Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Publiczna TVP

~~Jurko niezalogowany
12 stycznia 2024r. o 13:28
~~Konwalia ogrodowa napisał(a): ~~Jurek napisał(a): PanM napisał(a): Publiczna TV ulega przekształceniu z domu publicznego i menelskiej meliny w kółko parafialne. Grzeczność aż w oczy kuje .
Ale z dwojga złego lesze to niż to co było.
Aktorzy TVP-INFO przenieśli się do amatorskiego teatrzyku Republika.Ciekawy jak się potoczą ich losy. Czy na dłuższą metę hojność widza wykaże determinację i utrzyma tłuste koty . Czy tak jak Stocznia Gdańska zejdzie w biedzie i zapomnieniu.
Teraz fundatorzy mają dylemat . Czy ojciec Tadeusz , czy parafia , a może TV Republika ?.Dopisane 11.01.2024r. o godz. 23:18:" Sławny Polski bard " Jan Pietrzak całą " karierę " podłączony był do państwowego portfela . Powód banalny.
Nie był chętnych na bilety. Nawet darmowy wstęp nigdy nie wypełnał małej salki widzów.

Przemku jest ci to bardzo potrzebne …?
Przynosi ci to ulgę ..?
Czy powoli chcesz wejść w buty …?
wichrzyciela forumowego …?
on to potrzebuje , a ty….?
w takiej formie nigdy nie zrobisz kroku
ku poprawie odnoszenia i szanowania się
obywateli…
Przykre lecz prawdziwe ….?
Napędzanie koła nienawiści …?
wystarczy że na górze się tną
a prawda zawsze gdzieś po środku ..!
Przemek rano w Polsacie zadał pytanie dziennikarz jednemu z prawników czy Bodnar podejmie decyzję o natychmiastowym uwolnieniu tych dwóch nieszczęśników
prawnik odpowiedział są procedury
które muszą przeprowadzić , i może to potrwać do pół roku …?
między innymi muszą przeprowadzić wywiad z zakładem karnym w którym jest osadzony
jak zachowywał się skazany podczas pobytu…
Takie jest prawo …
A co za tym stoi sam osądzić możesz..
Taki mamy klimat…

A konkretnie kogo masz tu za forumowego wichrzyciela? Bo ja widzę tu jednego a konkretnie twojego brata Lucjana? A ty sam kim tu jesteś? Kim sam jesteś skoro sam tu straszysz że ktoś tam pozna cię z innej strony? Czyli jakiej?

Janusz z tej bardziej przyjaznej, nie straszę tylko pomogę wam w powrocie do normalności , bo was zapakowała ta TVN24
prawdą , że dzisiaj brat brata nienawidzi , a już nie wspomnę o sąsiedzkim grillu w weekend , jesteś ty , ja , i reszta tylko narzędziem dla rządzących , oni zajadają ostrygi/kawior a ty pracujesz na to ,
nazywaliście rozdawnictwem 500+ i 13,14 dla emerytów, a teraz za Tuska jak to nazwiecie
800+ 13,14 przecież to co było raz dane nie będzie odebrane , czy jestem w błędzie …??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Złotawy Cis niezalogowany
12 stycznia 2024r. o 13:43
,,prawdą , że dzisiaj brat brata nienawidzi , a już nie wspomnę o sąsiedzkim grillu w weekend ''

PiSzesz malinowy o swojej rodzinie , nie we wszystkich jest tak , rodzinnie jak u was.
~~TVP info niezalogowany
12 stycznia 2024r. o 13:48
~~Jurko napisał(a): ~~Konwalia ogrodowa napisał(a): ~~Jurek napisał(a): PanM napisał(a): Publiczna TV ulega przekształceniu z domu publicznego i menelskiej meliny w kółko parafialne. Grzeczność aż w oczy kuje .
Ale z dwojga złego lesze to niż to co było.
Aktorzy TVP-INFO przenieśli się do amatorskiego teatrzyku Republika.Ciekawy jak się potoczą ich losy. Czy na dłuższą metę hojność widza wykaże determinację i utrzyma tłuste koty . Czy tak jak Stocznia Gdańska zejdzie w biedzie i zapomnieniu.
Teraz fundatorzy mają dylemat . Czy ojciec Tadeusz , czy parafia , a może TV Republika ?.Dopisane 11.01.2024r. o godz. 23:18:" Sławny Polski bard " Jan Pietrzak całą " karierę " podłączony był do państwowego portfela . Powód banalny.
Nie był chętnych na bilety. Nawet darmowy wstęp nigdy nie wypełnał małej salki widzów.

Przemku jest ci to bardzo potrzebne …?
Przynosi ci to ulgę ..?
Czy powoli chcesz wejść w buty …?
wichrzyciela forumowego …?
on to potrzebuje , a ty….?
w takiej formie nigdy nie zrobisz kroku
ku poprawie odnoszenia i szanowania się
obywateli…
Przykre lecz prawdziwe ….?
Napędzanie koła nienawiści …?
wystarczy że na górze się tną
a prawda zawsze gdzieś po środku ..!
Przemek rano w Polsacie zadał pytanie dziennikarz jednemu z prawników czy Bodnar podejmie decyzję o natychmiastowym uwolnieniu tych dwóch nieszczęśników
prawnik odpowiedział są procedury
które muszą przeprowadzić , i może to potrwać do pół roku …?
między innymi muszą przeprowadzić wywiad z zakładem karnym w którym jest osadzony
jak zachowywał się skazany podczas pobytu…
Takie jest prawo …
A co za tym stoi sam osądzić możesz..
Taki mamy klimat…

A konkretnie kogo masz tu za forumowego wichrzyciela? Bo ja widzę tu jednego a konkretnie twojego brata Lucjana? A ty sam kim tu jesteś? Kim sam jesteś skoro sam tu straszysz że ktoś tam pozna cię z innej strony? Czyli jakiej?

Janusz z tej bardziej przyjaznej, nie straszę tylko pomogę wam w powrocie do normalności , bo was zapakowała ta TVN24
prawdą , że dzisiaj brat brata nienawidzi , a już nie wspomnę o sąsiedzkim grillu w weekend , jesteś ty , ja , i reszta tylko narzędziem dla rządzących , oni zajadają ostrygi/kawior a ty pracujesz na to ,
nazywaliście rozdawnictwem 500+ i 13,14 dla emerytów, a teraz za Tuska jak to nazwiecie
800+ 13,14 przecież to co było raz dane nie będzie odebrane , czy jestem w błędzie …??
Sam potwierdzasz jaką jesteś łachudrą bo nienawidzisz swojego brata który chodził w koszulce z 8 gwiazdkami ,ale Lucuś to już twój idol .
~~Błękitnoszary Nachyłek niezalogowany
12 stycznia 2024r. o 13:53
~~Jurko napisał(a): ~

*********************************************************************************************************************************
Tak Jurku jesteś w błędzie.
Wybory skończyły się 15 października a prezydent przedłużył PiS owi kadencję do 13 grudnia.A więc dwa miesiące bez sensu. Pozostawiono nowemu rządowi tak mało czasu na rozeznanie się w stanie finansów państwa aby zmusić nowy rząd do przyjęcia budżetu ustanowionego przez PiS.
PiS który rozdawnictwem kupił sobie sporo elektoratu. Nie możesz zaprzeczyć że aby władza mogła komuś dać najpierw musi innym zabrać. Pytanie komu zabiera ?
Powiem otwarcie . Ludzie nigdy nie odrzucą daru nawet gdy wiedzą że został ukradziony innym. Byle ktoś za nich wziął grzechy na siebie. Państwo okrada , większość bierze sobie a resztki rozdaje naiwnym.
Dwa razy Ci pisałem że oglądam Polsat / oraz inne dla wiedzy/ a Ty ponownie wmawiasz że sycimy się propagandą TVN.
Mimo że TVN nie jest nawet w 5 % tak agresywna wobec przeciwników jak Republika.
Na koniec najważniejsze Sam sobie odpowiedz na kilka pytań.
1/ Były wybory ?
2/ Wygrała koalicja ?
3/ Jest przy władzy niemal miesiąc ?
4/Czy legalna władza ma prawo zaprezentować swój punkt widzenia na rządzenie ?
5/Czy w Polskim sądownictwie jest jednoznaczność. Zgodność z regułami prawa Unii ?
6/Czy nowa władza ma obowiązek utrzymywać i opłacać publiczną telewizję która jest tubą propagandową opozycji ?
7/ Czy prezydent RP jest prezydentem i reprezentantem wszystkich Polaków czy jest prezydentem PiS ?
8/ Czy słyszałeś z ust koalicji aby o innych Polakach mówiono wrogowie ?
9/ Czy potrafisz zaakceptować fakt że inne poglądy ludzi to nie wrogość a wolność przekonań ?
10/ Czy dopuszczasz do siebie że nie wszyscy s katolikami i nie wszyscy chcą utrzymywać kościoły ?

11445
PanM
12 stycznia 2024r. o 14:28
Tak Jurku jesteś w błędzie.
Wybory skończyły się 15 października a prezydent przedłużył PiS owi kadencję do 13 grudnia.A więc dwa miesiące bez sensu. Pozostawiono nowemu rządowi tak mało czasu na rozeznanie się w stanie finansów państwa aby zmusić nowy rząd do przyjęcia budżetu ustanowionego przez PiS.
PiS który rozdawnictwem kupił sobie sporo elektoratu. Nie możesz zaprzeczyć że aby władza mogła komuś dać najpierw musi innym zabrać. Pytanie komu zabiera ?
Powiem otwarcie . Ludzie nigdy nie odrzucą daru nawet gdy wiedzą że został ukradziony innym. Byle ktoś za nich wziął grzechy na siebie. Państwo okrada , większość bierze sobie a resztki rozdaje naiwnym.
Dwa razy Ci pisałem że oglądam Polsat / oraz inne dla wiedzy/ a Ty ponownie wmawiasz że sycimy się propagandą TVN.
Mimo że TVN nie jest nawet w 5 % tak agresywna wobec przeciwników jak Republika.
Na koniec najważniejsze Sam sobie odpowiedz na kilka pytań.
1/ Były wybory ?
2/ Wygrała koalicja ?
3/ Jest przy władzy niemal miesiąc ?
4/Czy legalna władza ma prawo zaprezentować swój punkt widzenia na rządzenie ?
5/Czy w Polskim sądownictwie jest jednoznaczność. Zgodność z regułami prawa Unii ?
6/Czy nowa władza ma obowiązek utrzymywać i opłacać publiczną telewizję która jest tubą propagandową opozycji ?
7/ Czy prezydent RP jest prezydentem i reprezentantem wszystkich Polaków czy jest prezydentem PiS ?
8/ Czy słyszałeś z ust koalicji aby o innych Polakach mówiono wrogowie ?
9/ Czy potrafisz zaakceptować fakt że inne poglądy ludzi to nie wrogość a wolność przekonań ?
10/ Czy dopuszczasz do siebie że nie wszyscy s katolikami i nie wszyscy chcą utrzymywać kościoły ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Liliowoniebieski Goździk niezalogowany
12 stycznia 2024r. o 14:39
korzystając z chwili czasu...
bardzo lubię czytać komentarze kogoś kto w tak prosty sposób burzy spokój ducha Jurka pisząc o ''malinowym nosie'' czy słynnych już tutaj ''zimowych sandałach'' ...i przyznaję że bawi mnie to kiedy widzę jak Jurek się gotuje...;D
a kiedy z jednym z wpisów widzę że Jurek nie straszy tylko w ten sposób chce w czymś pomagać bo mój uśmiech przypomina banana...;D

(za chwilkę reszta bo wpadł sąsiad :)
~~ha ha niezalogowany
12 stycznia 2024r. o 14:51
Tego Jurka to trzeba się bać bo on się czuje niczym Bruce Lee ,ja już myślałem udać się na treningi do Ryśka Tomczyka ale z takim siłaczem lepiej nie zadzierać ,
~~Liliowoniebieski Goździk niezalogowany
12 stycznia 2024r. o 15:04
no i zapowiedziana reszta...
po co ci Jurek to twoje wichrzycielstwo?...ten twój ''pierd'' był otwarcie ukierunkowany do mnie ale już do kolejnego postau się nie odniosłeś ...zresztą mnie to nie dziwi bo kiedy pisałeś tu o mowie nienawiści i zapytałem cię o to co i jak pisze twój brat też się nie odniosłeś...;D
powiedz mi po co sam robisz ''osobiste wycieczki '' zaczepiając mnie ale kiedy poruszany jesteś tu ty lub Lucjan to wrzeszczycie pod niebogłosy strasząc tymi waszymi ''kancelariami''? ...co zresztą też jest elementem zabawnym w kontekście tego jak sami tu się zachowaliście a czego mój osobisty ''ipeenek '' jest dowodem...;D
teraz jęczycie nad tymi dwoma kryminalistami a przecież będą następni...;D
i co? was ''prezy-dęt'' też będzie ich ''ułaskawiał'' ? ;D

możesz odpisywać ...zrobię sobie kawę i poczytam....;D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza