Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Golem na glinianych nogach – czyli Bolesławieckie Święto Ceramiki w pigułce
~~Nieistotne Gwizdy niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 18:19
Pan prezydent Bolesławca w swojej małości i desperacji kąsa Bogdana Nowaka / przedsiębiorcę utrzymującego ratusz/ .Robi to za publiczne pieniądze rękoma podległych sobie redaktorów II . "Nieistotne Gwizdy" i "Gromka Hała" chcą zawłaszczyć coś co do nich ani miasta nie należy. Ale jak to się mówi pieniądze nie śmierdzą.Z czegoś trzeba żyć. Co taka prowincjonalna dwuosobowa redakcyjka mogła by zwojować bez finansowego wsparcia lokalnej sitwy politykierów.W programie pisze że tych dwoje jest nawet fundatorami nagród finansowych.
Najgorsze jednak jest to że osoba publiczna . Urzędnik państwowy , samorządowy , prezydent miasta firmuje akt jawnej kradzieży własności intelektualnej. Czyżby temu panu zabrakło własnego intelektu i wystawiając się na śmieszność oraz potępienie popełnia polityczne i osobiste harakiri ?
No cóż , ale od kogoś kto za najbardziej kreatywny pomysł kilku kadencji prezydentury uważa "osłupkowanie" miasta parkometrami " PO PIERWSZE MIESZKAŃCY " nie mogą niczego pozytywnego oczekiwać.
Jak to się mówi " PO CO NAM WŁADZA ? PO TO ŻEBY MIEĆ GORZEJ SAMI POTRAFIMY ZADZIAŁAĆ ".
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kreatywny twórca niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 18:26
Gliniada i gliniada co roku ,a świat idzie do przodu.
~~Punkt widzenia niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 18:44
~~Kreatywny twórca napisał(a): Gliniada i gliniada co roku ,a świat idzie do przodu.

Swoim swoje powszednieje ale dla gości atrakcja. Nabywcami ceramiki są też ci przyjezdni. Bolecnauci są za biedni na ceramikę artystyczną.
~~Szarawozielona Celozja niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 18:58
Targi ceramiki się pięknie odbyły, ceramicy zarobili. Oglądać tej chały fasowanej przez Parkingowego jednoportkowego do hymnu, nie chodziłem, gastronomicznych popisów nie kosztowałem, piwskopodobnychszczyn, nie popijałem, zarobić nie dałem. Nie idźcie za rok wąchać tego syfu jaki nam serwują, a powiadam wam że coś zmienią, albo wyemigrują, najlepiej na śmietnik historii!
I nikt po tej żydokomunie płakał nie będzie.
~~Ja kiś tam niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 20:32
~~Fiołkowy Kiścień napisał(a): a ''walić ich'' ...;D
ich jest kilku a ''po pierwsze mieszkańców '' trochę więcej....

mnie spodobało się podsumowanie tego gdzie i za czyje ceramicy pojadą na wakacje...;D
do całości opisu tej tragi-komedii zabrakło opisu na ile wyceniano szklankę czy kufel piwa ,pajdy ze smalcem czy zapiekanki....
nie spędziłem na tym ''spędzie'' nawet minuty więc opieram się na przekazie znajomego ...
pajda 20 zł ...piwo 18-20 i zapiekanka...czy to prawda że 40 złotych????

jeśli to wszystko prawda to kupujących określę tylko w ten sposób ....frajerstwo....;D
dlaczego?...miesiąc wstecz w Międzyzdrojach piwo kosztowało 14-15 złotych a zapiekanka Max u Grubego -w zależności od dodatków -21 - 32 zł ...
moja ulubiona z podwójną pieczarką i kurczakiem 28 zł....

rozbawiały mnie ceny gofrów i ceny za ''kręconego ziemniaka'' ''golas'' goferek 11 a ''świderek '' z ziemniaka 14 zł!!!!!!!!

więc jeśli teraz ktoś mi pieprznie coś o ''paragonach grozy'' znad morza to co myśleć o cenach z tego festynu?

Trzeba postawić pytanie: ile kosztowała przedsiębiorcę opłata placowa? Wtedy będziemy wiedzieli dlaczego tak skalkulowano ceny sprzedawanych towarów. "Także tego", jak to mawia klasyk.
22726
Marcin Marczewski
26 sierpnia 2023r. o 21:26
Raz jeszcze przypominam tzw. anonimom, że bzdury dot. niby zniszczenia obozów koncentracyjnych w Bolesławcu będą z tego forum usuwane.
Przypominam także, że samo muzeum Gross Rosen oceniło wyburzone nieruchomości jako takie o znikomej wartości historycznej. Nie było zainteresowane.
I to kończy ten temat na tym forum - wszelkie inne bzdury będą traktowane przez moderatorów jako spam i usuwane z tego forum.
~~Fiołkowy Kiścień niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 21:59
~~Ja kiś tam napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Fiołkowy Kiścień napisał(a): a ''walić ich'' ...;D
ich jest kilku a ''po pierwsze mieszkańców '' trochę więcej....

mnie spodobało się podsumowanie tego gdzie i za czyje ceramicy pojadą na wakacje...;D
do całości opisu tej tragi-komedii zabrakło opisu na ile wyceniano szklankę czy kufel piwa ,pajdy ze smalcem czy zapiekanki....
nie spędziłem na tym ''spędzie'' nawet minuty więc opieram się na przekazie znajomego ...
pajda 20 zł ...piwo 18-20 i zapiekanka...czy to prawda że 40 złotych????

jeśli to wszystko prawda to kupujących określę tylko w ten sposób ....frajerstwo....;D
dlaczego?...miesiąc wstecz w Międzyzdrojach piwo kosztowało 14-15 złotych a zapiekanka Max u Grubego -w zależności od dodatków -21 - 32 zł ...
moja ulubiona z podwójną pieczarką i kurczakiem 28 zł....

rozbawiały mnie ceny gofrów i ceny za ''kręconego ziemniaka'' ''golas'' goferek 11 a ''świderek '' z ziemniaka 14 zł!!!!!!!!

więc jeśli teraz ktoś mi pieprznie coś o ''paragonach grozy'' znad morza to co myśleć o cenach z tego festynu?

Trzeba postawić pytanie: ile kosztowała przedsiębiorcę opłata placowa? Wtedy będziemy wiedzieli dlaczego tak skalkulowano ceny sprzedawanych towarów. "Także tego", jak to mawia klasyk.

chcesz mi powiedzieć że metr wynajmu placyku pod sprzedanie tu w tym grajdołku pajdy chlebka jest droższy niż metr placyku w Międzyzdrojach przy promenadzie by sprzedać tam tańszą zapiekankę ? ;D
~~Fiołkowy Kiścień niezalogowany
26 sierpnia 2023r. o 22:01
poczekam na kolejne twoje ''wizje'' i jak nie dzisiaj to jutro ci jeszcze coś napiszę ...;D
odnośnie tych ''skorup'' w ''stęmpelki''...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Gerresheimer zaprasza