Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Straciliśmy kolejne drzewo
~~1 niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 14:21
Autopsja, wczoraj spędziłem kilka chwil w cieniu drzew ROD (ok 17 tej). Przyjemnie, sielsko. Wracając zajechałem do sklepu i po pierwszych krokach myślałem, że się roztopię.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Hiszpański nurek który zwiał niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 14:22
Pisowce ogołocili Polskę z drzew na 150 lat !
~~Płomienny Orzech niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 14:24
~~Stalowy Wilec napisał(a):
Ktoś napisał: ~~leming napisał(a): przeszkadzało jakiejś piowskiej szmacie

Roman zamowil aby miec czym palic w kominku a miejsce zaleje sie betonem i bedzie git albo postawi tak szkaradne sztuczne swiecace drzewka jak kolo Orki, nie wiem czy ktos pamieta jak wygladal skwerek z tylu za FORUM, rosly tam stare drzewa, sciezki piaszczyste takie jakie powinny byc w parkach i na skwerkach, byly tam stare ławki zawsze pelne odpoczywajacych ludzi. od kiedy zmieniono to na betoniarnie nie ma tam ludzi bo tam sie mozna usmazyc , zrobiono cos co ni w kij ni w oko, ludzie nie cierpia tego miejsca, kto w parkach betonuje sciezki albo wyklada betonowa kostka to mu sie chyba głowa z d...... pomyliła

drzewo wycinane w lokalizacji pod piwnicą paryską dwa dni po gliniadzie i kapitulacji plagiatorów to wyjątkowy zbieg okoliczności, zwłaszcza że wycinka na cito, bo rzekome wielkie zagrożenie i bardzo spontaniczna akcja po wczorajszych tajemniczych "oględzinach nieznanego specjalisty"...
~~Czerwonopomarańczowy Suchodrzew niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 14:25
lex szyszka ...;D
to kolejny oszust i złodziej piSSowski ...czego on nie wykończył robią to za niego jego piSSdzielscy kolesie...
22 sierpnia 2023r. o 14:28
~~1 napisał(a): Autopsja, wczoraj spędziłem kilka chwil w cieniu drzew ROD (ok 17 tej). Przyjemnie, sielsko. Wracając zajechałem do sklepu i po pierwszych krokach myślałem, że się roztopię.

Różnice są drastyczne, jak się wróci z jakiegokolwiek spaceru pod starodrzewiem poza betonem, a co dopiero po powrocie z lasu. ROD to mokre sny pato-deweloperów w tym mieście, ciekawe kiedy w końcu i te zielone tereny zostaną odebrane wszystkim mieszkańcom, bo choć ja ogródka nie mam, to samo przejście w ich okolicy jest radością, bo zieleń, bo ptaki...
22 sierpnia 2023r. o 14:33
~~Mieszkaniec gminy napisał(a): A wycinką wokół miasta (Otok, Kraszowice) nikt się nie interesuje. Z jednej strony zaprzestali, to z drugiej zaczęli :(

TY SIĘ ZAINTERESUJ!
Tak jak my wyszliśmy przed kamienicę i zaczęliśmy chociaż usiłować skontrolować czy ktokolwiek ma do tego wandalizmu prawo, wezwaliśmy policję, lokalne media. Drzewo i tak wyrżnęli, ale przynajmniej kolejny raz wiedzą, że dalsze wycinki bez papierów będą coraz częściej zgłaszane i blokowane mniej lub bardziej skutecznie, a każda minuta i kwas wkoło to ich kasa
~~Czerwonopomarańczowy Suchodrzew niezalogowany
22 sierpnia 2023r. o 14:37
piszesz ''pato-deweloperka'' i w kontekście tego kto tu opisuje te ''romanowe przekształcenia działek'' to musi być coś na rzeczy...
nikt o zdrowych zmysłach nie pisałby takich tekstów nie mając na to podparcia...
a wycinanie drzew i betonowanie tej mieściny to druga sprawa...ale tak to bywa jak komuś brakuje zwykłego ludzkiego rozsądku a górę biorą ''układy''
22 sierpnia 2023r. o 14:38
~~Stalowy Wilec napisał(a):
Ktoś napisał: ~~leming napisał(a): przeszkadzało jakiejś piowskiej szmacie

Roman zamowil aby miec czym palic w kominku a miejsce zaleje sie betonem i bedzie git albo postawi tak szkaradne sztuczne swiecace drzewka jak kolo Orki, nie wiem czy ktos pamieta jak wygladal skwerek z tylu za FORUM, rosly tam stare drzewa, sciezki piaszczyste takie jakie powinny byc w parkach i na skwerkach, byly tam stare ławki zawsze pelne odpoczywajacych ludzi. od kiedy zmieniono to na betoniarnie nie ma tam ludzi bo tam sie mozna usmazyc , zrobiono cos co ni w kij ni w oko, ludzie nie cierpia tego miejsca, kto w parkach betonuje sciezki albo wyklada betonowa kostka to mu sie chyba głowa z d...... pomyliła

Wycięli piekne drzewa, ale zrobili 7 nasadzeń katalpy na wykałaczce, niestety część nie przetrwała starcia z wandalami, a kamery monitoringu miejskiego nie pomogły, więc są pampasowe trawy nad kostką bauma i ławeczki w niebieskie kółeczko, nad tym wszystkim czuwa covid-anioł wymalowany za miliony monet, ot sztuka romanowska nowoczesna za nasze podatki...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!