~~Wielbłądza Hutujnia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Polak napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~J23 napisał(a): W dniu 21 listopada 2024 r. po godzinie 5:00, rosyjskie Siły Zbrojne zaatakowały fabrykę Jużmasz w Dnieprze na Ukrainie (...). W ataku wykorzystano pociski nuklearne z usuniętą częścią nuklearną, potencjalnie zastąpione głowicami o dużej sile rażenia. Atak rakietowy całkowicie zniszczył zakład, który był wykorzystywany do naprawy pojazdów Bradley IFV i czołgów Leopard. Uważa się, że atak zademonstrował możliwości rosyjskich sił rakietowych" - twierdzi agencja Reutera. Głos w sprawie zabrał także Pentagon. Sabrina Singh, wicerzeczniczka Pentagonu poinformowała, że Rosja notyfikowała USA na krótko przed wystrzeleniem nowego, "eksperymentalnego" pocisku.
Słusznie. Każdy taki atak skraca trwającą wojnę.
Albo wydłuża ,wszyscy tacy jak ty krzyczeli ,że Ukraina padnie po dwóch tygodniach a o ile się nie mylę wojna trwa już ponad 1000 dni i nie zanosi się na koniec.
Tacy jak Ty w marcu 2022 ogłosili koniec możliwości bojowych Rosji, brak rakiet i amunicji.....wystarczyły słoiki z ogórkami :-)
Teraz całe NATO ma pełne kalesony....a młode byczki z UA bawią się na socjalu w Polsce !
~~ napisał(a): Ja nie pisałem że po dwóch tygodniach. Ja pisałem że przegra i przegrywa.
Po dwóch tygodniach by upadła gdyby ktoś ich nie dozbrajał . Skończy się dozbrajanie i padnie.
Już teraz Ukraina prze do rozejmu.
~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): I już PO CPK ;)
~~Wielbłądza Hutujnia napisał(a): Ty naprawdę uważasz ,że wiesz co piszesz , przecież Rosja to potęga nuklearna ,największa armia w świecie i nie mogą pokonać Kraju który się rozbroił i miał gwarancje USA ,.