M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: PanM napisał(a): Oglądam ostatnio sporo TV Republika aby mieć samodzielne zdanie na temat przekazywanych tam informacji . To co się leje w Republice to nieustający hardkorowy atak na koalicję.
Rozumiem , atak na koalicję , koalicję która realizuje swój program ***** *** jest zabroniony -zlikwidować TV Republika .
Przemku ja oglądałem przez osiem lat TVP , zapraszani byli przedstawiciele wszystkich opcji politycznych , ci z PO i tylko oni uciekali ze studia nie mając nic do powiedzenia poza atakowaniem dziennikarzy , po ucieczkach nawoływali do bojkotu TVP .
Już Tobie raz napisałem , zachowywali się jak Janusz na ostatnim naszym spotkaniu , krytyka gospodarza i tego co na stole .
PanM napisał(a): Ale z przekazu TV Republika można wyciągnąć tylko jeden wniosek -- " PiS jako jedyny ma racje . Wszyscy pozostali to bandyci , złodzieje , kłamcy , oszuści. Że wybory zamanipulowane a wyborcy niedorośli i niemądrzy.
PanM napisał(a): Po pierwsze proszę nie nawiązuj kolejny raz do tego co miało miejsce w moim domu
PanM napisał(a): Nie interesuje Cię że ktoś jest ateistą.
PanM napisał(a): Bo Ty i Twój brat i my mieszkamy w Unii.
PanM napisał(a): M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~powtórzę , popieram wypowiedź Pietrzaka w stu procentach , dokopał Niemcom tak jak im się należy .
*******************************************************************************************************************************
Niemcy anno domini 2024 to nasz sojusznik czy śmiertelny wróg ?
Dopisane 07.01.2024r. o godz. 16:42:Ktoś napisał: ~~Jurek napisał(a):
Jurku -- KOALICJA
To nie jest jakiś wymysł polityków. To decyzja wyborców. Jedni sa za PiS , inni za Po , inni za POLSKA 2050 , PSL , LSD itp.
Raz jeszcze WOLA I GŁOSY WYBORCÓW. A oni to ludzie . Twoi sąsiedzi i wszyscy których widzisz lub nie.
Przemku czy dobrze zrozumiałem wpis twój………?
KOALICJĘ ………
stworzyli wyborcy …?
czy może odwrotnie politycy utworzyli a suweren uznał ……??
*******************************************************************************************************************************
Nie zmuszaj mnie aby myślał że masz problemy z logiką.Bez SUWERENA /WYBORCY / nie ma ani koalicji ani opozycji. Najpierw ktoś musi rzucić propozycję i szukać poparcia . Najpierw lokalnie a potem jak się uda na skalę makro.
Masz siłę przebicia to musisz suwerenowi położyć coś na stół.
8 lat temu PiS położył 500 + .Ludzie to łyknęli .Potem za podatki podatnika przekupywali ich do teraz.
Przemku czyli spotkaliśmy się w tym punkcie nazywanym logiką …
napisałem wyżej obiecali suwerenowi i dlatego teraz rządzą jako koalicja
tylko czy była to tylko kiełbasa wyborcza …?
jeżeli 500+ uważasz za przekupstwo …
to jak nazwać za pieniądze podatnika Kindergeld…
to jak nazwać osoby które za pieniądze podatnika chociaż mają pięcioletni zakaz pracy żyje jak pączek w maśle …
to jak to nazwać wprowadzenie państwa w patową pozycję praworządności …
kierujesz się bardzo często polityką Unii Europejskiej , czyli jest nieomylna …?
zapytam wprost Przemku kiedy ostatni raz odwiedziłeś Niemcy
M21W2 napisał(a): ja faceciku z móżdżkiem pierwotniaka- nie wiem czy to zrozumiesz co to oznacza- zazwyczaj unikam agresji nawet jeśli może być ona tylko słowna...
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: PanM
Nie pisz za mnie , ja mieszkam w Polsce leżącej w Europie .
gdzie ty byś mieszkał chłopie gdyby nie Wałęsa i Kwaśniewski z Millerem?....;D
domyślam się że w twojej ''polsze'' na wzór tej szalonego atosia macjarewicza...;D
byłbyś sobie pomieszkiwał nadal w jakimś popegieerowskim folwarczku a twoje Ocice zamiast chodniczków i asfaltowej ulicy nadal by tonęły w kurzu wzniecanym przez twoją furmankę...;D
rozumiesz różnice ...pomiędzy tamtą Polską a obecną?