M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: oprych napisał(a): Faktycznie gdy rządziło PO straszyli PiSem, ale to co zrobił PiS w dzieleniu Polaków (gorszy sort) to PO-paprańcy nawet do pięt im nie dorastają.
Masz swoje zdanie w tym temacie ja swoje , nie wiem ile pamiętasz z czasów rządu PO i telewizyjnych audycji z tamtego czasu , Jaruzelski chwalił Lisa , Lis w swoim programie urządził urodziny Tuska a za czasów rządów PO pochowano przestępcę Jaruzelskiego z najwyższymi honorami na koszt podatników na alei zasłużonych na Powązkach .
*********************************************************************************************************************************
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Jaruzelski
Nie kompromituj się Lucjanie . Ani Twoi potomkowie ani rodzina ani znajomi nie zasłużyli aby świecić za Ciebie oczyma.
Kilkanaście minut temu pisałeś do mnie abym nie zastępował sądów . A sam nazywasz byłego prezydenta przestępcom.
Wysłałem Ci link powyżej. Nikt nigdy nie widział i nie słyszał aby Jaruzelski został skazany .
Poza tym co mają pojedyncze zachowania lub demonstracje sympatii pojedynczego dziennikarza do polityka do zmasowanej furii TVP przeciw opozycji. Szczególnie przeciw Tuskowi . OPOZYCJI KTÓRĄ WASZ PREZES PRZY WTÓRZE NSZZ niezdarność nazywał " WROGAMI ". LUCJANIE , NIE OPOZYCJĄ , NE PRZECIWNIKAMI POLITYCZNYMI , NIE INNYMI ORGANIZACJAMI A WROGAMI. Sam chyba nie potrafił byś wymienić jednego przykładu wskazującego na wrogie działanie Tuska dla Polski.
Owszem tak jak każda władza mieli w doopie obywateli ale nigdy nie traktowali opozycji jako wrogów.
Dopiero Palikot jako pierwszy publicznie przestrzegał przed konsekwencjami dojścia do władzy PiS .
Przestrzegał i się nie pomylił. Gdyby Palikot zrealizował obietnice pierwszego i drugiego kongresu był by dzisiaj premierem a Polacy żyli by w normalnym kraju. / czytaj moje przypiski pod postami /. Niestety się zabawił i dał doopy.
I za to aby go obesr ało . Zmarnował jedyną szansę.
Dopisane 29.10.2023r. o godz. 16:34:
Lucjanie , po co w " PRAWYM I SPRAWIEDLIWYM PAŃSTWIE " związki zawodowe. Partia wystarcza.