Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławianie na manifestacji w obronie "wolnych mediów"
14240
M21W2
14 stycznia 2024r. o 19:18
PanM napisał(a): Lucjanie -- Wy działacze " Opozycji Antykomunistycznej " , z kim chcecie walczyć ? Bo jedyna organizacja dryfująca ku komunie to PiS.Dopisane 14.01.2024r. o godz. 19:09:Oraz kto według Waszej organizacji jest komuchem?

To Ty piszesz o walce , ja o proteście przeciwko to co się dzieje w Polsce Tuska że pozwolę tym razem na naśladowanie Ciebie kiedy pisałeś o Polsce PiS .

Nie wypowiadam się za kolegów , nie byłeś w PZPR , wierzę Tobie , to nie legitymacja a poglądy określają człowieka , ja według Ciebie jestem solidaruch , ty według mnie komuch .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jaskrawoniebieska Glicynia niezalogowany
14 stycznia 2024r. o 19:21
Wolnych mediów należało bronić 8 lat temu !
Teraz trzeba ich bronić przed powrotem pisdzielców.
14240
M21W2
14 stycznia 2024r. o 19:40
~~Jaskrawoniebieska Glicynia napisał(a): Wolnych mediów należało bronić 8 lat temu !
Teraz trzeba ich bronić przed powrotem pisdzielców.

Dla mnie przez ostatnie osiem lat mieliśmy pluralizm medialny i wolne media .
Skoro twierdzisz że było inaczej dlaczego nic protestowałeś .

Dopisane 14.01.2024r. o godz. 19:40:

~~Antek napisał(a): Lucjan jest honorowy jak dostał od PISu 3 tys na węgiel w zeszłym roku to się nie zastanawiał tylko kupił po 2,5 tys za tonę ne czekając aż będzie w gminie po 1,6 tys za tonę .Lucek dzisiaj można kupić za rządów Tuska węgiel w Polskiej Grupie Górniczej po 900 zł tona .

~~Antek napisał(a): Lucjan jest honorowy jak dostał od PISu 3 tys na węgiel w zeszłym roku to się nie zastanawiał tylko kupił po 2,5 tys za tonę ne czekając aż będzie w gminie po 1,6 tys za tonę .Lucek dzisiaj można kupić za rządów Tuska węgiel w Polskiej Grupie Górniczej po 900 zł tona .

Ile kosztuje węgiel w sklepie PGG w listopadzie 2023?
Listopad przyniósł ze sobą zaskakujące obniżki cen węgla w sklepie PGG. Osoby, które nie zdążyły dotąd zrobić zapasów na zimę, będą mogły zapłacić mniej niż ci, którzy kupowali z większym wyprzedzeniem.

W listopadzie 2023 ceny węgla w sklepie PGG są następujące:

workowany Karolinka/Pieklorz/Karlik Ekogroszek (paleta 1000 kg 50 workówx20 kg) - 1550 zł/t;
workowany Pieklorz/Karklik Ekogroszek (Big Bag 1000 kg) - 1550 zł/t;
Pieklorz/Karlik/Retopal (1000 kg luz) - 1300 zł/t;
Kostka/Orzech - Jankowice/Rydułtowy - 1100 zł/t;
Orzech/Kostka - Marcel (1000 kg luz) - 1100 zł/t;
Kostka – Ziemowit - 1100 zł/t;
Orzech – Piast - 1100 zł/t;
Kostka - Piast i Sośnica - 1100 zł/t;
Kostka - Staszic Wujek - 1270 zł/t.

Ile kosztuje węgiel, pellet drzewny i ekogroszek w styczniu 2024? Aktualne ceny węgla u głównych dostawców różnią się w zależności od rodzaju surowca. PGG oferuje węgiel w różnych odmianach, np. Orzech w przedziale 900-1100 zł/t, Kostka od 900 do 1270 zł/t, a Groszek za 1120 zł/t. w takiej samej cenie jak był w listopadzie a nawet o 20 zł drożej

Ty kup sobie ten po 900 zł ja kupiłbym po 1120 . to znaczy że zapłaciłbym 20 zł więcej jak w listopadzie , mam piec na Groszek .

