~~Zarumieniona Czeremcha napisał(a): ''Co najmniej 10 proc. ukraińskich żołnierzy dezerteruje ze szkoleń wojskowych prowadzonych w Polsce. Tak wynika z informacji pochodzących od źródeł w siłach zbrojnych ujawnionych przez "Dziennik Gazetę Prawną". Niektórzy Ukraińcy prawdopodobnie celowo planują treningi w Polsce, bo z góry zakładają ucieczkę.
W środę agencja AFP doniosła o dezercji kilkudziesięciu Ukraińców w trakcie szkolenia wojskowego we Francji. Ogólnie ze służby w szkolonej tam brygadzie "Anna Kijowska" wycofało się około 1,7 tys. żołnierzy — wynika z raportu przedstawionego w grudniu przez ukraińskiego dziennikarza.
Okazuje się, że problem dezercji istnieje także w Polsce, gdzie ukraińscy żołnierze szkolą się w ramach misji EUMAM (European Union Military Assistance Mission Ukraine). Od jesieni 2022 r. do końca 2024 r. w Polsce wytrenowano ok. 13 tys. Ukraińców. Według źródeł "DGP" jedna dziesiąta z nich mogła zdezerterować.''
HAHAHAHAHAHA
~~Dys ys napisał(a): Czy jak Putin będzie chciał przyjechać do Polski to Duda będzie się dla niego domagał gwarancji bezpieczeństwa i schroni go w pałacu ??
~~Polak napisał(a): Mykoła powiedz mi czy twoja Jelena pochwaliła ci się bielizną jaką jej kupiłem bo opowiadała mi że ciebie na nią nie stać. Och jak mi ona dziękowała. I od przodu i od tyłu i na lewym boczku i na prawym.
W przyszłym tygodniu obiecałem kupić jej szalik.