Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianie na manifestacji w obronie "wolnych mediów"
~~Niebieskoszara Calibrachoa niezalogowany
16 stycznia 2024r. o 4:40
Ależ to pisowskie wycie jest fajne. No na to czekałem żeby płakali, wyli, skomleli... aż miło się ogląda !! Hahahahahahaha
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Tolerancyjny Bolesławiec niezalogowany
16 stycznia 2024r. o 4:52
Kto by pomyślał, że ci, którzy na co dzień oczekują tolerancji względem swojej odmiennej orientacji seksualnej, będą dla „swoich” tak okrutni i nietolerancyjni…
Przykry przypadek młodego mężczyzny przedstawianego jako geja przyjaźniącego się z księdzem – domniemanym gejem, których inny gej wykorzystał do walki z kościołem. Czy to zemsta? Czy zazdrość? Czy faktyczne obnażanie hipokryzji duchownych? Trudno ocenić, dlatego póki co, warto skupić się na stosowanych tutaj metodach niszczenia ludzi.
Intryga uknuta, zaplanowana i realizowana była od dłuższego czasu. Gej i jego przyjaciółka obiecali młodemu mężczyźnie blisko roku temu realizację materiału video o jego pasjach, świecie mody, markowych ciuchach, kosmetykach i modelingu. „Zaprzyjaźnili” się, spotykali, nagrywali, a nawet pokazywali się w jego towarzystwie podczas pewnej gali w mieście. Wszystko po to, aby się do niego zbliżyć, połechtać jego ego i przekonać, że opowieść o nim da mu jeszcze większą sławę i pieniądze. Nawiązanie bliskich relacji z naiwnym, młodym mężczyzną posłużyło do uczynienia z niego przynęty w polowaniu na bolesławieckie środowisko homoseksualnych świeckich, a przede wszystkim księży.
No i zaczęło się… Potajemne nagrywanie kamerkami spotkań domniemanych i faktycznych gejów, ludzi biznesu, duchownych i lokalnej polityki. Nagrywanie rozmów, wymienianie z nimi wiadomości na komunikatorach, zdjęć i gromadzenie zrzutów ekranu do późniejszego, niecnego wykorzystania. Czyli coś, co w każdej sytuacji jest czynem odrażającym i którego skutki mogą być nie tyle przykre, co tragiczne. Warto pamiętać, że podobne afery czasami kończyły się samobójstwami zaszczutych, również dorosłych więc sytuacja jest naprawdę poważna. W całą akcję mogli/mogą być zaangażowani również inni homoseksualni przyjaciele prowokatora. Wszystko to przypomina ohydne metody stosowane przez służby względem gejów w ciemnych latach PRL-u (akcja “Hiacynt”).
Homoseksualne środowisko w mieście zostało postawione na nogi i jest w dużym stresie. Szczególnie środowisko ludzi znanych – lokalnych polityków, duchownych i przedsiębiorców. Każdy z nich przypomina sobie teraz bardziej lub mniej zażyłe relacje – sytuacje związane zarówno z młodym mężczyzną jak i samym prowokatorem (niekoniecznie związane ze sferą seksualną). Stali się zatem podatni na rozmaite szantaże intryganta, w tym również szantaże finansowe.
Tak w praktyce wygląda tolerancja i szacunek w wykonaniu ludzi, którzy na co dzień machają tęczową flagą chwaląc się bliskimi relacjami z władzami uroczego miasta. Władze te są dziś w podobnym stresie, bo coraz bardziej tracą kontrolę nad wspieraną przez nich parą przejawiającą cechy socjopatyczne. Rządzący miastem może czuć się niepewnie, bo również jemu są w stanie zagrozić. Niestety, wszystko wskazuje na to, że może być jeszcze gorzej, ponieważ sytuacja jest rozwojowa. Liczę zatem na opamiętanie gospodarza miasta, zanim dojdzie do prawdziwej tragedii.

Witold
~~Brunatnoszara Gazania niezalogowany
16 stycznia 2024r. o 8:24
Jeśli ktoś chce być gejem, to niech nim będzie, nie ma problemu.
Problem jest jednak jest w tym, że kryptogeje z kościoła i PiS mówią wszystkim, jak inni mają żyć i postępować. Przy czym sami nie trzymają się tych wskazówek.
Chodzi o hipokryzję i obłudę.
~~Butelkowy Kokornak niezalogowany
16 stycznia 2024r. o 11:58
"Przykry przypadek młodego mężczyzny przedstawianego jako geja przyjaźniącego się z księdzem – domniemanym gejem, których inny gej wykorzystał do walki z kościołem. Czy to zemsta?"
Napewno zemsta tego prowokatora, za to , że ksiądz go pogonił i wziął sobie młodszy "model" :) i miłość do księdza się skończyła :)
~~Pawi Fasolnik niezalogowany
16 stycznia 2024r. o 14:00
~~Butelkowy Kokornak napisał(a): "Przykry przypadek młodego mężczyzny przedstawianego jako geja przyjaźniącego się z księdzem – domniemanym gejem, których inny gej wykorzystał do walki z kościołem. Czy to zemsta?"
Napewno zemsta tego prowokatora, za to , że ksiądz go pogonił i wziął sobie młodszy "model" :) i miłość do księdza się skończyła :)

Mi nie przeszkadza, że księża mają młodych chłopców w sypialni. Ich życie, ich wybór - nic mi do tego i mam to w pompie.
Niech tylko przestaną nam układać nasze życie i nakazywać, co dobre, a co nie.
~~Butelkowy Kokornak niezalogowany
16 stycznia 2024r. o 17:58
~~Pawi Fasolnik napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Butelkowy Kokornak napisał(a): "Przykry przypadek młodego mężczyzny przedstawianego jako geja przyjaźniącego się z księdzem – domniemanym gejem, których inny gej wykorzystał do walki z kościołem. Czy to zemsta?"

Mi nie przeszkadza, że księża mają młodych chłopców w sypialni. Ich życie, ich wybór - nic mi do tego i mam to w pompie.
Niech tylko przestaną nam układać nasze życie i nakazywać, co dobre, a co nie.

A nie uważasz , że to jest hipokryzja kleru? czytałeś o tym księdzu Sokołowskim z Wrocka? przeciwnik LGBT a sam co wyprawiał z masarzystą? i jeszcze filmik z tego nagrywa.
~~Uleppp niezalogowany
16 stycznia 2024r. o 20:41
Łiiiiiiiiiiiii Kwiiiiiiiiii Chrum Chrum Łiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
~~Teo niezalogowany
19 stycznia 2024r. o 17:52
Prezes PiS Jarosław Kaczyński ma w piątek pojawić się w Przytułach Starych, gdzie karę więzienia odbywa Maciej Wąsik - Kaleka będzie chciał odbyć widzenie z Wąsikiem.Dziadek....zostaw , to nie Bastylia , to 21 wiek.
Proponuję zakwaterować prezesa na stałe w Przytułach. Niech się chłopina nie męczy tym ciągłym jeżdżeniem...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.