Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Publiczna TVP

~~Jurek niezalogowany
7 stycznia 2024r. o 16:04
Spróbuję Przemku na spokojnie wytłumaczyć ten wpis z mojej strony …
jeżeli zakwestionujesz z uzasadnieniem …?
chętnie przeczytam.

(Nie wierzę w to co tu widzę .
Jurku / jeśli to Ty / . Ten wpis to swoista kompromitacja. Czy w Niemczech rządzi niepodzielnie jedna partia ?)
1. Stanowcze Nie …
Lecz po wyborach tworzenie rządu w obojętnie jakiej formie otrzymuje partia która
wygrała bezprecedensowo ……
Czy PiS przegrał …?
Więc dlatego w Niemczech po ostatnich wyborach tworzono rząd dosłownie pół roku
by nie był mniejszościowy …?
i żaden Niemiec z taką frustracją nie atakował odchodzący rząd Angeli Merkel
mieszając go z błotem .…
Wysłałem ci na Messengera ciekawe zjawisko które jutro sparaliżuje Hamburg i okolice
przetłumacz sobie może trochę zdobędziesz dystans do tych koalicyjnych i ich zamiarów.

(System większościowy to w demokracjach parlamentarnych sztandarowy sposób dochodzenia do władzy.)
2. W pełni się zgadzam , z jednym ale…?
czy system większościowy wszystkie obiecane posunięcia przedwyborcze suwerenowi
spełni …?
Czy była to tylko tzw kiełbasa wyborcza ………?

(Problem tkwi w dogadaniu się koalicjantów . W umiejętności zrezygnowania z wszystkich swoich postulatów i ustąpienia koalicjantom.
Umiejętności KOMPROMISU Jurku.)
3. Jeżeli poszli na taki kompromis ( co już sam widzisz idzie pod górkę )
nie pozostaje nic jak zaakceptować i czekać na wydarzenia …

(Zatem PiS który zdobył najwięcej głosów jako pojedyncza partia miał największe szanse na utworzenie koalicji a zatem i rządu.
Pytam . Dlaczego nie stworzył takiej koalicji ? Dlaczego przed wyborami nie negocjował z nikim alternatywnej opcji )
4. Nie stworzyli ponieważ rzeczywistość pokazała inaczej jak oczekiwali
wierząc do końca że się powiedzie …
Nadzieja umiera ostatnia …….!

a teraz Przemku zaprzecz wynikom komisji wyborczej …
pomijając kto rządzi , tak bezstronnie ……
bez wywodów co chciał suweren …
tak zwykle po ludzku wynik zaakceptuj.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Mlecznoróżowy Fiołek niezalogowany
7 stycznia 2024r. o 16:08
cienki boluś z ciebie ...cieniutki....o taki....

-------------------------- ;D
i przestań tu pieprzyć jakieś kolejne swoje brednie o tym jak to ty coś tam poddałeś ''analizie''...;D
bo co zrobisz jak zapytam jak to zrobiłeś i jakie wnioski z tej ''analizy'' wyciągnąłeś?

ty nawet nie potrafisz zanalizować swojego postępowania stąd nadal brniesz w te swoje brednie błądząc w ''ostrych oparach mgły'' ....absurdu....;D
14240
M21W2
7 stycznia 2024r. o 16:17
~~Mlecznoróżowy Fiołek napisał(a): cienki boluś z ciebie ...cieniutki....o taki....

