Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Sukcesy nowego rządu

~~J23 niezalogowany
18 grudnia 2024r. o 22:26
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~cała prawda o rudym napisał(a): polecam posłuchać waszego premiera co on piep ..szy na yt suwerenny pl

Chyba Twojego i Pana Kanka !

Miało być "Janka"
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~3d niezalogowany
18 grudnia 2024r. o 22:28
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~cała prawda o rudym napisał(a): polecam posłuchać waszego premiera co on piep ..szy na yt suwerenny pl

Chyba Twojego i Pana Kanka !

sie będziesz śmiał haha.... do 1 czy drugiej raty nie zapłacisz pseudo klaso średnia pod nowym mostem znajdziesz lokum dzięki rudemu i jego haniebnym żadzeniu ... zaskrobie :)
~~Laszlo niezalogowany
18 grudnia 2024r. o 22:29
Kl Sobibór, niemiecki obóz zagłady,Niemcy zarządzanie, Ukraińcy służba wartownicza czyli współpraca zazębiała
13926
qwax_
18 grudnia 2024r. o 22:40

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Barwinkowa Inkarwilla niezalogowany
19 grudnia 2024r. o 6:12
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ceglastoczerwony Czosnaczek napisał(a): JUŻ TO KOMENTOWAŁEM WIĘC CO TU SIĘ PODNIECASZ? ???
robiłem to już i wcześniej pisząc że określenie tych mordów ''tragedia'' jest próbą umniejszenia tego co tam się działo a ja widzę dla tego tylko jedno określenie- LUDOBÓJSTWO ...

DOCZYTASZ DO KOŃCA TO CO MOGĘ CI ZA CHWILĘ WKLEIĆ?

Noooo....w końcu Pan przyznał że popierasz poglądy Karola Nawrockiego w tych sprawach. Dlaczego dopiero teraz ?

bzdura....
a przynajmniej półprawda....
to tak jakby napisać że popieram działalność niejakiego Speera który wykorzystywał Żydów i innych do pracy w obozach...
bo skoro chodziło im o wytępienie Żydów to mogli ich szybko zagłodzić a jednak .... dawali im miskę zupki dziennie...
idąc dalej daleko mi do Brauna a jednak zgaszenie menory w polskim(?) sejmie tą gaśnicą uważam nie tylko za popis a o pewien symbol ...
nie tego co myśli Braun a to że nie powinno być miejsca w sejmie na coś co właśnie też przypomina LUDOBÓJSTWO ''pejśiatych'' nie tylko w Palestynie ale i w Syrii czy Libanie...
tak że nie pajacuj ''pan'' z tym co komu ''przyznaję'' ;D
19 grudnia 2024r. o 6:35
~~J23 napisał(a): To może ja wtrącę....Niech do diabła pójdą Tusk i jego przyjaciele banderowcy. Na dość proste, chociaż prowokacyjne pytania banderówki, Tusk kluczył jak mógł, by nie powiedzieć tego, co powinien powiedzieć Polak, a mianowicie, że oczekujemy:
1) na szczere, a nie wymuszane przeprosiny i przede wszystkim na wskazanie, również narodowi ukraińskiemu, jak okrutna była to zbrodnia,
2) na ujawnienie wszystkich materiałów dotyczących zbrodni, które znajdują się w ukraińskich archiwach,
3) na niezwłoczną decyzję zezwalającą na poszukiwanie bez ograniczeń przez polskich specjalistów grobów i ciał pomordowanych,
4) na wyznaczenie wielu miejsc niezbędnych do godnego pochowania zwłok wraz z utworzeniem mauzoleum na wzór katyńskiego (w Rosji, panie premierze),
5) na zaprzestanie na Ukrainie kultu morderców, tak jak w Niemczech zakazano kultu hitlerowców,
6) na zaprzestanie prowokacji mających na celu zmuszenie władz w Polsce (nie mylić z władzami polskimi, gdyż takich obecnie nie ma) do uhonorowania miejsc pochówku banderowskich (ukraińskich) zbrodniarzy wojennych,
7) na przyznanie rodzinom pomordowanych i ograbionych Polaków prawa do uzyskania odszkodowania w przyszłości,
8) na przyznanie, iż to ukraińska rakieta zabiła w Przewodowie 2 Polaków i na wypłatę im odpowiedniego odszkodowania.
Taka prosta odpowiedź, ale Tuska nie było na nią stać.....

Tylko Pana Jana szkoda bo w tej kwestii trzeźwo myśli a jego Tusk wycina mu takie numery !

trzeźwe myślenie potrzebne jest tu na wielu innych płaszczyznach...
to co powiedział Tusk można uznać za tzw. język dyplomacji tylko są pewne granice...Tusk takimi słowami nie mnie wycina ''numer'' a Polsce której jest premierem...
Polsce czyli naszemu krajowi na który ''ukry '' plują ,obrażają i którego obywateli wręcz straszą drąc mordy już otwarcie ''smert Lachom''
o tym powinien Tusk mówić , otwarcie i głośno a nie okazywać się ''wazeliną'' lub...''miękiszonem''
krótko mówiąc takie słowa mogą być zachętą do tego by ''bandersyny'' jeszcze bardziej byli bezczelni w tym co robią ...na szczęście mamy jeszcze tu w tym kraju ludzi myślących ...
zaraz coś odnajdę i wkleję ...chyba z Lublina...
19 grudnia 2024r. o 6:55
no proszę...
już nawet i tego ''system'' mi nie puszcza ...bo prawda jest bolesna?...zbyt prawdziwa?
co za dziadostwo...

{ strzeżcie się, nienawistni Polacy, nieczyste psy.].

nigdy zgody z tymi którzy dzisiaj opluwają Polskę i Polaków...
nigdy dlatego nie zgodzę się w tej kwestii z Tuskiem...
i nigdy nie zgodzę się z tym Nawrockim któremu tak blisko do otwartych faszystów...

19 grudnia 2024r. o 7:01
proszę ...ile musiałem pominąć by w końcu przeszło....
a przecież to jest z polskiego miasta ,z Lublina gdzie piewcy banderyzmu Szawczence poświęcili nazwę skweru by po protestach zmienić nazwę na Sprawiedliwych Ukraińców...
jest w tym materiale wiersz ''Hajdamacy' ale nawet fragmenty nie przechodzą...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.