Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Prawo i Bezprawie

11445
PanM
10 stycznia 2024r. o 18:08
Lucjanie , chcesz więc proszę.
Przed chwilą w Monitorze Polskim opublikowana została informacja o WYGAŚNIĘCIU MANDATU BYŁEGO POSŁA Mariusza Kamińskiego.
Po drugie Sąd Okręgowy w Warszawie wydał na panów Wąsika i Kamińskiego PRAWOMOCNE WYROKI po dwa lata więzienie oraz zakaz piastowania stanowisk państwowych.
To są Lucjanie wydał wyrok , Nie ja , nie Ty , nie Tusk , nie Hołownia ani nikt inny. SĄD .
Obaj panowie siedzą już w więzieniu.
Czy Ty Lucjanie chcesz całemu światu powiedzieć że to on się myli a Ty masz racje ?
Skoro wyroki sądu się nie liczą to kto ma wydawać wyroki ? Kto ma rozstrzygać winę i niewinność ? Ty czy może Duda ?
Prezydent RP ma prawo łaski skazanym prawomocnymi wyrokami, Więc teraz prezydent może bez dyskusji swoje prawo wykorzystać.
U

Dopisane 10.01.2024r. o godz. 18:08:

Niech panów skazanych ułaskawi i po sprawie.
My i tak się ich pozbyliśmy bo posłami nie będą

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Indygowa Truskawka niezalogowany
10 stycznia 2024r. o 18:11
~~Ciemnoróżowy Cis napisał(a): Niech zlikwiduje 800+ , 13 , 14-stki , to w 100% podzieli
los Jagny , a gnój i taczki czekają w pogotowiu ……

nawet na bagnie ,byle na JAGNIE
14240
M21W2
10 stycznia 2024r. o 18:19
~~pisistrach napisał(a): Powoli kryminały przyjmą pisią sitwe.

A obozy internowania dla wyborców PiS-u , Jaruzelski -Tusk ,> Jaruzelski - Tusk , > nowe aktualne na protestach , precz z komuną też powinno wrócić .
~~Indygowa Truskawka niezalogowany
10 stycznia 2024r. o 18:21
zapomniałeś o solidaruchach
~~ niezalogowany
10 stycznia 2024r. o 18:23
M21W2 napisał(a): Przemku , bierzesz przykład z bandy Tuska i jego towarzyszy , dziś nie piszesz że 800 + to złodziejstwo ,okradanie ciężko pracujących przedsiębiorców .
Nie piszesz że rząd Tuska to socjaliści , dziś ja to napiszę , socjaliści zastąpili socjalistów , 500 + ( teraz 800 + ) , trzynastki i czternastki do likwidacji , to będą spłacali nasi wnukowie i prawnukowie .
Ja jestem za likwidacją , wszak jak piszesz przeciwko PiS-owi jest 30, 5 mln Polaków .

Co do prawa , koalicja 13 grudnie stosuje prawo tak jak to Tusk i jego towarzysze rozumieją .
Bezprawie tej koalicji jest bliskie czasom PRL i obecnej Białorusi , co dalej - kierunek Putin ?.Dopisane 10.01.2024r. o godz. 18:02:
Ktoś napisał: ~~sądzi Kryże będą krzyże napisał(a): Pojawił się mądrzejszy od prawników i konstytucjonalistów . Dlaczego od początku kiedy zastosowano ten akt łaski nie było nawet słowem wspomniane że jest to abolicja indywidualna tylko właśnie akt łaski jako szeroko pojęte darowanie winy.

Zacytowałem Konstytucję , jak byś nie doczytał tylko chciał jak najszybciej zaistnieć na forum .