-------------------------- ;D
i przestań tu pieprzyć jakieś kolejne swoje brednie o tym jak to ty coś tam poddałeś ''analizie''...;D
bo co zrobisz jak zapytam jak to zrobiłeś i jakie wnioski z tej ''analizy'' wyciągnąłeś?

ty nawet nie potrafisz zanalizować swojego postępowania stąd nadal brniesz w te swoje brednie błądząc w ''ostrych oparach mgły'' ....absurdu....;D

Twoich sloganów nie analizuję bo i po co , wiem czego potrzebujesz twojej karmy - pyskówek .
Były czasy że myślałem że jesteś kompanem do twardych męskich dyskusji , teraz wiem że się pomyliłem , jesteś płaczącym i stękającym miękiszonem .
11445
PanM
7 stycznia 2024r. o 16:23
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Marchewkowa Szarotka napisał(a): Faktycznie jak pis przejął TVP to pokazywali samą prawdę 100 razy było wymieniane Fir Dojczland . i podczas WOŚP były bezpośrednie transmisje z przebiegu imprez masowych w całej Polsce .

Wiesz co to jest pluralizm medialny , myślę że nie , w skrócie , chcesz Owsiaka masz TVN , ja nie chcę mam TVP , wolność wyboru .
Chcesz słuchać Olejnik masz TVN , ja wolę Rachonia miałem TVP , teraz Ty masz TVN i TVN Tusk bis.

Pluralizm medialny polega na tym że --w obszarze jednej stacji odbiorca dostaje informacje lub wypowiedzi z różnych stron sceny politycznej.
Do tego ma zmierzać nowa TVP.
Oglądam ostatnio sporo TV Republika aby mieć samodzielne zdanie na temat przekazywanych tam informacji . To co się leje w Republice to nieustający hardkorowy atak na koalicję.
Średnio obiektywny jest Polsat z lekkim zabarwieniem na PiS.I tam w każdym programie publicystycznym są przedstawiciele wszystkich partii oraz biura prezydenta. Tam nikt nie gryzie się w język. Mas Lucjanie obiektywizm. Ale Ty chciałbyś aby za podatki wszystkich Polaków z ekranu lała się taka nachalna szczujnia na opozycje jak w Republice.
Polsat mówi o wszystkim i o KPO , i o Unii i o skazanych posłach . Wszystkie strony w sądach. Każdy ma szanse sam wyciągnąć wnioski.
Ale z przekazu TV Republika można wyciągnąć tylko jeden wniosek -- " PiS jako jedyny ma racje . Wszyscy pozostali to bandyci , złodzieje , kłamcy , oszuści. Że wybory zamanipulowane a wyborcy niedorośli i niemądrzy.
Już dawno Lucjanie zrozumiałem filozofię Twoją i takich jak Ty. Ty nie słuchasz głosu innych ludzi. Ciebie nie interesuje że ktoś nie jest za PiS . Nie interesuje Cię że ktoś jest ateistą. Nie interesuje Cię że ktoś jest lewicowcem albo liberałem. Masz pogardę do ludzi LGTB , Żądasz aby wszyscy utrzymywali media które spełniają tylko Twoje oczekiwania. Mówisz że NSZZ bronią interesu robotnika a to po prostu zbrojne skrajnie reakcyjne ramię PiS .
Protesty pod TV to akt desperacji nie mający uzasadnienia i argumentów -- to Lucjanie jak nazwa wskazuje Telewizja Publiczna , nie Telewizja PiS. To media utrzymywane przez podatników a nie przez partyjne koterie .
Chcesz Olejnik masz TVN , chcesz Rachonia masz Republikę . Chcesz spokoju masz TVP . To Lucjanie wolność wyboru.
Nie chcesz Unii , to przyznaję szokujące. Bo Ty i Twój brat i my mieszkamy w Unii.
Unia to wspólnota . Wspólne interesy i wspólne obowiązki. Wspólne traktaty i wspólne cele. Wolny rynek pracy i swoboda przemieszczania się. Swoboda inwestowania , otwierania działalności gospodarczej i kupowania nieruchomości. Wspóna mocna waluta ,
Powinna być też wspólna armia i wspólny przemysł zbrojeniowy.

Dopisane 07.01.2024r. o godz. 16:21:

Jurku -- KOALICJA
To nie jest jakiś wymysł polityków. To decyzja wyborców. Jedni sa za PiS , inni za Po , inni za POLSKA 2050 , PSL , LSD itp.
Raz jeszcze WOLA I GŁOSY WYBORCÓW. A oni to ludzie . Twoi sąsiedzi i wszyscy których widzisz lub nie.

Dopisane 07.01.2024r. o godz. 16:23:

Czy kompromis koalicyjny jest lepszy niż poddanie się i oddanie władzy przeciwnikom.?
A nawet wtedy gdyby oddać im władzę to kto by głosował za ich postulatami ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
14240
M21W2
7 stycznia 2024r. o 16:27
~~Mlecznoróżowy Fiołek napisał(a): bo co zrobisz jak zapytam jak to zrobiłeś i jakie wnioski z tej ''analizy'' wyciągnąłeś?

Nie doczytałeś , powtórzę , popieram wypowiedź Pietrzaka w stu procentach , dokopał Niemcom tak jak im się należy .
Wiem że nie odpowiesz , ale spytam , czy to oni mają decydować o tym gdzie budować obozy dla uchodźców , to nie uchodźcy są winni że ich przyjęła Merkel i pozostali niby postępowi przywódcy europejscy a teraz jak własne śmieci ( te prawdziwe , nie mylić z uchodźcami ) chcą wysłać do Polski .
~~Jurek niezalogowany
7 stycznia 2024r. o 16:35

Jurku -- KOALICJA
To nie jest jakiś wymysł polityków. To decyzja wyborców. Jedni sa za PiS , inni za Po , inni za POLSKA 2050 , PSL , LSD itp.
Raz jeszcze WOLA I GŁOSY WYBORCÓW. A oni to ludzie . Twoi sąsiedzi i wszyscy których widzisz lub nie.
Przemku czy dobrze zrozumiałem wpis twój………?
KOALICJĘ ………
stworzyli wyborcy …?
czy może odwrotnie politycy utworzyli a suweren uznał ……??
11445
PanM
7 stycznia 2024r. o 16:42
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~powtórzę , popieram wypowiedź Pietrzaka w stu procentach , dokopał Niemcom tak jak im się należy .

*******************************************************************************************************************************
Niemcy anno domini 2024 to nasz sojusznik czy śmiertelny wróg ?

Dopisane 07.01.2024r. o godz. 16:42:

~~Jurek napisał(a):
Jurku -- KOALICJA
Przemku czy dobrze zrozumiałem wpis twój………?
KOALICJĘ ………
stworzyli wyborcy …?
czy może odwrotnie politycy utworzyli a suweren uznał ……??

*******************************************************************************************************************************
Nie zmuszaj mnie aby myślał że masz problemy z logiką.Bez SUWERENA /WYBORCY / nie ma ani koalicji ani opozycji. Najpierw ktoś musi rzucić propozycję i szukać poparcia . Najpierw lokalnie a potem jak się uda na skalę makro.
Masz siłę przebicia to musisz suwerenowi położyć coś na stół.
8 lat temu PiS położył 500 + .Ludzie to łyknęli .Potem za podatki podatnika przekupywali ich do teraz.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
14240
M21W2
7 stycznia 2024r. o 16:43
PanM napisał(a): Oglądam ostatnio sporo TV Republika aby mieć samodzielne zdanie na temat przekazywanych tam informacji . To co się leje w Republice to nieustający hardkorowy atak na koalicję.

Rozumiem , atak na koalicję , koalicję która realizuje swój program ***** *** jest zabroniony -zlikwidować TV Republika .
Przemku ja oglądałem przez osiem lat TVP , zapraszani byli przedstawiciele wszystkich opcji politycznych , ci z PO i tylko oni uciekali ze studia nie mając nic do powiedzenia poza atakowaniem dziennikarzy , po ucieczkach nawoływali do bojkotu TVP .
Już Tobie raz napisałem , zachowywali się jak Janusz na ostatnim naszym spotkaniu , krytyka gospodarza i tego co na stole .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.