~~Stalowy Fasolnik napisał(a): Żołnierz dostaje rozkaz; strzec granicy za wszelką cenę. Każą mu strzelać do ludzi nielegalnie przekraczających granicę to będzie strzelał, każą mu nie przepuszczać przez granicę nikogo, nawet dzieci to nie przepuści.
W Bośni nawet dzieci rzucały granatami do żołnierzy pokojowych kontyngentów.
Bynajmniej taki film z tamtego czasu oglądałem.
~~Stachu napisał(a):Ktoś napisał: ~~Stalowy Fasolnik napisał(a): Żołnierz dostaje rozkaz; strzec granicy za wszelką cenę. Każą mu strzelać do ludzi nielegalnie przekraczających granicę to będzie strzelał, każą mu nie przepuszczać przez granicę nikogo, nawet dzieci to nie przepuści.
Jak to nikogo , a tych co zapłacili to także nie przepuści ? daj tego filma z Bośni .
~~Stalowy Fasolnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Stachu napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Stalowy Fasolnik napisał(a): Żołnierz dostaje rozkaz; strzec granicy za wszelką cenę. Każą mu strzelać do ludzi nielegalnie przekraczających granicę to będzie strzelał, każą mu nie przepuszczać przez granicę nikogo, nawet dzieci to nie przepuści.
Jak to nikogo , a tych co zapłacili to także nie przepuści ? daj tego filma z Bośni .
Poszukam i Ci wstawię, niestety jest w języku niemieckim.
Dlaczego niestety skoro będzie widać dzieci rzucające granatami w wojska ONU.
~~Ha ha napisał(a): Info pisowska redakcja łachudry
~~Stalowy Fasolnik napisał(a): Żołnierz dostaje rozkaz; strzec granicy za wszelką cenę. Każą mu strzelać do ludzi nielegalnie przekraczających granicę to będzie strzelał, każą mu nie przepuszczać przez granicę nikogo, nawet dzieci to nie przepuści.