~~Teo napisał(a): Piniędzy niema i nie będzie.
Takie będą najbliższe rządy bandy czworga -czytaj Rudego
~~Bolo napisał(a):Ktoś napisał: ~~Teo napisał(a): Piniędzy niema i nie będzie.
Do roboty śmierdzący leniu.
~~Teo napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bolo napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Teo napisał(a): Piniędzy niema i nie będzie.
Do roboty śmierdzący leniu.
Nie chodzi mi o mnie, ja mam pracę i płacę wszelkie należności dla naszego państwa.
Są ludzie których nikt nie chce do roboty, bo są np. starzy a rząd każe im pracować do 65 lat, mimo, że mają przepracowane po 30-40 lat i z jakiejś przyczyny znaleźli się na bruku. Podobnie młode małżeństwa z jednym lub dwójką dzieci. Dzisiaj biorą jakiekolwiek pieniądze, a za jakiś czas może okazać się, że pieniędzy dla nich nie będzie.
Dla ciebie koryciarzu zawsze się znajdą, mi zabiorą a tobie wypłacą.
Nie ma darmowych obiadów , albo do roboty albo nie jesz .
~~Uczep wielolistny napisał(a): Kiedyś rodzice wychowywali dzieci biorąc po dwadzieścia kilka złotych rodzinnego od państwa. Ale wystarczyło że ojciec pracował a kobieta zajmowała się domem i dziećmi. Kiedy przychodziły wakacje mogli jechać na wczasy zakładowe bo każdy zakład miał swój ośrodek wczasowy.
Jak jest dzisiaj ? Rozdawnictwo socjali pasożytom a na pracujących coraz to nowe podatki i obciążenia. Jakby tego było mało pracujemy na Ukraińców bo i tu statystyki nie kłamią . Na dziesięciu Ukraińców tylko czterech pracuje. A więc dla kogo Polska jest krajem dobrobytu?
oprych napisał(a): PiS miał 8 lat żeby to zmienić. Mógł wprowadzić emerytury stażowe.
Zawsze były młode małżeństwa i jakoś musiały se radzić, pracować itd.
Emerytom też dawali łapówki (13, 14). Jakby im na nich zależało podnieśli by im emerytury.