~~Jaskrawoniebieska Glicynia napisał(a): Wolnych mediów należało bronić 8 lat temu !
Teraz trzeba ich bronić przed powrotem pisdzielców.
Dla mnie przez ostatnie osiem lat mieliśmy pluralizm medialny i wolne media .
Skoro twierdzisz że było inaczej dlaczego nic protestowałeś .
Dopisane 14.01.2024r. o godz. 19:40:
~~Antek napisał(a): Lucjan jest honorowy jak dostał od PISu 3 tys na węgiel w zeszłym roku to się nie zastanawiał tylko kupił po 2,5 tys za tonę ne czekając aż będzie w gminie po 1,6 tys za tonę .Lucek dzisiaj można kupić za rządów Tuska węgiel w Polskiej Grupie Górniczej po 900 zł tona .
~~Antek napisał(a): Lucjan jest honorowy jak dostał od PISu 3 tys na węgiel w zeszłym roku to się nie zastanawiał tylko kupił po 2,5 tys za tonę ne czekając aż będzie w gminie po 1,6 tys za tonę .Lucek dzisiaj można kupić za rządów Tuska węgiel w Polskiej Grupie Górniczej po 900 zł tona .
Ile kosztuje węgiel w sklepie PGG w listopadzie 2023?
Listopad przyniósł ze sobą zaskakujące obniżki cen węgla w sklepie PGG. Osoby, które nie zdążyły dotąd zrobić zapasów na zimę, będą mogły zapłacić mniej niż ci, którzy kupowali z większym wyprzedzeniem.
W listopadzie 2023 ceny węgla w sklepie PGG są następujące:
workowany Karolinka/Pieklorz/Karlik Ekogroszek (paleta 1000 kg 50 workówx20 kg) - 1550 zł/t;
workowany Pieklorz/Karklik Ekogroszek (Big Bag 1000 kg) - 1550 zł/t;
Pieklorz/Karlik/Retopal (1000 kg luz) - 1300 zł/t;
Kostka/Orzech - Jankowice/Rydułtowy - 1100 zł/t;
Orzech/Kostka - Marcel (1000 kg luz) - 1100 zł/t;
Kostka – Ziemowit - 1100 zł/t;
Orzech – Piast - 1100 zł/t;
Kostka - Piast i Sośnica - 1100 zł/t;
Kostka - Staszic Wujek - 1270 zł/t.
Ile kosztuje węgiel, pellet drzewny i ekogroszek w styczniu 2024? Aktualne ceny węgla u głównych dostawców różnią się w zależności od rodzaju surowca. PGG oferuje węgiel w różnych odmianach, np. Orzech w przedziale 900-1100 zł/t, Kostka od 900 do 1270 zł/t, a Groszek za 1120 zł/t. w takiej samej cenie jak był w listopadzie a nawet o 20 zł drożej
Ty kup sobie ten po 900 zł ja kupiłbym po 1120 . to znaczy że zapłaciłbym 20 zł więcej jak w listopadzie , mam piec na Groszek .