To cytuj całość zapisów . Dlaczego teraz nazywane to jest abolicją indywidualną a nie robiono tego od początku? Bo sprawa z aktem łaski nie wypalił i szuka się teraz koła ratunkowego. Akt łaski indywidualnej dopiero teraz może nastąpić .
235
ladaco
10 stycznia 2024r. o 18:25
Lech Wałęsa ułaskawił ponad 3 tysiące osób, Kwaśniewski ponad 4 tysiące, a Andrzej Duda 100 osób. Pan Wałęsa ułaskawił Słowika – mafiozo, a prezydent Duda ułaskawił ludzi, którzy walczyli z korupcją.
11445
PanM
10 stycznia 2024r. o 18:25
M21W2 napisał(a): Przemku , bierzesz przykład z bandy Tuska i jego towarzyszy , dziś nie piszesz że 800 + to złodziejstwo ,okradanie ciężko pracujących przedsiębiorców .
Nie piszesz że rząd Tuska to socjaliści , dziś ja to napiszę , socjaliści zastąpili socjalistów , 500 + ( teraz 800 + ) , trzynastki i czternastki do likwidacji , to będą spłacali nasi wnukowie i prawnukowie .
Ja jestem za likwidacją , wszak jak piszesz przeciwko PiS-owi jest 30, 5 mln Polaków .
***************************************************************************************************************************
Widzisz Lucjanie , nowy rząd to koalicja kilku partii . Partii które są przekrojem poglądów Polskiego społeczeństwa.
Ludzie zagłosowali . Posłowie czterech partii się dogadali . Stworzyli koalicję . Stworzyli kompromisy. Każdy z czegoś ustąpił i mają władzę.
Co to się takiego stało Lucjanie że nikt / nawet Konfederacja / nie chciał koalicji z PiS. Wszyscy chcieli aby PiS odsunąć od władzy twierdząc że to był największy szkodnik Polski po transformacji ustrojowej.
Nazywasz obecny rząd " bandą " . A poprzedni ?
Rozdawnictwo TO ZŁODZIEJSTWO. Bo rząd nie ma swoich pieniędzy i aby rozdawać musi najpierw zabrać.
Jestem zdecydowanie przeciw rozdawnictwu. Władza lepiej niech nie zabiera .
Koalicja nazywa się " KOALICJĄ 15 PAŹDZIERNIKA " a nie 13 grudnia .
Za dużo w Twoich słowach Kłeczka za mało racjonalnego samodzielnego myślenia.
Dzisiejsza koalicja odziedziczyła budżet i obietnice po PiS . Owszem Polskie społeczeństwo jak każde łase jest na prezenty. Ale z tym trzeba jak najszybciej skończyć.
Aby tak było najpierw trzeba było pozbyć się z socjalistycznym PiS.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
14240
M21W2
10 stycznia 2024r. o 18:27
PanM napisał(a): Lucjanie , chcesz więc proszę.
Przed chwilą w Monitorze Polskim opublikowana została informacja o WYGAŚNIĘCIU MANDATU BYŁEGO POSŁA Mariusza Kamińskiego.
Po drugie Sąd Okręgowy w Warszawie wydał na panów Wąsika i Kamińskiego PRAWOMOCNE WYROKI po dwa lata więzienie oraz zakaz piastowania stanowisk państwowych.
To są Lucjanie wydał wyrok , Nie ja , nie Ty , nie Tusk , nie Hołownia ani nikt inny. SĄD .
Czy Ty Lucjanie chcesz całemu światu powiedzieć że to on się myli a Ty masz racje ?
Skoro wyroki sądu się nie liczą to kto ma wydawać wyroki ? Kto ma rozstrzygać winę i niewinność ? Ty czy może Duda ?
Prezydent RP ma prawo łaski skazanym prawomocnymi wyrokami, Więc teraz prezydent może bez dyskusji swoje prawo wykorzystać.
UDopisane 10.01.2024r. o godz. 18:08:Niech panów skazanych ułaskawi i po sprawie.

PanM napisał(a): Lucjanie , chcesz więc proszę.
UDopisane 10.01.2024r. o godz. 18:08:Niech panów skazanych ułaskawi i po sprawie.

O sądach I SĘDZIACH Ciebie nie pytałem , prosiłem abyś odniósł się do zapisu Konstytucji , zapomniałeś że najwyższym prawem jest Konstytucja .

Zapoznaj się z opinią Pani prezes SĄDU NAJWYŻSZEGO .

" I prezes Sądu Najwyższego Małgorzata Manowska wydała w poniedziałek oświadczenie w związku z "bezprawnymi działaniami Prezesa Izby Pracy i Ubezpieczeń Społecznych SN oraz Marszałka Sejmu". Chodzi o sprawę ministrów Mariusza Kamińskiego i Macieja Wąsika."

" W oświadczeniu Małgorzaty Manowskiej czytamy, iż "z konsternacją przyjmuje zlekceważenie przez Prezesa Izby Pracy i Ubezpieczeń Społecznych Piotra Prusinowskiego Zarządzenia nr 1/2024 Pierwszego Prezesa SN z 4 stycznia br., które rozstrzygnęło spór kompetencyjny między Izbą Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych oraz Izbą Pracy i Ubezpieczeń Społecznych, stwierdzając jednoznacznie właściwość Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych w sprawie z odwołania posła Mariusza Kamińskiego od decyzji Marszałka Sejmu o wygaśnięciu jego mandatu poselskiego”.

"I Prezes SN podkreśla, że „działanie takie stanowi istotne naruszenie porządku prawnego Rzeczypospolitej, jest efektem samowoli Prezesa Izby Pracy i Ubezpieczeń Społecznych, działającego w porozumieniu z Marszałkiem Sejmu — organem władzy ustawodawczej. Bulwersujące jest, że do takiego porozumienia doszło w sprawie mającej na celu kontrolę legalności postanowienia Marszałka Sejmu przez Sąd Najwyższy.”

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza