~~Czarnobrązowy Lilak napisał(a):. I dobrze jedna decyzją rozbić 2 parafie jak jest pedał to wywalić go całkiem z kościoła a potem się dziwić że ludzie mają o ksiedzachbopunie jakie mają , i z takich rąk mam przyjąć komunię czy spowiadać się . Masakra a wegliniec to jakieś sanatorium ,,? Może i zadupie ale ludzie się są dziwny czlowiek mi . Ty kokosów nie nakręci chyba że lasy sprzeda .Ktoś napisał: ~~Fioletowoczarna Dynia napisał(a): Jarosiewicz też ma za uszami i to sporo to ludzie się zebrali żeby go stąd wyrzucić teraz będzie tam gorszyl i wyzywał
W poniedziałek kobiety i rada parafialna z Węglińca jadą do Legnickiej Kurii żeby bronić obecnego proboszcza .
Zastosowana autokorekta
~~Marzena napisał(a): Spowiedź wymyślono w Xlll wieku. Po co , wiadomo.
~~bzyk napisał(a): Spowiedź była od początku chrześcijaństwa. Wystarczy poczytać Nowy Testament, żeby to wiedzieć.
~~Szafirowa Mina napisał(a):Ktoś napisał: ~~bzyk napisał(a): Spowiedź była od początku chrześcijaństwa. Wystarczy poczytać Nowy Testament, żeby to wiedzieć.
Tak, tak, jest przecież napisane, jak sobie konfesjonał wystrugali i się wzajemnie spowiadali :-)
~~Siwy Rokitnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Szafirowa Mina napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~bzyk napisał(a): Spowiedź była od początku chrześcijaństwa. Wystarczy poczytać Nowy Testament, żeby to wiedzieć.
Tak, tak, jest przecież napisane, jak sobie konfesjonał wystrugali i się wzajemnie spowiadali :-)
Martwią mnie takie wypowiedzi "internetowych mędrców". Czy naprawdę tak źle jest ze społeczeństwem?
a może masz coś więcej do napisania poza martwieniem się i troską, a nie nic więcej nie powiesz, bo w nauczaniu Jezusa nie ma słowa o spowiedzi usznej, a jej dzisiejszy kształt to jak już ktoś napisał XIII w.