oprych napisał(a): Faktycznie gdy rządziło PO straszyli PiSem, ale to co zrobił PiS w dzieleniu Polaków (gorszy sort) to PO-paprańcy nawet do pięt im nie dorastają.
Masz swoje zdanie w tym temacie ja swoje , nie wiem ile pamiętasz z czasów rządu PO i telewizyjnych audycji z tamtego czasu , Jaruzelski chwalił Lisa , Lis w swoim programie urządził urodziny Tuska a za czasów rządów PO pochowano przestępcę Jaruzelskiego z najwyższymi honorami na koszt podatników na alei zasłużonych na Powązkach .
Dopisane 29.10.2023r. o godz. 16:19:
PanM napisał(a): Lucjanie - mnie interesuje związek Solidarność z okresu gdy ja go popierałem. Nie powiem nie ufałem bezgranicznie ale wspierałem też czynami. Czynami a z jednego z nich tego 14 grudnia się naśmiewałeś.
Potem związek popłynął swoim nurtem. Nurtem nijak nie przystającym do transformacji ustrojowej i zmierzaniu ku kapitalizmowi. Wybrali prostacki socjal i kościelną kruchtę.
Przemku mnie nie interesuje Solidarność robotników po 1989 od kiedy przestałem być jej członkiem , jest taka jaką w danym okresie chcą mieć jej członkowie .
Pytanie było inne , unikasz odpowiedzi ? , powtórzę gdzie teraz są czołowi przedstawiciele rządu AWS - Buzek i Lewandowski .
Dopisane 29.10.2023r. o godz. 16:21:
oprych napisał(a): A co do tytułu tego tematu "Viktoria!!!!! Polska wygrała!!!!".
Niemcy wygrali , wygrała Unia Europejska , wygrał Łukaszenka , ci pieją z zachwytu nad mądrością wyborców totalnej opozycji .
Dopisane 29.10.2023r. o godz. 16:24:
PanM napisał(a): Potem związek popłynął swoim nurtem. Nurtem nijak nie przystającym do transformacji ustrojowej i zmierzaniu ku kapitalizmowi.
Związki Zawodowe powstały w obronie lodzi pracy przeciwko wyzyskowi przez kapitalistów .