~~Bławatna Acidantera napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zielonkawożółta Daglezja napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Bławatna Acidantera napisał(a): bzdura...widzę że sporo jeszcze musisz poczytać...
chociażby o tym kto ostrzegał przed wybuchem powstania ,jakie nastroje były w samym sztabie AK i to jak do tego odnosili się sami namawiani do tego przyszli powstańcy...
Tu mnie zaskoczyłeś... twierdzisz że sami sobie winni ? Już wiem dla czego jesteś za zrzeczeniem reparacji od Niemiec !
jeszcze to ..skąd jakiś wniosek że jestem za zrzeczeniem się reparacji? ...nie nie jestem ...tylko ta sprawa po raz pierwszy została ''załatwiona'' już chyba w 52 lub 53 roku...nie pamiętam dokładnie...
a że nie będzie żadnych reparacji?...wiem o tym od dawien dawna...i śmiech mnie ogarnia kiedy czytam wypowiedzi jakiegoś tam Bielana i tego drugiego ...nie pamiętam nazwiska ale chodzi o tego co to wyliczył tą całą sumkę ile to ma być...
od początku piszę - Polska zobaczy te reparacje jak Polacy zobaczyli wrak ''tutki''
jestem po prostu realistą a fantazje pozostawiam innym ...;D
Oraz ruską onucą
~~To sem ja napisał(a): Jurko61 obecnie ruską onucą nazywają każdego kto myśli inaczej ma temat wojny na Ukrainie, Palestynie..... Robią to żeby forsować pewne pomysły...,
~~To sem ja napisał(a): Jurko61 obecnie ruską onucą nazywają każdego kto myśli inaczej ma temat wojny na Ukrainie, Palestynie..... Robią to żeby forsować pewne pomysły...,
~~Rudawy Nawłoć napisał(a):Ktoś napisał: ~~To sem ja napisał(a): Jurko61 obecnie ruską onucą nazywają każdego kto myśli inaczej ma temat wojny na Ukrainie, Palestynie..... Robią to żeby forsować pewne pomysły...,
Pisanie o wojnie na Ukrainie powinno się opierać na faktach a nie na tym co kto myśli.