~~Kawowa Mina niezalogowany
14 stycznia 2024r. o 20:22
Co ty człowieczku pie...lisz?
Takiej propagandy jak za pisu to nawet urban (niech mu ziemia ciężką będzie) nie miał.
A co się teraz zmieniło? NIC! Dalej jest propaganda tylko w drugą stronę.
Pis peło jeden ch... i jedno zło.
~~Anna niezalogowany
14 stycznia 2024r. o 21:45
~~gg napisał(a): Czytając te komentarze z ciężkim sercem trzeba stwierdzić, że Bolesławiec zawsze był i niestety jest "CZERWONYM" miastem... Ilu z Was piszących te zajadłe komentarze stanęło do walki po wprowadzeniu stanu wojennego? Na 37 tysięcy mieszkańców miasta było ich niestety około 200 osób!!! A gdzie była reszta? Siedziała cicho i się nie wychylała...! A ilu z Was sprzyjała WRON... służąc w komunistycznych służbach, czy robiąc karierę w różnych strukturach PZPR! Oni na pewno nigdy nie będą bronić interesów Polski! podobnie jak ci, którzy w tej chwili występują przeciwko jej nadrzędnym interesom. W obliczu postępującej laicyzacji, próbach usankcjonowania praw do zabijania polskich dzieci, przyjmowaniu imigrantów,.......... tworzeniu super państwa europejskiego można w tym miejscu zadać sobie pytanie...jakie miejsce w niej będzie dla Naszego kraju, jaki wpływ będziemy mieli na decyzje zapadające w Brukseli! Czy za rok, czy dwa będzie jeszcze Polska! Czy będzie tylko archiwalną nazwą po Naszym kraju? Skąd tyle nienawiści do drugiego człowieka, obrażanie ludzi którzy pojechali na protest do Warszawy. Oni odważyli się tam być, bo oni kochają swój kraj Polskę!!! A Wy...?

Dziękuję za te słowa. Nie walczyłam, byłam wtedy dzieckiem, ale byłam w Warszawie, bo czasem należy zachować się tak jak trzeba. Nigdy nie jest za późno.... Zachęcam.
~~Zielony ludek niezalogowany
14 stycznia 2024r. o 22:10
Panowie i Panie z Ocic ,patologia słuchają księdza, oraz TVP PIS
~~Ciemnożółta Aronia niezalogowany
15 stycznia 2024r. o 12:27
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ciemnożółta Aronia napisał(a): Gdybyś miał jakiś honor, jeśli wiesz co to znaczy to by Cię wnuczek za własną kasę do Warszawy zawiózł a nie na krzywy ryj, bo PISie złodzieje wyjazd finansowali którą ukradli. Dobry był ten darmowy hod-dog na Orlenie?

Nie odniosę się do tego kim jesteś , nie warto , nie jechałem autobusem zorganizowanym przez Posła Szymona Pogodę ani przez innych działaczy PiS .
Przed wyjazdem napisałem , my działacze opozycji antykomunistycznej wspólnie z Solidarnością Emerytów we własnym zakresie załatwiliśmy sobie mikrobus na 30 osób .
Nie będę używał słów na jakie zasługujesz , hejter i kłamca to zbyt łagodne stwierdzenie .

Mam pytanie za browara, kiedy zmiana nazwy z Solidarność na? Solidarni z byłym PISim nieRządem, nie przeszkadzało Wam przez 8 lat , że PISi gnoje zamykali Nasze kopalnie by sprowadzać miliony to węgla od Putina? nie przeszkadzały Wam przez 8 lat zadłużenie polski na miliardy $?, nie przeszkadzało Wam , że PISi "biznesmeni" sprowadzali tysiące ton śmieci z Niemiec? przez 8 lat nie przeszkadzało Wam, że z TVP zrobili szczujnie i PISi megafon za Nasze podatki?,nie przeszkadzało Wam przez 8 lat łamanie prawa i Konstytucji przez PISią bandę?nie przeszkadzało Wam jak PISlicja gazowała i pałowała przeciwników łamania Konstytucji? teraz się obudziliście w obronie PISich złodziei?.
~~Seledynowy Kokornak niezalogowany
15 stycznia 2024r. o 12:39
~~Ciemnożółta Aronia napisał(a): teraz się obudziliście w obronie PISich złodziei?.

Odrywanie świń od koryta zawsze powoduje natychmiastową pobudkę.
Nie inaczej jest u akolitów PiSich złodziei.
Standardowa procedura :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.