Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Umowa koalicyjna podpisana
~~Bolo niezalogowany
11 listopada 2023r. o 15:12
~~Teo napisał(a): Piniędzy niema i nie będzie.
Takie będą najbliższe rządy bandy czworga -czytaj Rudego

Do roboty śmierdzący leniu.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Teo niezalogowany
11 listopada 2023r. o 15:24
~~Bolo napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Teo napisał(a): Piniędzy niema i nie będzie.

Nie chodzi mi o mnie, ja mam pracę i płacę wszelkie należności dla naszego państwa.
Są ludzie których nikt nie chce do roboty, bo są np. starzy a rząd każe im pracować do 65 lat, mimo, że mają przepracowane po 30-40 lat i z jakiejś przyczyny znaleźli się na bruku. Podobnie młode małżeństwa z jednym lub dwójką dzieci. Dzisiaj biorą jakiekolwiek pieniądze, a za jakiś czas może okazać się, że pieniędzy dla nich nie będzie.
Dla ciebie koryciarzu zawsze się znajdą, mi zabiorą a tobie wypłacą.
~~Jurko61 aus Deutschland niezalogowany
11 listopada 2023r. o 15:37
~~Teo napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Bolo napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Teo napisał(a): Piniędzy niema i nie będzie.

Nie chodzi mi o mnie, ja mam pracę i płacę wszelkie należności dla naszego państwa.
Są ludzie których nikt nie chce do roboty, bo są np. starzy a rząd każe im pracować do 65 lat, mimo, że mają przepracowane po 30-40 lat i z jakiejś przyczyny znaleźli się na bruku. Podobnie młode małżeństwa z jednym lub dwójką dzieci. Dzisiaj biorą jakiekolwiek pieniądze, a za jakiś czas może okazać się, że pieniędzy dla nich nie będzie.
Dla ciebie koryciarzu zawsze się znajdą, mi zabiorą a tobie wypłacą.

Nie ma darmowych obiadów , albo do roboty albo nie jesz .
~~Uczep wielolistny niezalogowany
11 listopada 2023r. o 15:41
Kiedyś rodzice wychowywali dzieci biorąc po dwadzieścia kilka złotych rodzinnego od państwa. Ale wystarczyło że ojciec pracował a kobieta zajmowała się domem i dziećmi. Kiedy przychodziły wakacje mogli jechać na wczasy zakładowe bo każdy zakład miał swój ośrodek wczasowy.
Jak jest dzisiaj ? Rozdawnictwo socjali pasożytom a na pracujących coraz to nowe podatki i obciążenia. Jakby tego było mało pracujemy na Ukraińców bo i tu statystyki nie kłamią . Na dziesięciu Ukraińców tylko czterech pracuje. A więc dla kogo Polska jest krajem dobrobytu?
22745
oprych
11 listopada 2023r. o 15:42
PiS miał 8 lat żeby to zmienić. Mógł wprowadzić emerytury stażowe.
Zawsze były młode małżeństwa i jakoś musiały se radzić, pracować itd.
Emerytom też dawali łapówki (13, 14). Jakby im na nich zależało podnieśli by im emerytury.
~~Teo niezalogowany
11 listopada 2023r. o 15:43
Na tych darmowych obiadkach zarabiają tylko samorządowcy i ich kolesie. Obiady to tylko przykrywka do rozpisania budżetu.
Może ty ich nie jesz, ale twoi koledzy zjadają to co zostanie ze społecznego stołu.
~~prokurator Piotrowicz niezalogowany
11 listopada 2023r. o 15:44
~~Uczep wielolistny napisał(a): Kiedyś rodzice wychowywali dzieci biorąc po dwadzieścia kilka złotych rodzinnego od państwa. Ale wystarczyło że ojciec pracował a kobieta zajmowała się domem i dziećmi. Kiedy przychodziły wakacje mogli jechać na wczasy zakładowe bo każdy zakład miał swój ośrodek wczasowy.
Jak jest dzisiaj ? Rozdawnictwo socjali pasożytom a na pracujących coraz to nowe podatki i obciążenia. Jakby tego było mało pracujemy na Ukraińców bo i tu statystyki nie kłamią . Na dziesięciu Ukraińców tylko czterech pracuje. A więc dla kogo Polska jest krajem dobrobytu?

78 proc. Ukraińców przebywających w Polsce pracuje.
~~Emeryt niezalogowany
11 listopada 2023r. o 15:58
oprych napisał(a): PiS miał 8 lat żeby to zmienić. Mógł wprowadzić emerytury stażowe.
Zawsze były młode małżeństwa i jakoś musiały se radzić, pracować itd.
Emerytom też dawali łapówki (13, 14). Jakby im na nich zależało podnieśli by im emerytury.

Co ty za bzdury opowiadasz człowieku przez ostatnie trzy lata moja emerytura wzrosła o 40 procent.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.