~~Jurek napisał(a): Nie mam potrzeby się tłumaczenia , nikt za mnie życia nie przeżyje , lecz jestem z rocznika gdzie szacunek miał znaczenie , nie podzieli mnie żadna wojenka partyjna ,
a moje zdanie nie zmienię co do osób
które kłamały , kłamią i będą kłamały
a takim jest co drugi polityk , a zwłaszcza Tusk
i nie ma to nic wspólnego z poparciem PiSu
wszyscy tylko nie on , do dzisiaj nie wytłumaczył mi nikt obrotu sprawy
„ już tłumaczyłem 153 razy nigdzie się nie wybieram a zwłaszcza do Brukseli ….
jak mu tak bardzo teraz zależy na pięknej
płynącej miodem i mlekiem Polsce …
to dlaczego pokarał Polaków ośmioletnimi
rządami PiS , które tak zdewastowały Polskę
że aż zagłosowałem na PiS …
**********************************************************************************************************************
Tak się składa że Polską nie powinien rządzić i decydować o wszystkim " Ein wiesz kto ". Polska to ponad wszystko Polacy.
Ostatnie osiem lat były skrajnym niechlubnym przykładem uwłaszczenia się zwycięskiej politycznej koterii na całym publicznym majątku. Nie ma takiego obszaru w polityce , gospodarce , stosunkach zewnętrznych i wewnętrznych aby nie zostawili po sobie szamba. / Górnicy w kopalniach nie mają opłaconego ZUS za ostatni kwartał /
Polska to 38 milionów Polaków tu i śmiem twierdzić drugie tyle na emigracji. Bywałem wiele w świecie ale nigdy nie trafiłem na miejsce bez Polaków.
My Polacy mamy taką a nie inną ordynację wyborczą ./ nomen omen ściągniętą żywcem z Radzieckiego kraju rad./
P
Dopisane 02.01.2024r. o godz. 22:28:
Partia , przywódca i 38 milionów nie mające nic do gadania.
Dopisane 02.01.2024r. o godz. 22:33:
Trzymajmy się " TU I TERAZ ".
Czy jako obywatele którzy wyrwali się z jarzma komuny możemy dopuścić aby ktoś z chorymi urojeniami budował nam ją na nowo ?
Polska to wszyscy Polacy a nie tylko ci popierający PiS których jest 7,5 miliona. A co z pozostałymi 30 milionami ?
Czy te 30 milionów ma prawo do swoich poglądów marzeń , wizji , światopoglądu i ponad wszystko do ojczyzny z wolnością gospodarczą. Po co kurczowo trzymać się państwowych firm ?
Wiemy po co . Po to aby zatrudniać swoich i jednocześnie kupować nimi głosy wyborcze.
Dopisane 02.01.2024r. o godz. 22:35:
Nie ma takiej opcji Jurku aby głosować na PiS i nie mieć żadnych do niego sympatii . Do PiS i do kościoła .
Tam przywódca nazywa te 30 milionów wprost -- " NASI WROGOWIE ! ".
Nie konkurencja , nie adwersarze , nie interlokutorzy , nie inaczej mylący , nie inaczej wierzący , n
Dopisane 02.01.2024r. o godz. 22:35:
Nie ma takiej opcji Jurku aby głosować na PiS i nie mieć żadnych do niego sympatii . Do PiS i do kościoła .
Tam przywódca nazywa te 30 milionów wprost -- " NASI WROGOWIE ! ".
Nie konkurencja , nie adwersarze , nie interlokutorzy , nie inaczej mylący , nie inaczej wierzący , n
Dopisane 02.01.2024r. o godz. 22:37:
" Nasi wrogowie " Jurku. To mówi za wszystko. Ja nie dopuszczam aby mój prezydent , premier i ich szef był "MOIM WROGIEM"
Bo moim wrogiem jest Putin.