .

Ja należę do tych prostych ludzi , nikt mnie nie sprzedał , moje dzieci i wnuki mają nieźle płatną pracę , ich poziom życia jest zdecydowanie na wyższym poziomie niż mój w czasach PRL -u .
Nie znam takiego przypadku aby ktoś z mojej rodziny z wysokimi kwalifikacjami i nie tylko przy zmianie pracy zaczynał od płacy minimalnej , ogólnie wiem że tacy z reguły dostają wyższe pensje .

Proszę czytać ze zrozumieniem co piszą inni , pozbyć się tego co tu jest nagminne , - insynuacji .
~~Miętowy Groszek niezalogowany
17 listopada 2022r. o 13:07
Może należałoby przy każdym nazwisku wypisać zasługi potwierdzone przez osoby działające faktycznie w w/ okresie ? bo to że ktoś się zapisał do solidarności nie znaczy że jest uczciwym obywatelem, a tacy wśród odznaczonych się znajdą.
14240
M21W2
17 listopada 2022r. o 13:23
~~Miętowy Groszek napisał(a): Może należałoby przy każdym nazwisku wypisać zasługi potwierdzone przez osoby działające faktycznie w w/ okresie ? bo to że ktoś się zapisał do solidarności nie znaczy że jest uczciwym obywatelem, a tacy wśród odznaczonych się znajdą.

Może należałoby podać swoje nazwisko i nazwisko nieuczciwego odznaczonego .
Z ostatnio odznaczonych większość nie była w Solidarności , udokumentowana działalność w strukturach opozycji antykomunistycznej , jest podstawą do ubiegania się o Krzyż Wolności i Solidarności .
~~Płowobrunatna Firletka niezalogowany
17 listopada 2022r. o 13:39
Panie Lucjanie,
Podpisuję się pod każdym słowem prezesa Kaczyńskiego, niech pan nie ulega tej lewackiej nagonce " gorszy sort" to określenie zostało użyte i skierowane do ludzi nieuczciwych, cwaniaków czy kłamców a nie do Polaków być może oszukiwanych czy wprowadzanych w błąd.
Proszę to uwzględnić, bo popieram Pana i przywoływanie tych słów w kontekście ludzi wierzących jest nie sprawiedliwe.
~~Jasiek niezalogowany
17 listopada 2022r. o 14:07
Co rok to przybywa więcej tych działaczy! Przecieram oczy .. Większości nie znam i nie kojarzę z czymkolwiek....
14240
M21W2
17 listopada 2022r. o 14:46
~~Płowobrunatna Firletka napisał(a): Panie Lucjanie,
Podpisuję się pod każdym słowem prezesa Kaczyńskiego, niech pan nie ulega tej lewackiej nagonce " gorszy sort" to określenie zostało użyte i skierowane do ludzi nieuczciwych, cwaniaków czy kłamców a nie do Polaków być może oszukiwanych czy wprowadzanych w błąd.
Proszę to uwzględnić, bo popieram Pana i przywoływanie tych słów w kontekście ludzi wierzących jest nie sprawiedliwe.

Napisałem , parafrazując Kaczyńskiego , wiem kogo dotyczyło określenie " gorszy sort " ,

" Ten nawyk donoszenia na Polskę za granicę. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. Ten najgorszy sort właśnie w tej chwili jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony "

Zgadzam się z tym określeniem w stu procentach .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.