Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ruszyły wypłaty 800 Plus
~~Pomidorowa Tawuła niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 9:35
Rozdawnictwo napędzi inflację. Wzrosną ceny wszystkiego, również - masakrycznie już drogich- nieruchomości. Narody bogacą się pracą i oszczędzaniem, nie rozdawnictwem. ***** ***, ktory zapoczatkowal to szaleństwo.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Xxx niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 10:22
Rozdawnictwa ciąg dalszy. Rząd hipokrytów, gdzie jedno obiecują, drugie robią. Nic się nie zmieniło, POPIS rządzi w dalszym ciągu, a ludzie ślepo wierzą, że zagłosowali za zmianą.
~~Ciemnofioletowy Hibiskus niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 10:33
Ekonomiści się znaleźli. Nie zaśmiecajcie forum, jak nie macie nic do powiedzenia!!!
~~Żółtawordzawa Truskawka niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 10:53
~~Xxx napisał(a): Rozdawnictwa ciąg dalszy. Rząd hipokrytów, gdzie jedno obiecują, drugie robią. Nic się nie zmieniło, POPIS rządzi w dalszym ciągu, a ludzie ślepo wierzą, że zagłosowali za zmianą.

Przecież to zostało ustalone już za kaczystów. Ja zawodowo uczę angielskiego. Od razu podniosłam ceny za zajęcia indywidualne i grupowe. Każde rozdawnictwo prowadzi do inflacji.
Najbardziej odczują do ćwierćmózgi z zabitych dechami wioch, które głosowały przez 8 lat za kaczyzmem.
~~Szarobura Celozja niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 11:24
Niestety, taka prawda. Ceny zaraz pójdą w górę. Akcesoria dla dzieci, zabawki, ubrania, szczególnie z drugiej ręki. Wszelkie usługi związane z dziećmi...
Kiedyś chciałam zamówić nocleg w pensjonacie dla nas, rodziców i dwójki dzieci. Przy pytaniu o cenę noclegu otrzymałam odpowiedź, że każdy 70 zł. Zapytałam, czy dzieci w wieku 6 i 2 lat również. Odpowiedź: "Dostajecie 500+ i bony, dlatego płaćcie. Ja też muszę z czegoś żyć". Ile osób tak pomyśli? Może nie powie na głos, ale tak właśnie zrobi.
Gdybym miała wybierać, wolałabym darmowe przedszkola, obiady w szkołach i normalne ceny w sklepach niż gotówkę.
~~J23 niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 11:49
~~Szarobura Celozja napisał(a): Niestety, taka prawda. Ceny zaraz pójdą w górę. Akcesoria dla dzieci, zabawki, ubrania, szczególnie z drugiej ręki. Wszelkie usługi związane z dziećmi...
Kiedyś chciałam zamówić nocleg w pensjonacie dla nas, rodziców i dwójki dzieci. Przy pytaniu o cenę noclegu otrzymałam odpowiedź, że każdy 70 zł. Zapytałam, czy dzieci w wieku 6 i 2 lat również. Odpowiedź: "D
Gdybym miała wybierać, wolałabym darmowe przedszkola, obiady w szkołach i normalne ceny w sklepach niż gotówkę.

Ukraińcy na ten przykład wolą dostawać 800 + w gotówce......

~~J23 niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 11:58
Ponad 2 mln — tyle świadczeń 500 plus wypłacił ZUS obcokrajowcom w pierwszym półroczu 2023 r. W tym 1,8 mln świadczeń wypłacono Ukraińcom....... Za cały rok pewnie drugie tyle....... A teraz będzie 800+ więc organizatorzy wycieczek do Polskiego ZUS będą mieli pełne ręce roboty.....hehe
PO=PiS =PRL
~~Kakaowa Przylaszczka niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 12:09
~~Żółtawordzawa Truskawka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Xxx napisał(a): Rozdawnictwa ciąg dalszy. Rząd hipokrytów, gdzie jedno obiecują, drugie robią. Nic się nie zmieniło, POPIS rządzi w dalszym ciągu, a ludzie ślepo wierzą, że zagłosowali za zmianą.

Przecież to zostało ustalone już za kaczystów. Ja zawodowo uczę angielskiego. Od razu podniosłam ceny za zajęcia indywidualne i grupowe. Każde rozdawnictwo prowadzi do inflacji.
Najbardziej odczują do ćwierćmózgi z zabitych dechami wioch, które głosowały przez 8 lat za kaczyzmem.

W 2017 roku płaciłem za lekcję niemieckiego dla syna 50 zł. Teraz płacę już 100 zł a nauczyciel zapowiedział podwyżkę od nowego roku. Przez te rozdawnictwo, wzrost minimalnej i idący z nią wzrost skłądek ZUS dla małych przedsiębiorców wszystko jest coraz droższe. Za chwile zrównają wszystkich .. w doł! Bedziemy wszyscy tak samo biedni. Siostra wykłada na UAM i nie stać jej nawet za 2pokojowe mieszkanie w poznaniu. Jeszcze 20 lat temu to było nie do pomyślenia żeby wykładowca akademicki nie mógł kupić sobie mieszkania. Teraz nie stać na nie ani słabo wykształconych pracownikó fizycznych, ani intelektualnej elity narodu. W którym kierunku idzie ten kraj? Tragedia :(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza