~~Klemens 78 napisał(a): Szanowni obrońcy dobrego imienia JPII.
Przeczytajcie Wasze odpowiedzi na nieprzychylne marszowi wypowiedzi. Dosłownie pluja jadem w kierunku tych osób. Przysłowiowe zab za zab w całej rozciągłości. Tak to powinno wyglądać??
A co do samego marszu i celu jakiemu przyświecał.
Kochałem JPII miłością czysta i zawierzeniem bezgranicznym. Dziś sam mam duże wątpliwości i to wcale nie po reportażu w . TVN. Osobiście nie wierzę by JPII nie wiedział co się dookola niego dzieje.
Był zbyt inteligentnym człowiekiem aby takie rzeczy przeoczyć. Nie wiem co było powodem jego milczenia i bardzo mnie to boli. Uważam że kwestią tą powinna zostać wyjaśniona do końca i być poddana prawidłowej ocenie.
A co do świętości. Mam na nią nie co inne patrzenie.
Nie ma na ziemi ludzi wolnych od grzechu.
JPII swoim życiem wskazał drogę która powinniśmy iść aby podążać w kierunku światła. Popełniał błędy tak jak każdy z nas bo nie był wolny od grzechu był tylko i aż człowiekiem.
90% cech osobowości i sposobu bycia i życia stanowi wzor do naśladowania i nimi się powinniśmy wzmacniać .
Wyjaśnijmy i pozostawmy pozostałe 10% wiedząc o tym że każdy z nas upada idąc za krzyzem Pana a każdy popelniony grzech i wyrwanie się z jego mocy tylko nas umacnia na drodze do wieczności.
Tak ten temat widzę i z takim przekonaniem pójdę dalej przez świat I otaczającą mnie rzeczywistość.
~~Złotawordzawa Cebulica napisał(a): Tymczasem w mediach co chwila o kolejnych klechach pedofilach i zboczencach- podlgadaczach. Na samej Lubelszczyźnie były 3 przypadki zwyroli w sutannach w ciągu ostatnich 2 miesięcy
~~Żółtozielona Cebula napisał(a):Ktoś napisał: ~~Złotawordzawa Cebulica napisał(a): Tymczasem w mediach co chwila o kolejnych klechach pedofilach i zboczencach- podlgadaczach. Na samej Lubelszczyźnie były 3 przypadki zwyroli w sutannach w ciągu ostatnich 2 miesięcy
Wśród 877 osób odbywających obecnie karę za pedofilię, 275 nie posiada konkretnego zawodu, 144 było pracownikami dorywczymi, 50 wykonywało zawód murarza, 22 było magazynierami, 21 rolnikami, a 19 robotnikami. Skazanych za przestępstwa seksualne wobec dzieci jest też 2 księży i 1 zakonnik.