~~taka prawda napisał(a):Ktoś napisał: ~~Stalowy Fasolnik napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Stachu napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Stalowy Fasolnik napisał(a): Żołnierz dostaje rozkaz; strzec granicy za wszelką cenę. Każą mu strzelać do ludzi nielegalnie przekraczających granicę to będzie strzelał, każą mu nie przepuszczać przez granicę nikogo, nawet dzieci to nie przepuści.
W Bośni nawet dzieci rzucały granatami do żołnierzy pokojowych kontyngentów.
Bynajmniej taki film z tamtego czasu oglądałem.
Jak to nikogo , a tych co zapłacili to także nie przepuści ? daj tego filma z Bośni .
Poszukam i Ci wstawię, niestety jest w języku niemieckim.
Dlaczego niestety skoro będzie widać dzieci rzucające granatami w wojska ONU.
Ok. trochę przesadziłem: To były wspomnienia żołnierza z jakiegoś innego zajścia.
To był ten film.
&t=26s
~~Blond Gazania napisał(a): Moim zdaniem pogranicznicy powinni rzucić papierami i iść do cywila a granicy niech bronią wszyscy ci którzy ich wyzywają i kalaja w błocie ich dobrą pracę dobre imię i plamią polski mundur.
~~Stalowy Fasolnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~taka prawda napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Stalowy Fasolnik napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Stachu napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Stalowy Fasolnik napisał(a): Żołnierz dostaje rozkaz; strzec granicy za wszelką cenę. Każą mu strzelać do ludzi nielegalnie przekraczających granicę to będzie strzelał, każą mu nie przepuszczać przez granicę nikogo, nawet dzieci to nie przepuści.
W Bośni nawet dzieci rzucały granatami do żołnierzy pokojowych kontyngentów.
Bynajmniej taki film z tamtego czasu oglądałem.
Jak to nikogo , a tych co zapłacili to także nie przepuści ? daj tego filma z Bośni .
Poszukam i Ci wstawię, niestety jest w języku niemieckim.
Dlaczego niestety skoro będzie widać dzieci rzucające granatami w wojska ONU.
Ok. trochę przesadziłem: To były wspomnienia żołnierza z jakiegoś innego zajścia.
To był ten film.
&t=26s
Wiedziałem ., + dla ciebie za słowa że trochę ........
~~Granatowoszary Wrzosiec napisał(a): nakręć mojżeszowa kobieto film o poruczniku armii czerwonej i prześlij do Watykanu
~~Butelkowy Tulipan napisał(a):Ktoś napisał: ~~Blond Gazania napisał(a): Moim zdaniem pogranicznicy powinni rzucić papierami i iść do cywila a granicy niech bronią wszyscy ci którzy ich wyzywają i kalaja w błocie ich dobrą pracę dobre imię i plamią polski mundur.
myślę że przesadzasz....
to czy się ktokolwiek wypowiada pozytywnie czy negatywnie o ''polskim mundurze'' to sprawa indywidualna ...zresztą najczęściej kierują się nie filmem a polityką jaka im w danej chwili pasuje...
co do ''plucia ''na polski mundur ...już dawno go opluto i nadal się pluje tylko trzeba to chcieć widzieć ,poddać ocenie a wtedy ten film będzie przy tym ''małym miki''
film Holland to nie jest coś w typie ''ranczo'' czy ''tata a Marcin powiedział'' a jeśli ktoś uważa że to ''paszkwil'' to może zostać w domu i oglądać ''familiadę''
wracając do filmu...pamiętacie Smoleńsk? ...pamiętacie całe klasy wyciągane na seanse by tylko sztucznie podbić ''oglądalność''?
a dzisiaj wręcz odwrotnie...zabrania się iść na ten film nie tylko klasom ale i szkołom...
pamiętacie mickiewiczowskie Dziady i niedawne reakcje na to kogoś kto śmie się nazywać ministrem sztuki ?
pamiętacie tego przygłupa Glińskiego co to zawzięcie krytykował książkę Tokarczuk ale przyznał że książki nie czytał ?
dzisiaj myślę że wielu z was filmu nie widziało ale partia każe wam krytykować i wy jak bezwolne pajacyki podskakujecie bo ktoś tam pociąga za sznurek...;D