~~J23 napisał(a): Putin podkreślił, podobnie jak w niedawnym orędziu, że nikt na świecie obecnie nie ma systemów mogących przechwycić rakiety Oriesznik. Zaznaczył, że mowa o broni z wysoką precyzją uderzenia, a nie środku masowego rażenia. - W Rosji mamy zapasy takich pocisków, są one gotowe do ich użycia – powiedział Putin. Pociski Oriesznik osiągają prędkość 10 machów, czyli 2-3 km/s.
~~Niebieskofioletowa Szydlica napisał(a): Oriesznik?...to chyba ''leszczyna''...dlaczego tak?
~~Wielbłądza Hutujnia napisał(a):Ktoś napisał: ~~ napisał(a): Ja nie pisałem że po dwóch tygodniach. Ja pisałem że przegra i przegrywa.
Po dwóch tygodniach by upadła gdyby ktoś ich nie dozbrajał . Skończy się dozbrajanie i padnie.
Już teraz Ukraina prze do rozejmu.
Ty naprawdę uważasz ,że wiesz co piszesz , przecież Rosja to potęga nuklearna ,największa armia w świecie i nie mogą pokonać Kraju który się rozbroił i miał gwarancje USA ,.
~~J23 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Niebieskofioletowa Szydlica napisał(a): Oriesznik?...to chyba ''leszczyna''...dlaczego tak?
Poczytaj...ja wiecznie żył nie będę .
~~J23 napisał(a): Gen. Waldemar Skrzypczak uważa, że Europa potrzebuje dodatkowej amunicji, by odeprzeć ewentualny atak wroga. Dodaje, że problem ten widać szczególnie w polskim wojsku. W opinii doświadczonego wojskowego, amunicja nabyta w Polsce przez trzy lata wystarczy na 10 dni walki.....
A Rosja ponoć przegrywa od początku inwazji ...
~~Niebieskofioletowa Szydlica napisał(a): amunicja?...w tym też do karabinków? ;D
a wiesz ile kosztuje dzisiaj jeden pocisk do Leosia lub Abrahama ?