M21W2 napisał(a): " tak to jest jak na proste pytanie brakuje sensownej i opartej na prawdzie odpowiedzi...
zapadła cisza...;D ;D "
Najbardziej sensowna odpowiedź na twoje wpisy jest jedna , Jaruzelski i Kiszczak byliby z ciebie dumni , nic nie ustępujesz ich rzecznikowi Urbanowi , po twoich sloganach cisza to najlepsze rozwiązanie .
Dopisane 19.12.2022r. o godz. 10:46:P.S , Janusz jak dasz mi sensowną odpowiedź na pytanie - co mają wspólnego obecne wysokie ceny z wydarzeniami lat osiemdziesiątych .
Dlaczego obecne pokolenie nie robi tego co robiło nasze ,pisząc nasze nie mam na myśli ciebie nie było Internetu i klawiatury narzędzi które są niezbędne dla współczesnego " opozycjonisty ".
Przypomnę , protestów nie organizowały Związki Zawodowe tylko niezadowolone społeczeństwo .
i ponownie napisałeś kilka bzdur na które już ktoś inny dał ci odpowiedź...
krótką ale treściwą i słuszną ...
ty jak widzę sam ponownie zapędziłeś się w ślepą uliczkę bo jaka jest dzisiaj ta ''s'' nie potrafiłeś odpowiedzieć...
ja odniosę się do jednego bo pytasz...
''obecne pokolenie nie robi tego co robiło nasze ,...''
w wielkim skrócie ...wielu po prostu spierdzieliło z tego ''raju'' na ten wstrętny Zachód ...(coś o tym powinieneś wiedzieć ;D :)
a ci co pozostali nie mają czasu na zabawy w strajki bo muszą zarabiać pieniądze by przeżyć w tym ''eldorado'' mieć co jeść ,by ubrać dzieciaki i by spłacać ewentualne kredyty bo inaczej wylądują na bruku...
tak jak piszę - to w skrócie ...
a gdyby zechciało im się jednak strajkować to który ''związek'' by dzisiaj ich poparł?
na to też nie będziesz potrafił odpowiedzieć...;D