Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ruszyły wypłaty 800 Plus
~~Groszkowy Pięciornik niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 16:30
Populista Kaczafi nauczył ludzi, że można nie pracować i dostawać pieniądze. tfu
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~PEŁO DROŻYZNA niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 16:37
W tym problem że PEŁO też pójdzie w rozdawnictwo tylko że oni są dziwny czlowiek mi i nie potrafią zarabiać pieniędzy do budżetu , to będą znów cięcia . Na sam początek Wojsko .

Zastosowana autokorekta

~~Jaskraworuda Mina niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 16:48
Czy obywatel UA też dostaje ??
22745
oprych
2 stycznia 2024r. o 17:26
~~Sinawa Cynia niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 18:10
a tymczasem w Katowicach balujące ''ukry '' którzy obwiesili klatkę schodową żółto - nieb. balonikami i drący mordy na zwróconą im uwagę kazali mieszkającym w tym budynku Polakom ''spierda.la.ć z Polski ...

co wy na to ''durne paljatcziki''? ;D
~~Rubinowy Pomidor niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 18:42
~~Kakaowa Przylaszczka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żółtawordzawa Truskawka napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Xxx napisał(a): Rozdawnictwa ciąg dalszy. Rząd hipokrytów, gdzie jedno obiecują, drugie robią. Nic się nie zmieniło, POPIS rządzi w dalszym ciągu, a ludzie ślepo wierzą, że zagłosowali za zmianą.

Przecież to zostało ustalone już za kaczystów. Ja zawodowo uczę angielskiego. Od razu podniosłam ceny za zajęcia indywidualne i grupowe. Każde rozdawnictwo prowadzi do inflacji.
Najbardziej odczują do ćwierćmózgi z zabitych dechami wioch, które głosowały przez 8 lat za kaczyzmem.

W 2017 roku płaciłem za lekcję niemieckiego dla syna 50 zł. Teraz płacę już 100 zł a nauczyciel zapowiedział podwyżkę od nowego roku. Przez te rozdawnictwo, wzrost minimalnej i idący z nią wzrost skłądek ZUS dla małych przedsiębiorców wszystko jest coraz droższe. Za chwile zrównają wszystkich .. w doł! Bedziemy wszyscy tak samo biedni. Siostra wykłada na UAM i nie stać jej nawet za 2pokojowe mieszkanie w poznaniu. Jeszcze 20 lat temu to było nie do pomyślenia żeby wykładowca akademicki nie mógł kupić sobie mieszkania. Teraz nie stać na nie ani słabo wykształconych pracownikó fizycznych, ani intelektualnej elity narodu. W którym kierunku idzie ten kraj? Tragedia :(

A co robiła 20 lat że sobie go nie kupiła żenada poprostu czytam te śmieci i nie wierzę Świat zwariował a ludzie razem z nim.Kur...ceny rosły zawsze i będą rosły a poszły w górę nie miłosiernie jak Ukraince wjechali do nas nawet Covid zniknął
~~Rubinowy Pomidor niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 18:44
~~Ceglastoróżowa Tygrysówka napisał(a): Niestety wyznawcy pisowskich populizmów nie rozumieją podstawowych prawd ekonomii. Nie jest istotne ile masz w kieszeni, ale ile mozesz za to kupic. Dodruk pieniadza i podnoszenie minimalnej powoduja wzrost cen. Jak Tusk oddawal wladze, to w Polsce bylo 2 miliony pracujacych za minimalna. W lipcu (po kolejnym podniesieniu minimalnej) beda to juz 4 miliony. Oznacza to tyle, ze PIS wepchnal w biede 2 miliony Polakow. Bo praca za minimalna pozwala tylko na zaspokojenie podstawowych potrzeb i ludzie pracujacy za te pieniadze sa biedni. Rowna sie wszystkich w dol. Ja bylem kierownikiem w niewielkiej firmie i zarabialem 2700 netto. Moja pensja stala przez lata w miejscu,w iecej zarabiali Ci na minimalnej, az wkoncu zrownali nierobow i ludzi bez wyksztalcenia z moja pensja, wiec sie zwolnilem i wyjechalem z kraju. Tak w praktyce wyglada strategia zapoczatkowana przez PIS. Wszystkich zrownac w dol. Za chwile specjalista bedzie zarabial tyle samo, co przyglup po zawodowce. Ato w koncu doprowadzi do wyjazdu specjalistow i w konsekwencji upadku kraju, bo bez specjalistow nie da sie budowac preznej gospodarki.

2700 jest od lipca
~~Zupa z dyni niezalogowany
2 stycznia 2024r. o 19:43
Więc wyjedź i nie wracaj, specjalista od siedmiu boleści, jakbyś był dobry to byś sporo zarabiał,a tak takich jak ty nikt nie chce, jeszcze innych obraża
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Manilift zaprasza