~~Srebrzystoszara Lobelia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Poczerwieniała Niezapominajka napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Pytanie retoryczne napisał(a): Kto kłamie , pani rzeczniczka czy pan rezerwista.
Gdyby wszystko było ok nie miał by powodu do narzekania.
Zdjęcia wskazują że pan poborowy mówi prawdę a pani rzecznik łże .
zakładam że ktoś idący do wojska ma wyobraznie i wie że spanie w czasie cwiczeń na posłaniu rodem z domowego zacisza może być niewykonalne. Jeśli chodzi o mnie to oceniam tak: rezerwista chce pieniadze nie chce widzieć błota czuc zimna i niewygodnie spać. Jednak takie warunki powinny byc aby wzmocnic człowieka. Czy wojsko zawodowe miało lepiej , moze tak, ale kazdy na takim szkoleniu powinien sprawdzic siebie a nie robic zdjecia że ktos tam miał lepiej. Dla mnie spanie w namiocie w nocy nawetw kurtce z bronia przy odze to przygoda i ,,polizanie" warunkow jakie moze przynieśc konflikt. Ale fakt p ipka poskarzyła sie do mediów i mamie. W razie wojny poginą jak te młode pacany z RU
Durny ćwoku ja byłem na poligonach kilka razy w Wędrzynie ,Trzebieniu i na pustyni Kara -kum było to za komuny ,ale spaliśmy w namiotach gdzie młode wojsko w środku zawsze elegancko wysprzątało w środku były piecyki żelaźniaki a spaliśmy pod kocami na materacach i na polowych łóżkach .fakt jest taki ,że były tam zamontowane umywalki i prysznice stacjonarne z zimną wodą ale nikt nie chodził brudny i śmierdzący ,co do jedzenia to fakt na poligonach zawsze było lepsze jedzenie jak w koszarach .
Dokładnie, ja byłem kilkanaście lat temu, nie było hiltona ale człowiek chodził czysty również na stanowisku dowodzenia.
~~Bezpartyjnyzpisemizkukizem napisał(a): ...i granaty pod poduszką.
Ty miałeś a oni nie - dlatego są wkur..... - choć tez mieć powinni.
Na kolejne ćwiczenia pewnie przyślą L4
~~Srebrzystoczarny Judaszowiec napisał(a): Miękie faje ,widać że chłopczyka oderwali od cycka matki
Zastosowana autokorekta