Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zasłużeni działacze opozycji antykomunistycznej z Bolesławca odznaczeni medalami
14240
M21W2
17 listopada 2022r. o 18:31
~~Horus napisał(a): Lucjanie , a jak z kolebką ? Coście solidaruchy zrobili ze stocznią . Promy mieliście budować , nawet stępka od 10 lat leży.

Spytaj przewodniczącego Solidarności Wałęsę , spytaj prominentnych działaczy ze stoczni takich jak , Borusewicz czy Bogdan Lis , spytaj Tuska czemu UE zezwoliła na dofinansowanie stoczni niemieckich w byłym NRD , nie zezwoliła na dofinansowanie naszych , zadaj Tuskowi pytanie czemu na to się zgodził , gdzie się podziali jego Katarscy inwestorzy mający przejąć i uratować stocznie .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
17 listopada 2022r. o 19:55
ale pieprzenie...
ale o liście zasług dzięki którym odznaczenia nadal ani słowa...;D
''solidaruchy'' to określenie wszystkich bo wszyscy oni wywodzą się z jednej ''kolebki'' i wszyscy przyłożyli się do tego że Polska dzisiaj to ''kraj w ruinie''
~~Różowoczerwony Fasolnik niezalogowany
17 listopada 2022r. o 20:14
"kraj w ruinie" to był za czasów PO-PSL. Ale to minęło i miejmy nadzieję bezpowrotnie. Właściwie to można by świętować odzyskanie polskości w roku 2015.
~~Rdzawobrązowy Ogórecznik niezalogowany
17 listopada 2022r. o 20:52
Horus napisał(a): ale pieprzenie...
''solidaruchy'' to określenie wszystkich bo wszyscy oni wywodzą się z jednej ''kolebki'' i wszyscy przyłożyli się do tego że Polska dzisiaj to ''kraj w ruinie''

Horus menelu i lumpie z Amareną w łapie bo na nic innego cię nie stać, powiedz śmierdzący SRAJĄCY w gacie żulu rosyjski: ile nagród z zasług dla komunizmu ci przyznali? Pewnie masz kilka szaf tego, boś ty zbrodniczej krwi i zbrodniarz broniący baranów, którzy zazdroszczą tym, którzy ich przewyższają. Jeden ruch i was nie ma rusku, a teraz wypad.
14240
M21W2
18 listopada 2022r. o 11:14
Horus napisał(a): ale pieprzenie...

Ale bełkot i pustosłowie , ruina jest w twojej pustej głowie .
Kim ty jesteś aby cokolwiek tobie przedstawiać , wszystko co piszesz to prostacka bufonada .

~~Wesoły Romek niezalogowany
18 listopada 2022r. o 11:19
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Miętowy Groszek napisał(a): Może należałoby przy każdym nazwisku wypisać zasługi potwierdzone przez osoby działające faktycznie w w/ okresie ? bo to że ktoś się zapisał do solidarności nie znaczy że jest uczciwym obywatelem, a tacy wśród odznaczonych się znajdą.

Może należałoby podać swoje nazwisko i nazwisko nieuczciwego odznaczonego .
Z ostatnio odznaczonych większość nie była w Solidarności , udokumentowana działalność w strukturach opozycji antykomunistycznej , jest podstawą do ubiegania się o Krzyż Wolności i Solidarności .
~
"Szczepan, coś Ty robił w 77 roku? ja 9 maja idąc od Kiełbika całym Śródmieściem i w koło Rynku zrywałem czerwone flagi , smarkając w nie i deptając :) w "nagrodę" 20 urodziny spędziłem w ZK Lwówek :) dostałem z "bomby" dwa miechy kolegium(miesiąc mi amnestia na 22 lipca zbiła) :) w 78 roku polowali na mnie, tyle, że nie nocowałem już w domu i co? dziki pobór w czerwcu do OTK :) powiedz mi jak taki Duda od Kacperka, taki wielki "antykomunista" w SW wysłali go na szkółkę podoficerską? :) byłeś w wojsku to wiesz , że wszyscy kaprale byli albo w ZSMP lub kandydaci do PZPR :) w nagrodę wysłali go na misję :) cuda Panie cuda :) mnie nawet w wojsku mieli dość :) wyyebali mnie 68 dni przed cywilem :)
~~Bladożółta Puszkinia niezalogowany
18 listopada 2022r. o 11:37
teraz to już nie wiadomo ,czy wesoły się chwali ,czy żali
~~Wesoły Romek niezalogowany
18 listopada 2022r. o 11:49
~~Bladożółta Puszkinia napisał(a): teraz to już nie wiadomo ,czy wesoły się chwali ,czy żali

Coś Ci się poyebało w tej pustej bańce :) kto mnie znał w latach 70-tych z Bolca to wie o co chodzi :) "krawężnik" widząc Nas pijących bełty pod Ratuszem naprzeciw Aniołka odwracał się w drugą stronę :) wiesz ile razy "krawężników" wciągali w tunel koło Aniołka? po trzech dniach można było te "choinki" z klap znaleźć :) a teraz co? podobno otworzysz puszczę Coca-coli na Rynku to już 4 "gumisi" patrzy co pijesz :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza