~~Ktosia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Forsycja napisał(a): A... to teraz jest problem z zarządzaniem, już nie, że nie jeżdżą? Śmieszne to... Przed chwilą zarzucano Gminie, że nie ma komunikacji, a teraz, że źle jeździ...Szkoda słów. Cieszcie się, że w ogóle coś jeździć, bo chętnych kierowców też jak na lekarstwo, a nie widać, żeby młodzi garnęli się do tego zawodu.
Ja powracam do pytań: co zrobił pan Andrzej Janiec dla mieszkańców swojej wsi i drugie, które z wymienionych przez siebie kierunków studiów ukończył? Chcę mieć pewność, że to co pisze o sobie to prawda, bo jeżeli teraz nie mówi prawdy, to jaka jest gwarancja, że zrealizuje swoje obietnice wyborcze?
Przyłączam się do powyższej wypowiedzi i nadmienię tylko, że inne powiaty zazdroszczą nam takiego rozwiązania transportu. Z resztą powiat lwówecki także korzysta z usług naszego PKS-u. A przypomnę tylko, że PKS do roku 2019 praktycznie był w planach do likwidacji. Dopiero współpraca prawie wszystkich gmin z terenu powiatu i samego powiatu poprzez wnioskowanie o utworzeniu transportu publicznego z pozyskaniem środków z tzw. funduszu autobusowego pozwoliła na takie rozwiązanie. Czego nie rozumiecie.
I też jestem ciekawa, co zrobił pan Andrzej Janiec dla mieszkańców swojej wsi i drugie, które z wymienionych przez siebie kierunków studiów ukończył? Chcę mieć pewność, że to co pisze o sobie to prawda, bo jeżeli teraz nie mówi prawdy, to jaka jest gwarancja, że zrealizuje swoje obietnice wyborcze?
~~Oberżynowa Mahonia napisał(a): Jaki kandydat tacy wyborcy. Nonstop to samo, że nie mam MZK a jest PKS, że nie ma inwestorów a są. Jak się Janiec dogada z Romanem, skoro ten jasno deklaruje, że nie zna typa i raczej negocjacji nie będzie. Już sam fakt, że piszę poradnik dla radnych nie będąc nigdy radnym. Zaraz napiszę poradnik zdrowia i mechaniki pojazdowej, bo ktoś mu kiedyś receptę przepisał i auto naprawił. I argument że Jaworkinsie zasiedział, jakby Janiec się utrzymał choć na jednym stołku... wolicie sprawdzonego mechanika czy takiego co co chile otwiera aiazamyka warsztat? Z dwojga ja już wolę Jaworskiego. Chociaż wie o co w tym wszystkim chodzi
~~Nikola napisał(a): Panie Jaworski
Jakie podjął Pan kroki przez ostatni rok, jako organ prowadzący, by zażegnać narastający konflikt pomiędzy pracownikami oraz rodzicami, a dyrektorem szkoły w Ocicach? Wygląda na to, że nie podjął Pan absolutnie żadnych działań, ponieważ ze szkoły odeszło w czerwcu br. wielu wartościowych i oddanych placówce pracowników. Doskonale Pan wie, że sprawa ciągnie się od niemal roku.
Jakie rozwiązania zamierza Pan wdrożyć w tej sprawie dla dobra szkoły w Ocicach?
Czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby oddanie tej sprawy Panu Jańcowi, który doprowadziłby ją do końca?
~~Srebrzystoszara Laurowiśnia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Oberżynowa Mahonia napisał(a): Jaki kandydat tacy wyborcy. Nonstop to samo, że nie mam MZK a jest PKS, że nie ma inwestorów a są. Jak się Janiec dogada z Romanem, skoro ten jasno deklaruje, że nie zna typa i raczej negocjacji nie będzie. Już sam fakt, że piszę poradnik dla radnych nie będąc nigdy radnym. Zaraz napiszę poradnik zdrowia i mechaniki pojazdowej, bo ktoś mu kiedyś receptę przepisał i auto naprawił. I argument że Jaworkinsie zasiedział, jakby Janiec się utrzymał choć na jednym stołku... wolicie sprawdzonego mechanika czy takiego co co chile otwiera aiazamyka warsztat? Z dwojga ja już wolę Jaworskiego. Chociaż wie o co w tym wszystkim chodzi
Jeżeli ktoś 25 lat pracuje w jednym urzędzie, ma bardzo ograniczone doświadczenie zawodowe, zresztą on sam nie ma porównania, czy coś robi dobrze.
~~Srebrzystoszara Laurowiśnia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Nikola napisał(a): Panie Jaworski
Jakie podjął Pan kroki przez ostatni rok, jako organ prowadzący, by zażegnać narastający konflikt pomiędzy pracownikami oraz rodzicami, a dyrektorem szkoły w Ocicach? Wygląda na to, że nie podjął Pan absolutnie żadnych działań, ponieważ ze szkoły odeszło w czerwcu br. wielu wartościowych i oddanych placówce pracowników. Doskonale Pan wie, że sprawa ciągnie się od niemal roku.
Jakie rozwiązania zamierza Pan wdrożyć w tej sprawie dla dobra szkoły w Ocicach?
Czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby oddanie tej sprawy Panu Jańcowi, który doprowadziłby ją do końca?
Jeżeli nic się nie zmieni to sprawy będą załatwiane tak jak ta.
~~Eryk napisał(a): Mam pytanie jakie Janiec ma doświadczenie w zarządzaniu? Ludzie czy wy myślicie? Za nim się nauczy minie jedna kadencja albo więcej. Porównajcie gminę Bolesławiec z innymi. Jakie jest zainteresowanie wśród młodzieży domami ludowymi? Takie jak orlikami a nawet mniejsze. Puste frazesy wyborcze młodego kandydata nic więcej.