~~To sem ja napisał(a): Po co nam jeszcze unia? Jak mamy tylko utrudnienia? Powinniśmy funkcjonować na zasadach takich jak Norwegia, oraz Szwajcaria,już wolę zubożenie ( co i tak nastąpi) niż być ciągle kopanym i poniżanym....
ps.
Między 5 a 7 sierpnia Niemcy wymordowali w Powstaniu Warszawskim 70 tyś cywilów. O tym cicho sza....tylko nie mów nikomu !!!
~~To sem ja J napisał(a): Dodam tylko, że kiedyś czytałem wypowiedzi "sokoła" na temat mordu na Wołyniu i liczyłem że jest tropicielem prawdy historycznej....teraz rzadko tu wpadam ale widzę że zapomina o grzechach sąsiadów z zachodu.Przykre że zapomina iż Niemiaszki , SS Galicen i Banderą to jeden sort !
~~Cis szary napisał(a):Ktoś napisał: ~~To sem ja napisał(a): Po co nam jeszcze unia? Jak mamy tylko utrudnienia? Powinniśmy funkcjonować na zasadach takich jak Norwegia, oraz Szwajcaria,już wolę zubożenie ( co i tak nastąpi) niż być ciągle kopanym i poniżanym....
ps.
Między 5 a 7 sierpnia Niemcy wymordowali w Powstaniu Warszawskim 70 tyś cywilów. O tym cicho sza....tylko nie mów nikomu !!!
Człowieku opanuj się . Porównujesz te dwa kraje do Polski? Porównaj dochody na mieszkańca. Porównaj PKB.
Niemcy wymordowali? A kto namawiał do powstania? Kogo sumienie to obciąża?
no napisz chyba że wolisz cicho sza....
~~M21W2 napisał(a): Niemcy wymordowali? A kto namawiał do powstania? Kogo sumienie to obciąża?
~~Niebieskozielona Męczennica napisał(a):Ktoś napisał: ~~M21W2 napisał(a): Niemcy wymordowali? A kto namawiał do powstania? Kogo sumienie to obciąża?
Nie czytałem by np. na Słowacji , gdzie również wybuchło powstanie , Niemcy w tak okrutny sposób wymordowali tylu cywilów.
~~Bławatna Acidantera napisał(a): stąd zemsta..